Šta je novo?

Mac OS X na Nehalemu

• Začetnik teme delimir
  • Datum pokretanja
D

delimir

Guest
Izgleda da i Intel pravi Hackintosh :)

During IDF, Intel's CEO Paul Otellini talked about the future 45nm architecture known as Nehalem. To illustrate how the development is already well advanced, Paul Otellini mentioned that Intel has already successfully booted Mac OS X on it.
Nehalem is planned to debut mid year 2008, and will bring numerous improvements:
- Nehalem will be the first true native Quad Core CPU from Intel
- Intel will be able to offer 2 Nehalem on the same die, such as current Quad Core 2 based on two Dual Core on the same die
- As announced in March, Nehalem will support multithreading, doubling logical core from physical core.
- Intel will use a technology named QuickPath Interconnect to make Core communicate faster, a technology similar to the one used by AMD in the Barcelona
- Nehalem will feature low latency memory controller, a real improvement considering how memory latency impact Mac Pro performance today

For additiional information about Intel processor to be used in Mac, read our previous technical news about the Penryn to be launched on November 12th and Nehalem.

http://www.hardmac.com/news/2007-09-19/#7213

Pa da, oni ga prave, a Apple će da ga prodaje... :D :D :D

Šalu na stranu, volio bi da znam kakav je to dogovor postignut i ugovor sklopljen, kad Apple ima toliko povlastice kod Intela? A i u čitavoj industriji uopšte? Ne znam tačno koliko, ali sam siguran da je postojala solidna razlika u datumima pojavljivanja quad Xeon-a u Mac mašinama i u slobodnoj prodaji? Sad se Apple okrenuo i mobilnoj telefoniji sa iPhone-om i tu pravi "ršum"? Eno u onoj temi oko bunta, postovao sam dva linka, a na jednom je tekst u kome se kaže da se O2 odrekao 40% profita od korisnika u korist Apple-a?

Pa, prosto - ako si sa Apple-om onda si cool. Svi hoce da budu cool.

Da, pa svaki treci dan citamo kako je neko digao ruke od iTunes servisa jer Apple nece da da veci % zarade :D CoOl!

Ti novi intel procesori ce biti 'smesteni' u novim MacBookPro masinama, koje se ocekuju pocetkom sledece godine. Dakle u Januaru.

Nazad
Vrh Dno