Šta je novo?

Mac <-> PC - mreza

loco

Čuven
Učlanjen(a)
26.02.2003
Poena
619
Imam desktop PC i MacBook Pro. PC je vezan kablom na wireless router, a Mac ide preko wireless-a. Sa Mac-a vidim PC i pristupam share-ovanim folderima, ali sa PC-a ne vidim Mac.
Na Mac-u je Leopard.
Sta treba da uradim (posto sa Mac-om imam jako malo iskustva)?

E da, imam i jedno pitanje koje nema veze sa prethodnim - MBP je prva generacija sa Core Duo @ 2.16GHz za koji sam cuo da se poprilicno greje. Na ovom je temperatura prilikom rada preko 60 stepeni (60-70, najcesce oko 63), a oba ventilatora rade na 1000 o/min. Da li je to normalno?

Poslednja izmena:
U options sam chekirao share files and folders using SMB, valjda ce sad raditi, al mogu da proverim tek veceras.

E da, imam i jedno pitanje koje nema veze sa prethodnim - MBP je prva generacija sa Core Duo @ 2.16GHz za koji sam cuo da se poprilicno greje. Na ovom je temperatura prilikom rada preko 60 stepeni (60-70, najcesce oko 63), a oba ventilatora rade na 1000 o/min. Da li je to normalno?

jeste normalno ali nije zdravo!!!

prijatelju se iskrivila baterija i poklopac se skroz izvitoperio sa donje strane!! nazalost nisam slikao ali izgledalo je strano (to se desilo ovog leta i isto je u pitanju MacBookPro prve generacije). Laptop je normalno radio i sa takvom baterijom :d ali posto je zamenio bateriju podesio sam mu ventilatore na 4000 obrtaja sa SMC fan controlom i sad je laptop daleko hladniji mada se cuje sushtanje vazduha ...

da to je to... i sta te josh zanima? :)

na max. je 6000 obrtaja - u tom slucaju je macbookpro leden :D ali je jako bucan
na 4000 je topao, nikako vreo kao na 1000 obrtaja ali se cuje strujanje vazduha
na 3000 je malo hladniji nego na 1000 ali se ne cuje.

u svakom slucaju 4000 je cini mi se optimum, ne secam se koja je temperatura u tom slucaju ali je daleko hladniji.

Nazad
Vrh Dno