Šta je novo?

[MAC] Puk'o Leopard :(

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.

kUdtiHaEX

Super ridža
Administrator
Učlanjen(a)
18.07.2001
Poena
1,365
Moja oprema  
CPU & Cooler
Intel® Core™ i5-9500F, NZXT Kraken Z63
GPU
Asus GTX 2070 Super
Storage
Samsung 980 Pro NVMe 1 TB
Kućište
NZXT H210i
Monitor
LG C2 42"
Miš & tastatura
Logitech G502, Keychron K8, Nuphy Air75, Ducky TKL One 2
Ostale periferije
Glupi HP štampač
Laptop
Apple Macbook Pro 14" M1
Tablet
Apple iPad Pro 11"
Mobilni telefon
Apple iPhone 13 Pro Max
Pametni uređaji
Apple Watch Ultra
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Nakon jednog restarta, Leopard se vise ne podize.

Stoji na sivom ekranu i resetuje se u nedogled. Mislio sam da se MacBookPro pregrejao posto je vreo i ostavio ga da se ohladi ali mrka kapa.

Pomoc hitno potrebna! Problem je u tome sto NEMAM Leopard instalacioni disk (imam image, tacnije imacu ga za 3h) da bih mogao da proverim premissions... Da li je moguce nekako uraditi write tog image-a na iPod kako bih mogao da butujem sa njega?

Stvar he hitna ljudi, pomagajte :( Ovo je mi glavna radna stanica na poslu, podatke ne smem da izgubim i velika je frka :wall:

Poslednja izmena:
Meni se čini da je Delimir jednom prilikom napisao da je uradio baš to - postavio image na iPod i sa FW kablom podigao i instalirao sistem.. Provjeri po onim temama oko Hackintosh-a...

Kaži samo da nisi radio update na 10.5.2?

Pozdrav.

Da, 10.5.2 instaliran.

Iskopao sam mekintos, povezao kablom ali boot TDM ne radi :) tj. oba mekintos imaju FW znak na ekranu i to je to. Medjutim mogu da pristupim sadrzaju harda preko desktopa (mountuje se sam) pa cu videti da nekako iskopiram bitne podatke i pregazim Leopard.

:) necu da ti stajem na ranu ali uzivam citajuci ovu temu :d , pregrevanje, nece da bootuje, ... :d Ko PC *** :zgran: :d

Nisam rekao da ne treba da se uradi update, njega svakako treba uraditi. Ako ni zbog čega drugoga, onda zbog svih ispravki, zakrpa, a i unapređenja koja donosi.

Čitajući matični forum, dosta njih se žalilo da je Leo prs'o, prilikom update-a. Ali ih je dosta i prošlo bez problema. Očigledno je stvar u instaliranom softveru i programima koji se automatski pokreću prilikom prijavljivanja na sistem. Ono što je do sada "otkriveno" jeste da npr. Linotype Font Manager pravi problem i da ga treba isključiti prilikom vršenja update-a.

Eto, zato sam odmah pretpostavio da je problem sa update-om...

:) necu da ti stajem na ranu ali uzivam citajuci ovu temu :d , pregrevanje, nece da bootuje, ... :d Ko PC *** :zgran: :d

gx-x slomicu ti i drugu nogu :D :D :d

Problem je lociran i trenutno se resava. Iz nepoznatog razloga, premissions svih fajlova se promenio (umesto grupe 0, svi fajlovi su presli u grupu 80).

Samim tim nije ni cudo sto se Leo nije hteo podici :) a da li ce proraditi znacemo za ~57 minuta.

I ? (proslo je 59minuta :))

Problem je sredjen, Leo radi kao zmaj :)

a temp.?? Na prijateljovom MacBookPro sam podesio ventilatore na 3500rpm - cuju se ali temperatura je ispod 40C i na dodir MacBookPro je samo mlak.

po defaultu ventilatori rade na 1000rpm - ne cuju se ali temperatura ode na 70C pre nego sto se ubrzaju na maximalnih 6000rpm!

proslog leta mu se baterija ISKRIVILA od pregrevanja!!!! bukvalno se iskrivila tako da se MacBookPro klackao na stolu ali je radio :D

osim toga, mislim da si mi ti kutija rekao za smcFAN controler program ?!??

NotCoo&Quiet or Cool&NotQuiet :)

Bas su user&admin friendly ove grupe 0, 80... :d

Poslednja izmena:
a temp.?? Na prijateljovom MacBookPro sam podesio ventilatore na 3500rpm - cuju se ali temperatura je ispod 40C i na dodir MacBookPro je samo mlak.

po defaultu ventilatori rade na 1000rpm - ne cuju se ali temperatura ode na 70C pre nego sto se ubrzaju na maximalnih 6000rpm!

proslog leta mu se baterija ISKRIVILA od pregrevanja!!!! bukvalno se iskrivila tako da se MacBookPro klackao na stolu ali je radio :D

osim toga, mislim da si mi ti kutija rekao za smcFAN controler program ?!??

Onaj MBP se greje ko mutav. Ako je RPM na 4k, sto je default kod mene, temperatura je 55 stepeni ko od shale.
Kada ge prebacim na 6k onda se spusti... a ne daj boze da radim nesto ozbiljno na 4k, pa 70 stepeni dostignem dok si rekao keks.

Meni je MBP pod konstantnim opterecenjem tako da, manje-vise, nije cudo sto se greje kao mutav.

Poslednja izmena:
Milane ne cackaj mechku :D

Meni na Miniju update na 10.5.2 i Graphics update prođoše bez problema...

castore ti nisi bio u galeriji prosle subote na okupljanju?

Nisam bio ni na jednom okupljanju, nemam vremena, a subotom ponekad baš volim da odspavam... Ali, doćiću jednom sigurno... :d

UPDATE: Pukao je kao lajsna. Radio je u cetvrtak ok medjutim danas posle boot-a pojavila se gomila error poruka (kao da sam podigao Windows).
Mreza ne radi, desktop se resetovao na default, ikonice su poblesavile, video-out ne radi....i zato je pala reinstalacija sistema koja je u toku :)

Da si podigao windows ne bi imao gomilu error poruka vec nijednu ako ti je hw ok :)

Ma hw je ok, i guess. Prosao je hw test bez problema.

Onda je OS shit :d

Indeed :D

I kliker bi pokvario :)

Chuj kliker... Kutija bi i nakovanj pokvario... :)

Evo sad sve radi ok :) da ga ne ureknem.

ali morao si sve ponovo od nule da podignes?? i OS i Library i programe i sva podesavanja... ??

Da da sve.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno