Šta je novo?

macBook Air 2013 - keyboard/trackpad ne rade

dr.sonic

Slavan
Učlanjen(a)
27.01.2012
Poena
259
Skoro sam prosuo jedno pola litre kafe na mek, i usla je kroz sve moguce otvore. Brzom reakcijom sam spasao skoro sve, ali jedan problem je ostao.

OSx vise ne registruje tastaturu i trekped, kao da ih nema. Cudna stvar je to sto sve boot komande i dalje rade, cak u jednom od onih recovery menija radi i tastatura i trekped. Bootovao sam i Ubuntu sa usb-a i tastatura i trekped rade normalno, sa svim specijalnim funkcijama. Kada gledam verbose boot, izbacuje gomilu gresaka (tj ponavlja 2 ili 3 stalno dok se ne podigne). A kada sam radio dijagnostiku, porucio mi je da bluetooth ne valja (i ako radi normalno).

Definitivno je SW problem, ali ne znam sta da mu radim. Jedini put koji vidim je reinstall os-a. Imate li vi neki savet?

Tesko da ti se desio SW problem bas kada si prosuo pola litre kafe na mek. Jesi siguran da ti neko dugme ne pravi kratak spoj, npr. option key? U OS X ce biti kao da stiskas shortcut-e umesto da kucas, a na Linux ce ti raditi jer ne radi nista :)

Ne vidim kako bi dugme uticalo na rad trekpeda? Takodje tastatura radi normalno u jednom od onih recovery modova (nisam siguran kom trenutno). Power off/on dugme radi i dalje normalno, mogu da ga gasim, sleep i restart kao i do sada.

Moja teorija je da smrdljivi apple ima senzor za vlaznost/vodu i kada to detektuje, on namerno poremeti nesto u OS-u da bi morao da ga nosis u servis i da bi ti naplatili. Jeste teorija zavere, ali me ne bi cudilo :)

pa reinstaliraj sistem, ne znam kako da ti iko pomogne sem da to probas pa vidis... :/

Ne postoji nikakva sansa da je sve ispravno a da je samo softver. Cak i da ti radi tastatura i trackpad ne bi radilo pola tastera pa ti dodje na isto, i to ne znam kako se popravlja na njemu, sigurno ide cela tastatura,

Resio sam problem odavno, ali me je mrzelo da pisem :)

Nisam siguran sta je bio problem. Uglavnom, otvorio sam ceo komp, poskidao sve komponente i kablove, sastavio ponovo i sve radi bez problema.

Nazad
Vrh Dno