Šta je novo?

Macbook 2008 problem

• Začetnik teme Začetnik teme iwcham
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

iwcham

Čuven
Učlanjen(a)
29.04.2005
Poena
660
Prestao juce odjednom da puni bateriju. Kad se upali stoji pored baterije "not charging" a i kada je ugasen svetli zelena sijalica na magsafe kao da je puna baterija. Pokusao sam da vadim bateriju, da drzim power 5 sekundi, i nista. Baterija je lepo drzala pre nego sto se ovo desilo. Kada se iskljuci sa punjaca, odmah se gasi, naravno. Da napomenem, stajao je jedno nedelju dana bez punjaca, i nije se koristio...Ima li neko ideju sta moze da bude? Da li se mozda zatupavio zbog nekoriscenja ili je baterija crkla, ili mozda moze da bude problem i u punjacu?

Poslednja izmena:
Vrlo je moguce da je baterija stradala.
Zivotni vek ih baterija je ~5godina, sto ce reci da je taman tu negde...
Juri bateriju na ebay ili smug posto ces je u iStyle i kod ostalih dilera platiti kol'ko hoces...

Ok. Pa sad sam pogledao u System preferences. Baterija ima 927 ciklusa. Sta mislite, da li je bolje do kupovine da stoji i ova baterija, ili da se koristi bez baterije?

Da li melo zna neki servis u Nisu koji moze da baci pogled na Apple laptop? Ne bih odmah da kupujem bateriju na pomozi boze?

Pa u Nišu jedino da se javiš u TehnoMS jer oni imaju svoj servis u sklopu radnje. Nisu naravno experti za Apple i zasigurno ga neće dirati ako ne mogu da pomognu, ali će ti ako ništa drugo dati smernice kome da se javiš i šta da radiš. Odi na njihov sajt gde imaš u sklopu istog mogućnost da postaviš pitanje operateru preko chat prozora. Odgovoriće ti odmah, što je QL.

+1 sjajan servis, ja sam brata iz Nisa skoro uputio kod njih za notebook nine mac ali su bas profesijalno pregledali i predlozili mu sta par opcija

Hvala ljudi na pomoci. Pozvacu ih. Nasao sam na kupindu novu bateriju za 5500din, sta mislite o tome?

Bilo do baterije. Kupio sam bateriju i sljaka. Da li drzite vase baterije na 100% i punjac ukljucen ili praznite skroro skroz pa punite?

Ja skidam sa punjaca i bar jednom nedeljno ispraznim do kraja. Mozes da instaliras i programcic Coconut Battery koji ce ti reci sve o stanju baterije - odlican programcic...

Da, coconut je super. Koristio sam ga da vidim sta je sa crknutom. Mada, rekao je da je capacity 98% ali takodje i da baterija ima 930 ciklusa. Ova sto sam uzeo ke polovna, ali original i ima 130 ciklusa. Drzi oko 2.5h kada se koristi Macbook sto je fino...

Nije bitno kada i kako puniš, bitno je da jednom mesečno a može i ređe (ja radim na 6 nedelje) uradiš kalibraciju baterije. Ukucaj u Google "macbook battery calibration" i pojaviće se Appleov sajt pa u zavisnosti od modela pronađi rutinu za kalibraciju.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno