Šta je novo?

Macbook pro ili nesto drugo?

Mislim da bi najbolje bilo da probaš pa da vidiš. Pokušaj da instaliraš Mac OS X 10.5.2 na tvoju mašinu, pa vidi. (Tvoja konfiguracija bi trebalo da je skoro 100% kompatibilna sa MacOS X).

Pa pazi, ako se vec bavish dizajnom, ne razumem zasto narucujesh lap-top... Generalno Mac je dobar za takvu primenu, ali sa obzirom na tvoju mashinu, mislim da nema potrebe za tako necim, dodash jos 2Gb rama i voznja :d

Ja sam se odlucio Toshibu P305-315 Notebook (narucujem ga ovih dana) imajuci u vidu da cu se i ja baviti dizajnom i fotografijom na faksu.

Osnovna verzija notebooka ima 1.83GHz C2D, 2Gb Rama, ATI3470HD, 200Gb HDD i sto je najvaznije displej od 17" wide - zato ga i uzimam. Osnovna cena se krece od 700-750e, sto i nije preterano skupo.

toshiba-satellite-a300-laptop.jpg

Dell XPS 1530M

dellXPSm1530.jpg

Testirao ga je user Duke u odeljku laptopovi

1100 evra ovde koshta

Skoro identichna konfiguracija 2.4 [peryn], 2gb, 160gb, mobile 8600gt. 15.4'' sa 1680x1024 rez.

Ja bi generalno ishao na meka. Al' ako ti sluzi dobro posao i PC, mnogo su jeftinije alternative da se jednostavno ne isplati.

Na dellu sam radio bas skoro, odlican je lap, bas odlican ali bih ipak isao na MAC varijantu ako to naravno mozes da priustis

kolege hvala na savetima.... :)
imao sam ja OS X jos kad se pojavila ona prva verzija.... doduse tad sam imao drugu konfiguraciju.
i nije radilo toliko lose, mada se Photoshop vukao....ko puz!!! :)
a, sto se tice laptopa BOOK PRO , mislim da on nije los po samom hardwareu za cenu od 1,268.47 EUR. a, meni se u stvari najvise kod tog laptopa svidja njegova izrada, aluminijum i tako to...

nista , videcu.... znaci nisam pogresio ako ga uzmem!
cuo sam da kad recimo Photoshop radi , radi preko Rosseta i tako neke stvari.... pa je samim tim brzi kao i bilo koji drugi laptop koji ima XP......

hvala

PS radi odlicno na Leopardu, to mogu ja iz prve ruke da ti kazem jer ne izbijam iz njega ;D

kolege hvala na savetima.... :)
... meni se u stvari najvise kod tog laptopa svidja njegova izrada, aluminijum i tako to...
hvala

Ako tako posmatras stvari, onda nema sta da se razmisljas, uzmi ono sto ti se dopada.

Elem, MBP je jako lepa masina za graficke/web dizajnere, obradu fotografije. Od skoro sam i sam presao na MBP i prezadovoljan sam, SVE preporuke.

Jedino razlika je sto u tom slucaju preporucujem 17cu, jedva je nesto veca od 15ce PC lapa koji imam (koji opet nije velik), a tanja je, meni licno nije ni teska (nema smisla uporedjivati je sa nekim <12" lapom). Rad je u mnogo cemu laksi-prijatniji, ali to onda nije cena od 1200e, ili koliko je vec 15ca MBP.

15" je sasvim dovoljno ako ces da koristis 22" wide ili 24" wide kao sekundarni displej. Ja imam 17" MBP + 19" monitor na poslu (24" kod kuce).

hvala momci mnogo...... evo ja samo sto nisam porucio!!
hteo bih da vas pitam jos za procesor, 2,4 ili 2,5 mislim da su Penryn u pitanju, Merom-a vise nema... gledao sam kao neke testove i poredjenja, ovaj 2,5 je dostaaa brzi od 2,4 ili da zanemarimo to... mislim da se ne isplati dati 500$ za malo bolji porc.

i glavna stvar. glosy , ili mat ekran...... bolje mat, sta vi mislite... imam kuci ovaj Dell 2407WFP HC pa ako je i on mat ....... jeb*m li ga :)

pozzz kolege :wave:

Stvar percepcije.. ja glossy ne volim zbog preterane refkleksije.

Vrh Dno