qaz
Slavan
- Učlanjen(a)
- 11.02.2007
- Poena
- 320
Da nije namenjen mozda americkim domacicama? Simpa je laptop, ali mi deluje nedefinisan iz nekoliko razloga:
Preveliki je da bi bilo ultra portabilan (zna se da su ultra portabilni laptopi od 12" i manji, uzmite Asus Eeepc za primer) i ima prejak procesor za obicnu pisacu masinu i surfovanje sto je indikacija da je ipak namenjen za desktop.
U tom slucaju je preniska rezolucija ekrana za tu dijagonalu da bi bio koristan za bilo kakav ozbiljniji graficki rad, ima premalo usb portova za lokalni racunar, nema slotova za prosirenje, nema LAN, nema diskretnu grafiku, nema optiku. Nema nista a kosta kao 6 Asus EeePC. Smatram da je bolje uzeti laptopove za celu porodicu nego jednu ovakvu beskorisnu spravu, jer niti je za radni sto, niti je kompaktno za nosenje.
A ako zelite da vam se dive - bolje uzmite Ferrari, jaci je efekat.
A sto se tice korisnickog interfejsa, touch screen, rotacija, zumiranje i slicno - isto se moze postici koriscenjem tockica na misu u compiz-fusionu, i ne da radi samo u safariju i iTunesu, nego bukvalno svuda.
CD/DVD je visak - imash USB ako imash neki drugi komp prekopiraj na USB memory stick, ionako pise na sajtu: "A world in which 802.11n Wi-Fi is now so fast and so available, people are truly living untethered — buying and renting movies online, downloading software, and sharing and storing files on the web."
A sto se tice storage-a na Web-u - ok, ali to zahteva monstruozan protok (jer ti imas na umu samo smestanje mailova i doc dokumenata). A gde ja, recimo, da smestim moju kolekciju muzike koja tezi 2.5 TB i hocu da je uvek dostupna?![]()
Ništa me više ne nervira nego stav pojednca da nijedan drugi ugao sem njegovog ličnog ne postoji. Uopšte mi nije jasno kako su i da li su uopšte neki od vas uspešni u životu sa takvim nastupom pred klijentima i saradnicima...
Ne mogu da verujem koliko se ložite. Pa ne koriste samo u IT računare. Pogledajte malo oko sebe i druge neke ljude, a ne samo kolege koji čukaju Javu ili administriraju neke tamo servere, ugasite fejsbuk i prošetajte kroz realni svet.
Ovo samo u Srbij i Kongu još uvek vezuju računar isključivo za IT struku izgleda. Ja sam potpuno razočaran kratkovidošću nekih ljudi ovde, od kojih sam stvarno očekivao nešto više od običnog hejta.
Nemam ništa od Apple i verovatno neću nikad, jer sam stvarno heavy u IT i potrebni su mi resursi iznad dizajna, ali puno sam u kontaktu sa nekim facama kojima će ovo čudo da legne kao penal u 93. minutu.
Ništa me više ne nervira nego stav pojednca da nijedan drugi ugao sem njegovog ličnog ne postoji. Uopšte mi nije jasno kako su i da li su uopšte neki od vas uspešni u životu sa takvim nastupom pred klijentima i saradnicima.
Ova sprava jeste loženje i fešn iznad funkcionalnosti, ali gađa tačno određeni profil ljudi - pored ložana, koji će ga kupiti samo radi loženja. Apsolutno joj je potreban jak CPU i RAM, jer treba da tera Leopard ili Vistu, zar ne? Moja pretpostavka je (ako izuzmemo ložane) da će terati neki Photoshop, CAD ili tako nešto. Za sve to joj je potreban taj C2D i svaki megaherc, miš može da bude blutut ili wifi, uopšte ne sumnjam da će izaći armija wifi apple aksesorija, ne bi li jedini USB port ostao uvek slobodan za spajanje sa eksternim uređajem.
Ne mogu više da učestvujem u neargumentovanom jednostranom kratkovidom hejtu, a neki moderatori bi stvarno mogli da udanu duboko i dvaput pročitaju ono što su napisali pre nego što stisnu dugme za kačenje poruke.
E ako si nam rekao
To nije kratkovidost, to je cista logika i prakticnost.
@kovacm: to sto ti pricas su price za malu decu (tj. to sto si kvotovao je obicna marketinska fraza)...
Wake up.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari