Šta je novo?

Macbook pro - early 2008

delboy

Čuven
Učlanjen(a)
03.08.2004
Poena
945
Uzeo sam Macbook pro, early 2008 model, 2gb ram memorije, 240gb hard disk. Trenutno je na njemu Yosemite, radio ok, probe sam YT u HD-u preko wireless-a i radi bez seckanja. Da li bi mozda neki stariji OS X (ML ili neki posle njega) radili fluidnije od Yosemite-a ili da ostanem na trenutnom sistemu ?

Za tu konfiguraciju samo Snow Leopard 10.6.8 osim ako ne nabaciš 4Gb i SSD disk. Onda možeš da ideš i na El Capitane

Apple Autorizovani Servis

Uzecu 4gb, ali ne bih za sada SSD, mozda u dogledno u narednih par meseci. Kako bi radio El Capitane bez SSD-a sa 4gb ram memorije ?

Poslednja izmena:
Znam za ovo, ali kod mene verovatno neće moći pošto je u pitanju 2,4 model.

Da, taj model je u pitanju. Uzecu za vikend dva modula od po 2gb, eventualno da pre toga malo proguglam da vidim sa kojim modulima sigurno radi.

Poslato sa Huawei Ascend Mate 7

El Capitan ne stavljaš ako nemaš SSD. 4gb je potrebno svakako, ali bez SSD -a radiće sporo.

Apple Autorizovani Servis

Za sada sam instalirao ML, radi dosta dobro, videcu kada budem ubacio memoriju kako se ponasa. Eventualno u dogledno vreme SSD pa mozda i neki noviji OS.

Poslato sa Huawei Ascend Mate 7

Mavericks 10.9 je meni bio brzi i bolji od ML, a sa njim pocinje i "compressed memory" fora.

Sad sam skockao računar pa ne bih da gazim instalaciju jedino da uradim upgrade na 10.9. Ovako sam zadovoljan kako radi, a ne verujem da ću dobiti neki vidljiv napredak, možda je bolje da ostanem na ML-u pa kasnije da vidim da probam i Maverics.

Pa ako koristiš Google Chrome recimo. Najavljivali su da ukidaju podršku. Ili ako si i sa ostalim uređajima u jabukinom eko-sistemu. Za ostalo, manje više isto.

Inviato dal mio iGlass utilizzando Crapatalk

Ne koristim Chrome, uglavnom sve što koristim radi na ML-u, jedino mi recimo VOX traži Maverics, ali sam ionako za multimediju instalirao KODI tako da mi to nije previše bitno. U svakom slučaju, za sada sam baš zadovoljan.

Vrh Dno