Šta je novo?

MacOS X 10.5.x (x86) – 100% kompatibilan PC hardver

• Začetnik teme delimir
  • Datum pokretanja
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
zakaci modem preko etherneta.. neznam zasto ga kacite na USB.
@davidkralj:
To sto nisi uspela da instaliras OSX na svom laptopu/racunaru neznace da treba da odgovaras ljude da pokusajiu takvu akciju kod sebe. Ja sam koristio Mac OS9 na pravom macu i na klonu pre ~10 godina i evo sada ponovo, ali ovoga puta na kanti. U hackintosh pricu sam usao potpuno nepripremljen, nasao sam iPC instalaciju i citao sta sve treba da radim.
OSX se moze instalirati na skoro svaki PC sa manje ili vise problema. Pitanje je samo da li imas "nos" da otkrijes problem i da ga resis.

Upravo kao što Yooyo reče...

Nisam nasao na netu konkretan odgovor, ali mozda neko ovde zna ili je probao ili sta vec....
Uglavnom treba da sklepam jednu masinu za male novce, a hocu da probam OSX pa me zanima koji od ovih jeftinijih integrisanih chipseta radi bez problema(ili bar sa najmanje problema)? Interesantna mi je Atom kombinacija sa Intel plocom, ovako nesto.

zakaci modem preko etherneta.. neznam zasto ga kacite na USB.
@davidkralj:
To sto nisi uspela da instaliras OSX na svom laptopu/racunaru neznace da treba da odgovaras ljude da pokusajiu takvu akciju kod sebe. Ja sam koristio Mac OS9 na pravom macu i na klonu pre ~10 godina i evo sada ponovo, ali ovoga puta na kanti. U hackintosh pricu sam usao potpuno nepripremljen, nasao sam iPC instalaciju i citao sta sve treba da radim.
OSX se moze instalirati na skoro svaki PC sa manje ili vise problema. Pitanje je samo da li imas "nos" da otkrijes problem i da ga resis.

yo, samo ti nastavi da silujes svoju masinu i uzivaj u tome, to nije moj domen, a predlog za linux npr. ubuntu, mislim da elegantnije resenje za PC, koji mozete dobiti iz Engleske, originalni CD, dovoljno je da posetite domaci saj Ubuntu Srbije. Ovo je dobronameran predlog.

Probao sam da prikacim modem preko etherneta ali onda internet ne radi ni na windows-u ni na linuksu ni na os x-u.Postoji li neko drugo resenje?

Poslednja izmena:
Idi do svog provajdera i vidi koje Lan modeme ima u ponudi.

yo, samo ti nastavi da silujes svoju masinu i uzivaj u tome, to nije moj domen, a predlog za linux npr. ubuntu, mislim da elegantnije resenje za PC, koji mozete dobiti iz Engleske, originalni CD, dovoljno je da posetite domaci saj Ubuntu Srbije. Ovo je dobronameran predlog.

Ali problem je u tome sto ljudi hoce upravo OSX a ne Ubuntu - da hoce Ubuntu ili bilo koji drugi Linux distro ne bi ni trazili pomoc na ovoj temi vec bi ga skinuli (a ne jurili ga po Engleskoj), narezali, podigli OS i to je to.
Ne moze da se bas sve resi bez imalo problema, treba se malo pomuciti ako zelis da dodjes do postvljenog cilja.

@davidkralj:
xaxaxa.. slatko si me nasmejala.. silovanje masine... ehehehe. Lepo je covek rekao.. pre cu skinuti CD/DVD image sa ubuntu sajta nego da cekam "originalni" CD/DVD iz Engleske. A imam i Ubuntu jos od verzije 6.10.
Umesto a promenis svoj stav i pitas ljude oko sebe kako da resis neki svoj problem ti samo pljujes po onome sto ne umes da uradis. Steta sto imas takav stav.
OSX se kod mene instalirao bez problema. Priznajem imao sam pocetnickih bubica ali sam ih prevazisao citanjem postova ljudi koji su imali slicne probleme.
Npr... Imas neki wireless kartu koju OSX ne prepoznaje... a ima slican driver za taj chip. Lepo odes u System?Extensions/foomoo.kext/..../Info.plist, otvoris to u nekom pravom text editoru dodas PCI/VEN opis tvoje karte, snimis sve i restartujes... i gle cuda.. karta proradila.

Shvati, OSX je predvidjen da radi samo na Apple hadrwareu. Kada su pisali OSX i drivere pisali su samo za uredjaje koje Apple ugradjuje u svoje sprave. Sve ostalo su napisali ljudi koji se trude da OSX odvoje od Apple hardware-a i omoguce instalaciju na kantu. Tako da ako ti nesto nece da radi, treba citati, citati i citati po raznim orumima posvecenim ovoj temi da bi nasla resenje problema.
Ako imas masinu cija specifikacija je bliska nekom Apple proizvodu, velika je sansa da ce OSX raditi bez ikakvih poblema.

@davidkralj:
xaxaxa.. slatko si me nasmejala.. silovanje masine... ehehehe. Lepo je covek rekao.. pre cu skinuti CD/DVD image sa ubuntu sajta nego da cekam "originalni" CD/DVD iz Engleske. A imam i Ubuntu jos od verzije 6.10.
Umesto a promenis svoj stav i pitas ljude oko sebe kako da resis neki svoj problem ti samo pljujes po onome sto ne umes da uradis. Steta sto imas takav stav.
OSX se kod mene instalirao bez problema. Priznajem imao sam pocetnickih bubica ali sam ih prevazisao citanjem postova ljudi koji su imali slicne probleme.
Npr... Imas neki wireless kartu koju OSX ne prepoznaje... a ima slican driver za taj chip. Lepo odes u System?Extensions/foomoo.kext/..../Info.plist, otvoris to u nekom pravom text editoru dodas PCI/VEN opis tvoje karte, snimis sve i restartujes... i gle cuda.. karta proradila.

Shvati, OSX je predvidjen da radi samo na Apple hadrwareu. Kada su pisali OSX i drivere pisali su samo za uredjaje koje Apple ugradjuje u svoje sprave. Sve ostalo su napisali ljudi koji se trude da OSX odvoje od Apple hardware-a i omoguce instalaciju na kantu. Tako da ako ti nesto nece da radi, treba citati, citati i citati po raznim orumima posvecenim ovoj temi da bi nasla resenje problema.
Ako imas masinu cija specifikacija je bliska nekom Apple proizvodu, velika je sansa da ce OSX raditi bez ikakvih poblema.

yo, dugacak text, bespotrebno meni upucen, sad stvarno odosmo u digresiju, ja sam samo dala predlog za laksi nacin za instalaciju linuxa, a sto se tice znanja i vestina, nema potrebe da se busas u grudi, mene nikad nije bilo sramota da pitam kad ne znam. Ja na 2 laptopa nisam mogla da umuvam hakojabuku i probala Ubuntu, linux je, dovoljno za prelazak sa prozora, ako nista drugo mnogi to rade iz radoznalosti, tako i ja, i savet je dobronameran. Ende.

Malo ciscenja u ovoj temi bi dobro doslo ;) ...drzite se teme jer je vrlo korisna za ljude koji pokusavaju da rese pb u vezi instalacije OSXa,ja sam npr resio tj prosao 1 korak dalje i instalacija je uspela zahvaljujuci yooyo'vom savetu za pravilan redosled instalacije drajvera ali pri samom startu mi nije prepoznao tastaturu iako sam cekirao PS/2 patch ali dok ne nabacim usb tastaturu ne diram nista.
Pitanje: U slucaju da trebam neki dodatni drajver koji nisam cekirao pri instalaciji, kako da ponovo dodam jos nesto po potrebi sa diska,o5 ide cela procedura instalacije ali prilikom stikliranja opcija u podmeniju Customise iscekiram instalaciju OSXa i stikliram samo onaj drajver sto mi treba ili?i kako racimo da izbrisem neki drajver koji mi ne radi posao da bih pokusao sa drugim sa diska?
Hvala

Sve drivere imaš na InsanelyMac Forumu i samo javi koji su ti potrebni i rešićemo. Za instalaciju drivera, skini kext helper b7 i on sve radi sam. Prilikom instalacije novih drivera, preko starih, ručno obrišeš kext koji treba a nalaze se u /System/Library/Extensions

p.s. da te ne uplaši Mac: i kod njega većina instalacija ide na foru next...next...finish metodi :)

Poslednja izmena:
Malo ciscenja u ovoj temi bi dobro doslo ;)

Ma ne treba ništa da se čisti. Treba pametnjaković koji je spojio TIGER i LEOPARD teme da ih razdvoji kako treba, jer se Tiger više i ne instalira, niti se dalje radi razvoj. Postoji zasebna tema Leopard na PC-u, ali je pametnjaković to zaboravio...

2 all:

Kad vam trebaju kext-ovi koje niste instalirali, možete ih naći na disku u folderu - System/Installation/Packages/OSx86Patches... Ali, beware - nema opisa, samo .pkg instalacije, a vi trebate da odradite logiku šta je tačno u kom paketu...

Ova tema ce uskoro pod kljuc i da se "odlepi" jer su prestare informaciju u njoj. Samo malo da zazivi 10.6

Nebitno, svejedno je napravljena greška spajanjem Tiger i Leopard tema. A sad je sa ovom promjenom naslova još gore - počelo je sa JaS-om 10.4.6, a posljednji post je u Leopard-u koji ima svoju zasebnu temu.

Ajde, ako ne mrzi nekoga neka razdvoji to kako i treba da bude, pa onda može da se skine sticky za Tiger-a, a odgovarajuće postove vezane za Leopard prebacite u njegovu temu... Hvala.

da li postoji driver za via 6306 firewire?

Koliko vidim po forumima, ne treba driver za via 6306 firewire, radi ok.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno