Šta je novo?

Macbook Pro ili ThinkPad T61p

• Začetnik teme Začetnik teme milos_mixa
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
M

milos_mixa

Guest
Interesuje me sta mislite o tome. Dugo se dvoumim i ne znam sta mi je ciniti 😀

ThinkPad T61p

Macbook Pro

Inace verovatno ce na njemu biti rada u Matlab-u, mozda malo amaterske obrade video zapisa, gledanje filmova, Internet, ne toliko igrica! 🙂

Hvala unapred!

Poslednja izmena:
ok, evo ja cu ti kazem: "bilo sta"

😀

elem,... tesko je odluciti se, Mac je cool, IBM je HC 🙂 doduse problem je sto je IBM sada Lenovo 🙁 treba za koji dan da mi stigne neki Z61p u toj klasi cena pa cu ti kazem sta mislim o IBM-u posto jedan R60 koji imamo ovde u firmi me bas i nije odusevio...

Linkovane su obe konfiguracije gore, inace oba su wide cak je T61p WUXGA! Samo ne znam posto nisam koristio Mac-ova operativni sistem do sad da li mogu da pokrenem pojedine aplikacije i na njemu, npr Matlab, Office, Corel, Cad ili za to on ima odgovarajucu zamenu!

Evo stigao Z61p, paaaa nisam odusevljen, jeste da je napucan po pitanju komponenti - ali spolja deluje kao da kosta ~800 eur 🙁 Tastatura je ok doduse ali je plastika suvise 'plasticna' 🙁

Poslednja izmena:
ThinkPad.

Ili Apple ako ćeš da koristiš MacOS.

Ovim manijacima što kupuju Apple, obrišu MacOS i stave Windows bih zabranio da kupuju laptopove 🙂 jer im očigleno i ne trebaju. Bolje da potroše te pare na Vertu mobilni telefon ili zlatnu kajlu.

Ne znam sta mi je ciniti, jel ima neko iskustava sa Windows-om na Mac-u. Bas bih voleo da isprobam MacOS ali nista mi ne bi znacilo ako ne mogu da koristim programcice koje sam pomenuo! Znam da postoje dve mogucnosti da se podize ili Mac ili Win (Boot Camp) ili i jedan i drugi OS istovremeno (Parallels Desktop).

@delimir: Z i R su mid-range serije. Znam o cemu covek prica, ali ti ne pratis thread od pocetka - rekoh da je taj Z61p u 'toj klasi cena', tj oko 2000eur je MPC (C2D 2GHz, 2GB ram, ATI FireGL, 1920x1200 ekran). U firmi postoji i jedan T60 koji je ostavio taj 'jeftina plastika utisak', tastature su isto za nijansu nekvalitetnije nego kod ranijih IBM Z modela (ali i dalje 2 koplja ispred Lenovo C200, FSC V3505, MSI 710x i ostalih 'low-end')

Poslednja izmena:
IBM nije imao Thinkpad Z seriju, Thinkpad Z je uveo Lenovo.

Inace, ne vidim gde je covek uopste i uzeo u razmatranje (da ne kazem spomenuo) Z seriju. To sto postoji konfiguracija Thinkpad-a Z koja kosta slicno kao i slabiji model iz T serije ne znaci nista, jer je enclosure identican i kod Thinkpad-a Z od 2000 eura i kod onoga od 800 eura.

Z jeste dosta blizak T seriji po izgledu, ali T ima svojih prednosti.

Poslednja izmena:
Mozemo mi ovako do sutra da dokazujemo da si ti u pravu, ali covek nije dobio ni jednu korisnu informaciju o tome da li da kupi MacBook Pro ili Lenovo IBM ThinkPad T61p. Moje misljenje je da TP nije vise ono sto je bio, zasnovano na nekoliko modela iz R, T i Z serije u klasi cena od 1300 do 2000 eur...

Ja nesto guglah po netu i nadjoh neke varijante Matlaba koji mogu i za Mac, cak sam i Office nasao i to je neki Office 2004. Kupicu jedan od ova dva sigurno ali stvarno ne bih da se za****m pa da kupin nesto sto ne mogu da koristim! Verovatno ovde ima ljudi koji su bili u slicnoj situaciji kada su prelazili na Mac pa bih voleo da cujem njihova iskustva.

Mac definitivno.
Ako nemaš softver na OS X-u koji ti je potreban (skoro sve što postoji na Win-u ima pandam i na Mac-u), jednostavno instaliraš BootCamp, Win i imaš dual boot makinu. Sa običnim Win laptopom to nikako ne možeš, plus što Mac ne gubi cenu kao lap, plus što dobijaš definitivno provereno max. dobro parče hardvera, plus što po meni i bolje izgleda, plus....
Evo ti jedan primer.
Trenutno koristim iBook G4, 1,2 GHz PPc, 768 MB,... i uspeo sam sasvim korektno da poteram Adobe Photoshop CS3, prosto nisam mogao da verujem da će da radi. E sad, probaj da poteraš najnoviji Photoshop na PC makini iz tog vremena pa ćeš da vidiš o čemu pričam.
p.s. Ne znam samo zašto je Delimir, kao Mac fan, svetovao da kupiš PC. Anyway, ja bih Mac, tj. ja i čekam novi iMac sa Leopard-om.

i jos jedno pitanje, ako ne smaram, kako je sa rezervnim delovima i servisom kod nas za IBM i Mac. I da li garancija koju cu dobiti ovde (inace komp kupujem u Kanadi) vazi i kod nas?
Hvala puno na postovima!
A sto se kvaliteta Mac-a tice provalite ovaj link!

Poslednja izmena:
i jos jedno pitanje, ako ne smaram, kako je sa rezervnim delovima i servisom kod nas za IBM i Mac. I da li garancija koju cu dobiti ovde (inace komp kupujem u Kanadi) vazi i kod nas?
Hvala puno na postovima!
A sto se kvaliteta Mac-a tice provalite ovaj link!

Kod nas imaš oficijelne reselere, tako da što se tiče rezervnih delova ne bi trebalo da bude problema (npr. trenutno ima rezervnih delova za G3 makine).
Garancija najverovatnije (skoro 100%) neće važiti (pogledaj garantne uslove prodavca).

Mislim da Apple daje worldwide garanciju ? Ne znam za IBM....

delimire ?

p.s. Eno par Amiga u drugoj sobi,... cca 1988 do 1992, sve ispravno sa sve mishevima, floppijima .... 😉

Poslednja izmena:
p.s. Ne znam samo zašto je Delimir, kao Mac fan, svetovao da kupiš PC. Anyway, ja bih Mac, tj. ja i čekam novi iMac sa Leopard-om.

boji se da ne navuce viruse ... 😀

@milanbb ovo si dobro uporedio sa Amigama! 😉

inace MacBookPro - od onoga sto si nabrojao najteze je naci resenje za Corel: poslednji Corel za Mac je 11 a za CDR ne postoji konverter na celoj planeti #*@&! jedva cekam da propadne definitivno Corel pa da i ovo malo ljudi koji ga i dalje koristi predje na Adobe...

Poslednja izmena:
Poslednja izmena:
e da kad Adanos spomenu 17" ekran - ako kupujes MacBookPro 17" za 100e doplate mozes dobiti 17" sa rezolucijom 1920x1200 🙂

Znaci generalno vecina vas je za Mac? 😀
*

samo da napomenem da su ovde svi Mac-ovci! ...nije da nismo merodavni ali opet... 🙂
valjda znamo zasto koristimo Mac 😉 "...u pitanju je xtra kvalitetan i hardver i softver."

Poslednja izmena:
sorry ali i ti naginjes :d
pitanje je vremena 😀

Jesam li to samo ja ili je kod svih milos_mixa-in broj poruka 0? Ovo mis e desava vec par dana ?!?

BTW srecno covek sa kupovinom i nadam se da ces dobiti najbolje!

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno