Šta je novo?

MacBook Pro 15'' prasina u LCD displeju

mant3ra

Slavan
Učlanjen(a)
27.07.2006
Poena
319
Zdravo, pre neki dan sam uzeo macbook pro iz 2008 tj sledece konf:

Core2Duo 2.51ghz
4GB Rama
Nvidia GT8600 512mb
500GB HDD
Display 15"

Kao prvo laptop lepo izgleda, tj nema gotovo nikakvih ogrebotina tj kao da je maltene nov.

Ali sam kasno primetio prainu u lcd monitoru, koju ne mogu ocistim jer je izgleda u pozadini. Prasina tj zute mrlje na sredini su vidljivi jedno na veoma svetlim oblastima (pozadinama ) , ali jos gore je sto ima 4-5 truncica tj tackica od iste prasine koje na belij pozadini maltene da daluju kao halfDead pixeli :wall:

Tako da me zanima da li postoiji resenje da se to skloni, posto jedno resnje vidim nov monitor -.- sto mi ne pada na pamet, pre svega sto naravno nemam apple care x) tako da bih morao sve to placam iz svog dzepa -.- znam da to nije jeftino ni malo.

E drugo je, da li sam dobro prosao. tj menjao sam ovu konf. + doplata za ovaj macbook pro
http://forum.benchmark.rs/showthread.php?258534-Conf-moja-doplata-za-iMac

i doplatio jos 350e x)

Eto prvo me zanima sto da radim sa monitorom, i da li sam prosao dobro sa ovom trampom x)
sa obzirom da je baterija na 40% zivota tj pise mi da je uskoro zamenim tj traje oko ~1:30 - 2h
Drugo da sam pokusao narezem na njemu 3 DualLayer DVd-a i da ni jedan nije uspesno narezan -.- tj da mi je jawilo kao neka greska sa drajvom,
i ovaj prob sa displejom. :S

Sto se rezalice tice probaj neke druge medije.Ako ni to ne uspije onda mozes smatrati da je ispustio dusu.U tom slucaju menjanje ili na njegovo mjesto da stavis hdd/sdd. Mada kad malo promislim mislim da ti je naj najjeftinija varijanta da kupis ext.przilicu-usb/fw. To te nebi trebalo kostati iznad 70€.

A sto se tice prasine i fleka u slucaju MBpro-a ako imas petlju mogao bi i sam a ako ne,u tom slucaju provjeri PM. to ti je broj tipa u Beogradu koji radi inace te pipljive stvarcice(pogotovu kod iMaca koji je inace najzeznutiji).A tip je inace certifikovan odnosno ima Apple diplomu.

Pozzz!

Nazad
Vrh Dno