Šta je novo?

MacBook u dodiru sa tečnošću, koji servis odabrati?

PcGamer07

Poštovan
Učlanjen(a)
12.11.2021
Poena
60
Pozdrav društvo, imam veliki problem i ne znam koje je najbolje rešenje. Macbook mi je sin pre skoro godinu dana malo polio sa sokom, ali je prećutao i sada je prestao da radi. Iz istyle mi traze 90000 za zamenu ploče ( Macbook Air M1 ceo kosta toliko). Pozvao sam par servisa: iz ifixit su mi rekli da mogu da poprave ali ne mogu da mi daju garanciju jer je tecnost u pitanju. Iz appleservis.rs su mi rekli da daju garanciju godinu dana ali da pre toga moraju izvrsiti ciscenje koje kosta 8000 dinara, pa nakon toga rade dijagnostiku i zamenu odnosno popravku delova, takodje ne znaju okvirno koliko to moze da izadje. Bilo kakva iskustva saveti?

Za ploce uvek deru i nama u firmi crkla na iMac, platili drugu 600eur tada, a ceo komp bio 1000 recimo i ta sto su stavili evo danas na njoj crko blutut i WiFi haha .
Jedino da vidis sa Macola ili sa ZZ apple servis na Banovom Brdu.
Pa sta ti se najvise isplati.

Prodaj to nekom za delove, a kupis sebi lepo nov M4 Air.

Imao sam sličnu situaciju, iStyle tražio 108.000 dinara, jer oni nisu serviseri, već menjači delova i to surovo naplaćuju.

Moja topla preporuka je Hadzipasic Electronics, na preporuku sam mu odneo Mac-a, čovek sve rešio za dan, 10x jeftinije.
Uradio dijagnostiku, poslao mi slike šta je problem i objasnio šta treba da se uradi kao i cenu i čekao potvrdu da bi izvršio popravku.

Dobro je znati za alternative ... i moji su skoro zalili vodom zamucenom temperama mbpro, pa smo ga susili par dana tek onako i preziveo je.

Gornji slucaj Mack je zaliven pre godinu dana,i sad je riknula ploca.

Uređaj može da preživi ali korozija će se razvijati.

Ploce za bilo koji laptop pa i mac su unikatne i odgovaraju samo malom broju modela, i samo se kratko tokom garantnog perioda proizvode kao servisni deo.

visokointegrisana viseslojna smd stampa nije predvidjena da se rukom popravlja cak ni pod mikroskopom, niti je to narocito izvodjivo,
znaci ako se "popravlja" mora da se menja deo,
zato je skupo i to vazi za sve proizvodjace a ne samo za apple.

Ciscenje alkoholom, ne daje sigurne rezultate ni kod krupnije elektronike a ne smd,
jer tecnost zadje ispod cipa i fizicki je nemoguce toliko sitne elemente perfektno ocistiti pa se korozija razvija dalje kroz vreme,
tako da je to obican krpez koji ce mozda da pomogne, a mozda pocne da vam brljavi za koji mesec.

Zato se na to i daje samo kratka garancija.

Nazad
Vrh Dno