Šta je novo?

Laptop Macbook pomoć pri izboru

Koji laptop kupiti?

Daša89

Zapažen
Učlanjen(a)
07.04.2024
Poena
1
Izvinjavam se ako već postoji odgovor na moje pitanje, ali ja ga nisam pronašla.

Odlučila sam da kupim novi laptop i želim da to bude macbook, međutim moje znanje o tim stvarima je nula. Ne želim da bude premali, kao tablet a ni neki ogroman, kao standardni kancelarijski.

Ono što radim su canva, word i excel(najosnovnije funkcije). Koristim youtube, i pretražujem internet, ništa napredno. Zašto baš želim apple a ne neki drugi, nemam bolje objašnjenje osim da imam i njihov telefon i da sam zadovoljna.

Do koliko novca bi izdvojila za kupovinu Macbook-a? Prodavnice ili mogu i oglasi/uvoz iz Mađarske?
Hvala na odgovoru. Ne bih prelazila 1000€ ukoliko je to moguće. Sto se tiče porekla potpuno mi je svejedno, s tim što ću putovati za nedelju dana, pa bih svakako uporedila cene sa našim i inostranim.

13,3 ili 14 inch?Velicina je jago zgodna,prenosiva.M1,M2 ili M3 procesor?Bas nov ili polovan novi model?
Hvala na odgovoru. Ta velicina mi je sasvim ok, 14 inca. A sto se drugog dela poruke tice, ne znam, to sa procesorima nije nesto u sta se iole razumem. Nov bih uzimala.

Poslednja izmena:
MacBook Air jedino gledaj. Sad, u zavisnosti od cene, M1 je najjeftiniji ali će i te kako obavljati posao. M2 i M3 su skuplji i lepši, ako možeš naći neki dobar dil za njih svakako vrede. Nešto malo svetliji ekrani, brži procesori ali nećeš tu brzinu osetiti u svakodnevnom radu, i naravno lepši dizajn (i drugačiji port za punjenje usled čega se oslobađaju dva USB-C porta, dok na M1 modelu imaš efektivno samo jedan slobodan dok laptop puniš). U svakom slučaju, koji god da uzmeš nećeš zažaliti.

MacBook Air jedino gledaj. Sad, u zavisnosti od cene, M1 je najjeftiniji ali će i te kako obavljati posao. M2 i M3 su skuplji i lepši, ako možeš naći neki dobar dil za njih svakako vrede. Nešto malo svetliji ekrani, brži procesori ali nećeš tu brzinu osetiti u svakodnevnom radu, i naravno lepši dizajn (i drugačiji port za punjenje usled čega se oslobađaju dva USB-C porta, dok na M1 modelu imaš efektivno samo jedan slobodan dok laptop puniš). U svakom slučaju, koji god da uzmeš nećeš zažaliti.
Hvala puno!

Vrh Dno