kovacm
Čuven
- Učlanjen(a)
- 28.01.2005
- Poena
- 870
Poslednja izmena:
a sto se Worda tice - najvece ***** od softwarea ikada napisano! cupam kosu kad moram da odradim nesto u njemu! treba da procitam SpaceShuttle Flying Manual pre nego sto odradim dve malo komplikovanije stvari u njemu.
Logika je ista kao kad bi rekao da brze stignem autom do Novog Beograda nego avionom do Njujorka, pa je zato "user expirience" u automobilu mnogo bolji. :dXexex, interesantan test, ali se po meni na tome i zavšava:-devil-: .
Lik poredi babe i žabe. Da sada ne filozofiram mnogo, ali meni nešto nije jasno, evo sada ću po peti put da pogledam, evo i opet ne mogu da nađem, šta je tenkre testirao, koliki su to word i excel fajlovi u pitanju?? Izvinite ako sam ćorav, i što sa engleskim ne stojim tako dobro kao sa ruskim, ali ja ne nađoh nigde podatak o tome sa čime je on testirao! Verovatno je uzeo čist tekst na jednoj A4 stranici i to je to. A za excel ne znam šta da kažem, svi su ludi samo je on pametan. Svakodnevno ga koristim (6 godina aktivno) pa znam kako je raditi na istom dokumentu koji ima na primer 5 sheet-ova i težak je 1Mb, na PII 350@470MHz i na sempronu 2800+@2700MHz. Ovo se odnosi i na word naravno. Acad nećemo da pominjemo, ne daj bože fotošop, doduše baja se ogradio od toga.
Ako ćemo da razmišljamo njegovom logikom, da bi se prevezli automobilom iz tačke A u tačku B, po gradu na primer uz poštovanje svih propisa, i dalje bi WV buba iz 1947 na primer završavala posao isto tako dobro kao WV golf V 2.0TDi.
Evo šta kaže:
“When we compare strictly common, everyday, basic user tasks between the Mac Plus and the AMD we find remarkable similarities in overall speed, thus it can be stated that for the majority of simple office uses, the massive advances in technology in the past two decades have brought zero advance in productivity.”.
U stvari mislim da je baja odličan političar, ume da prezentuje laž na takav način da deluje da je on u pravu, a da nije ni trepnuo.
A sto mislis da je Office G. ? :d Ako znas zasto, onda obrazlozi . Hw zahtevnost ? Nekorektno i neispravno je napisan ? Hmmm, pa nista manje od Open Office-a. Dobro, hw zahtevnost je nesto veca nego za OO, ako govorimo o Office-u 2k7.Slazem se da je ne samo word, nego ceo office jedno veliko G!
Sreca te postoje i bolja (i besplatna) resenja. Evo sad cujem za taj Papyrus, moracu i to da pogledam.
Kako nema veze ? Pa danas PDF fajlovi zauzimaju 10x vise nego pre nekoliko godina. Sta mislis, jel HDD od pre nekoliko godina bio 10x sporiji od ovog sada ? Odgovor je : NIJE! Mehanika u diskovima je najsporije napredovala, i ne razlikuje se mnogo od one od pre 20 godina. Otvori taj PDF fajl u Adobe Acrobatu 8 na PII na 400 pa ces da vidis sta ce da se desi. Da ne pricamo o office-u sa njegovim VB engineom. Cinjenica je da je softver zahtevniji, ali obicne stvari, tipa pretrazivanje dokumenta od n strana ce trajati mnogo brze na novim masinama, jer algoritam za pretragu je ostao isti kao i pre 20 godina, osim kojim slucajem ako je neki zlonamerni programer namerno implementirao funkcije cija je asimptotska slozenost reda NP! :d@drfedja:
ma daj leba ti, nema ovo više nema veze sa zahtevnošću softvera. Neka otvori neki realni dokument na tom muzejskom eksponatu, pa nek kači rezultate. Naravno da je za 1 (slovima JEDNU) A4 stranicu u wordu dovoljan i taj mek. Pa i moj Amstrad CPC 464 je brže učitiavao Basic nego taj 4200+ na testu winXP, pa nije bolji.
P.S.
Sto se office-a tice, jedino za sta je bulja je kucanje matematickih formula, mada i to moze da se premosti.Samo još fali da se Amigastajl umeša u diskusiju, gotovo, krajVeć pretpostavljam šta će reći.
Ja stvarno ne vidim po čemu je M$ office tako loš. Da li sam navikao tokom godina pa ne znam za bolje?
Ok, ubedio si me, čim dođem u BG kupujem neku kantu da radim ko čovek na njojKako nema veze ? Pa danas PDF fajlovi zauzimaju 10x vise nego pre nekoliko godina. Sta mislis, jel HDD od pre nekoliko godina bio 10x sporiji od ovog sada ? Odgovor je : NIJE! Mehanika u diskovima je najsporije napredovala, i ne razlikuje se mnogo od one od pre 20 godina. Otvori taj PDF fajl u Adobe Acrobatu 8 na PII na 400 pa ces da vidis sta ce da se desi. Da ne pricamo o office-u sa njegovim VB engineom. Cinjenica je da je softver zahtevniji, ali obicne stvari, tipa pretrazivanje dokumenta od n strana ce trajati mnogo brze na novim masinama, jer algoritam za pretragu je ostao isti kao i pre 20 godina, osim kojim slucajem ako je neki zlonamerni programer namerno implementirao funkcije cija je asimptotska slozenost reda NP! :d
Sto se office-a tice, jedino za sta je bulja je kucanje matematickih formula, mada i to moze da se premosti.![]()
Ne brini se, radim u M$ office solidno, excer mi je omiljena alatka. Nego se razmišljam da instaliram word perfect, pa da ubrzam rad, ***, vreme je novacNe nisam rekao da ces na nekoj kanti da radis ko covek. Danasnji kompovi ti nude daleko vecu udobnost u radu, zahvaljujuci brzini. Ko' sto rece Kutija, MS Office je ***** friendly, pa ako ne znas da radis u njemu, onda stvarno nisi za komp. :d
Paaa, kad Krok prestane da laze ! :d LOL .... najverovatnije kad napravim jos jednu prostoriju koja ce se zvati muzej IT-a!A kada ćeš ti da kupiš Amigu, neverni sine, pređi sa reči na dela:d
Xexex, interesantan test, ali se po meni na tome i zavšava:-devil-: .
Lik poredi babe i žabe. Da sada ne filozofiram mnogo, ali meni nešto nije jasno, evo sada ću po peti put da pogledam, evo i opet ne mogu da nađem, šta je tenkre testirao, koliki su to word i excel fajlovi u pitanju?? Izvinite ako sam ćorav, i što sa engleskim ne stojim tako dobro kao sa ruskim, ali ja ne nađoh nigde podatak o tome sa čime je on testirao! Verovatno je uzeo čist tekst na jednoj A4 stranici i to je to. A za excel ne znam šta da kažem, svi su ludi samo je on pametan. Svakodnevno ga koristim (6 godina aktivno) pa znam kako je raditi na istom dokumentu koji ima na primer 5 sheet-ova i težak je 1Mb, na PII 350@470MHz i na sempronu 2800+@2700MHz. Ovo se odnosi i na word naravno. Acad nećemo da pominjemo, ne daj bože fotošop, doduše baja se ogradio od toga.
Ako ćemo da razmišljamo njegovom logikom, da bi se prevezli automobilom iz tačke A u tačku B, po gradu na primer uz poštovanje svih propisa, i dalje bi WV buba iz 1947 na primer završavala posao isto tako dobro kao WV golf V 2.0TDi.
Evo šta kaže:
“When we compare strictly common, everyday, basic user tasks between the Mac Plus and the AMD we find remarkable similarities in overall speed, thus it can be stated that for the majority of simple office uses, the massive advances in technology in the past two decades have brought zero advance in productivity.”.
U stvari mislim da je baja odličan političar, ume da prezentuje laž na takav način da deluje da je on u pravu, a da nije ni trepnuo.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari