Pa, da... Koliko to god smiješno ili neozbiljno izgledalo, jer ti si tražio savjet oko distribucije, to je ipak vjerovatno najzrelije razmišljanje. A i ne moraš iMac, možeš i Mini-ja da uzmeš za relativno malo love, a radi svejedno solidno. Ja ga imam i koristim za net i ostalo i bez ikakvih problema mi završava sve što pred njega bacim. A piči i HD video na jadnoj GMA950...
Što se kupovine tiče, za nekih 700-800 eura se mogla kupiti čini mi se 24"-ka, bijela - dakle, prethodna generacija, sa CD2.16, 2GB RAM-a i nekom grafikom (Radeon X1600 sa 128MB RAM-a, čini mi se, ako ne i 256MB)... Što je ok cijena. Oglase možeš da pratiš
ovdje. To ti je pravo mjesto...
E, sad, samo još nešto. Dosta ljudi pljuje tog Mac-a, pa se pomuči barem malo da ga natjeraš da radi na tvom PC-ju, ako ni zbog čega drugog onda iz dva (osnovna) razloga - imaćeš reper za upoređivanje, jer kako god da radi na PC-u, sa manje problema će da radi Mac, imaćeš regularan update i sve će biti dosta jednostavnije što se tiče instalacije sistema, a sa druge strane, kroz to natjeravanje neke distribucije da proradi na tvojoj mašini, naučićeš gdje je šta, naviknućeš se na interfejs i kapirati lagano čitav sistem. Zato, igraj se, pa kad vidiš da ti je to to, onda uzimaj iMac-a ili već neku drugu mašinu... Tako sam ja uradio i vjeruj mi da mi ni jednog momenta nije žao...
Ajd' sad, sretno igranje...