byMaX je napisao(la):
... i u njemu je 7300GT. Verovatno će one jače ići sa 7600GT, barem, a možda i 7900GT (mora da postoji opcija da se doplati, mada sad je to PC sistem, pa možda i ne mora poseban BIOS za karticu, nego se instalira regularan GeForce

)
Koliko sam ja cuo danas na streamu Keynote-a, nema jaceg.... Ovo je Mac Pro, a imas "5 miliona" kombinacija za upgrade i kastomizaciju masine... Ja da kupujem, sigurno bih odmah nabudzio vise RAM-a, jer je ovaj FB-DIMM preskup za kasnije cimanje oko nadogradnje...
667MHz DDR2 ECC fully-buffered DIMM (FB-DIMM) memory
Eight FB-DIMM slots on two memory riser cards (4 slots per card) supporting up to 16GB of main memory
Up to 256-bit wide memory architecture
Grafiku mozes da ubacis X1900 XT 512 ili Quadro, ali to je totalno nebitno za ono za sta je ta masina namenjena... Imas dve opcije za fabricki apgrejd X1900 i FX4500 - imas sve to na Apple.com.
Multiple graphics card configurations including two, three, or four NVIDIA GeForce 7300 GT cards. 300W for up to four PCI Express graphics cards Support for up to eight displays(1). Support for digital resolutions up to 1920 by 1200 pixels; dual-link DVI ports support up to 2560 by 600 pixels
Grafika je poslednja stvar koju bih menjao... Pre bih dodao jos jedan HDD od 250 giga. Sa cetiri mesta za hardove, nema vise potrebe ni za externim Firewire 800 diskovima, ako se radi VE, vec se RAID niz noze izvesti direktno u masini.
BIOS za karticu mora specijalan, ne moze obicna graficka...
Masina ima fenomenalno resena mesta za do 4 HDD-a, dva opticka uredjaja... Lepo kazu da je ovo najnadogradijivi Mac ever. Zato i jeste tako "slabasna konfiguracija", prosto vapi da je malo nadogradis
Sa druge strane u poredjenju sa prethodnim G5 Quadom, jeftinija je za 800 USD, a ima bolje specs to je nesumnjivo... Jedino je shit sto nema BT i WiFi po defaultu, ali eto jos jednog razloga za nadogradnju.
Optional AirPort Extreme wireless networking (4)
Optional Bluetooth 2.0+Enhanced Data Rate (EDR) up to 3Mbps
Ne znam samo kako ce kod nas to sve biti izvodivo - cekace se mesecima na masine. Trebalo bi da ponude, kao sa Mac Book koji se prodaje u 5 razlicitih varijanti (pridodate su jos dve sa po giga RAMA) da naprave nekoliko prekonfigurisanih opcija.