Šta je novo?

Macbook Pro screen bug..

kimi

Čuven
Učlanjen(a)
28.08.2000
Poena
770
..bukvalno :) ... :(

Usla mi neka minijaturna bubica u ekran i crkla (uz moju pomoc doduse :)) na sred i sad tako stoji. trebalo bi skinuti staklo i obrisati ga. kako se to radi, jel komplikovano, ako jeste ko to moze da odradi?

edit:
evo i slike

bubica1.jpg

bubica2.jpg

Poslednja izmena:
Uf... Pokušaj sa ovim. Eventualno ovaj video.

[youtube]lbAkoxjViho[/youtube]

Znam da nije od neke velike pomoći, ali barem je u pravom smeru.

Poslednja izmena:
mmda.. za sve linkove koje ste mi dali, a i za one koje sam ja nalazio potreban je alat koji nemam. jel imate nekog proverenog servisera za apple? (moze na pm ako ne sme javno)

off.. samo se vi hvalite kako za Mac ne treba AV.. :D

lol!!! ne mogu da verujem - imas stvarno bug !!! :D

Pozovi Nemanju:
066/914-2860
Čovek je Apple Certified Macintosh Technician.
Pozz

Zar se to ne zove Apple Certified Macintosh Magician :d

Od "opreme" ti treba Electronic Screwdriver Set koji možeš kupiti kod kineza za 200-300 dinara.
Imenjak je OK serviser.

kolko sam ja uspeo da izguglam, za mbp 13.3 skidanje stakla ne zahteva skidanje celog ekrana tako da srafcigeri nisu neophodni.. sta vise uopste nisu potrebni, osim ako hoces nakon stakla da skidas i sam ekran.

ono sto je potrebno je onaj vakuum drzac koji se zalepi za staklo (nikad nisam znao kako se to zove :)) i heatgun da se malo lepak opusti, da ne bi pri povlacenju puklo staklo.

trenutno sam u pragu, pa kad se vratim onda cu da resim definitivno :).. ali ako nemanja nece da mi odsece usi za jednostavnu proceduru lakse mi je da dam njemu..

Neće sigurno, ne brini.
Ne znam koliko će da te dođe to "zadovoljstvo", ali mogu da ti kažem da je npr. menjanje hard diska u 27" iMac-u 20 eura, a mislim da je daleko zeznutiji posao nego skidanje stakla na MacBook-u.

Ako se odlucis da sam skidas staklo...za "vakumsku spravicu" koristi bilo koje "podnozje" za navigaciju u autu,
koje radi na istom principu(vidio na u tube)!

Ako se odlucis da sam skidas staklo...za "vakumsku spravicu" koristi bilo koje "podnozje" za navigaciju u autu,
koje radi na istom principu(vidio na u tube)!

Da li si primetio koliko je vremena prošlo od poslednje, do tvoje poruke?

Sto, da nije protivzakonito??????!!!!!!!!!

....naposletku ,aman da sam primetio sto me opet nije nateralo da je izbrisem.
Neka, nek stoji buducim pokoljenjima...trebat ce im bilo kakav hint.
A i da znas , ocekivao sam da ce neko da se javi u ovakvom nastupu kao ti...sto ti uopste ne uzimam za zlo.
Samo nisam ocekivao da ces To biti BAS ti :) .

Ps."Čitanje kvari vid, dobro vide samo nepismeni." - Ima dosta istine u ovome zar ne?! ;-]

Poslednja izmena:
Sto, da nije protivzakonito??????!!!!!!!!!

....naposletku ,aman da sam primetio sto me opet nije nateralo da je izbrisem.
Neka, nek stoji buducim pokoljenjima...trebat ce im bilo kakav hint.
A i da znas , ocekivao sam da ce neko da se javi u ovakvom nastupu kao ti...sto ti uopste ne uzimam za zlo.
Samo nisam ocekivao da ces To biti BAS ti :) .

Ps."Čitanje kvari vid, dobro vide samo nepismeni." - Ima dosta istine u ovome zar ne?! ;-]

Na moje, sasvim obično pitanje, da li si primetio koliko je vremena prošlo... Ti mene napadaš? Čoveče, koji ti je vrag?
Možda nisi primetio od kada je bila poslednja poruka i da je problem verovatno rešen ili zastareo. Jer se obično matore teme ne vraćaju, nema potrebe. Rečeno je sve što je trebalo da se kaže (uglavnom).

Nemoj citirati stvari koje, očigledno, ne razumeš.

Hahahaha Izvini zemljak za napadanje i ukoliko sam te uvredio i prestrasio !!!!!!!
...koji crnjak , skoro suze da pocnu !!!!
Sto se citiranja tice , samo sam hteo napravim shalu na sopstveni racun ali vidim da te ni to
nije oraspolozilo te si krivo shvatio ali nije ni to bitno.

Ono sto je bitno ne za tebe nego za mene je ... j.e.b.e.n.a. je stvar biti moderator na ovom forumu.(;-]]]]]] ) !!!!!
Samo da mi se moze zamisliti pod kojim stresom zivis...ruku na srce ... bit cu iskren tj. jeste da on prva recenica
zvuchi drkadzijski/agresorski/neprijateljski te sam se po-nadao da ce posle ona dva smajlija citava situscija biti malo bolja.

Jos jednom sorry za 8mi nervni slom ili tako nesto ,nije bilo namjerno !

Dešava se. Samo moram da te zamolim, ako možeš, smanji smajlije, uzvičnike i psovke u porukama. Dovoljno je po jedan.

Izvinjenje uvaženo.

Nazad
Vrh Dno