Šta je novo?

mac os virgin

malo_nj

Cenjen
Učlanjen(a)
19.03.2010
Poena
154
Prvi put se juce sretoh sa iMac mashinom u zivo uvalili mi je i kazu aj popravi. Pojma nemam koja je verzija jos pokusavam skontati dje se to gleda. Sistem se ne dize, krene pise mas os starten pojavi mi se plava pozadina i mogu mrdati misa ima kursor al to je to, pokusao sam sa windows key + s pa mi se pokrene konzola i uspio sam jednom pokrenuti sa shift i skontah da je os na german. E ja bi to sad reinstalirao diskova nikakvih nemam nisu stigli uz njega jel postoji neka opcija da ja to reinstaliram i zadrzim legalnu kopiju na njemu (jos kad bi je mogao prebaciti na engleski al previse trazim).

Koji je iMac?
Da li je mlečno bele boje ili aluminijumski?
U principu, zavisno od jačine hardvera trebao bi da paše jedan od tri OS X-a: Tiger, Leopard ili Snow Leopard.
Javi se na macserbia.org forum, sigurno će biti nekoga da ti da instalaciju i ne brini se zbog legalnosti, svaka Apple mašina dolazi uvek uz OS, tako da tebi u najmanju ruku pripada jedan OS X.
Ja imam Snow Leopard, a možeš i da ga kupiš (ako odgovara mašini) legalno kod nas za 3k dinara kod ovlašćenog Apple Reseller-a.

mlecno beli je. jel ima kakva komanda u shelu da provjerim hardver ili negdje neka oznaka na osnovu koje mogu skontati sta imam. skinuo sam snow leoparda pa cu danas pokusati instalaciju ali me muci i cd sta mu god ubacim dvd/cd on sam nakon par sekundi izbaci

Možda mu je i pokvaren SuperDrive/Combo pa neće da čita...

Uglavnom imam ja Install diskove od G3, pa sve do Snow Leopard-a.

Eto popijemo po pivo i rešena stvar. :)

e piva bi bas sjela fino :bottle: ae ako budem slobodan danas / budes slobodan javim ti se na pm

a da probas sa serijskim brojem da vidis koji je model?

Sredio sam mu ja masinu. Tiger je bio instaliran i nesto je pobrljavio, a SuperDrive ne radi pa je bilo malo gimnastike oko instalacije, ali sada radi kao sat. Na PPC Mac-ovima ne moze da se boot-uje sa USB-a, a ext. FireWire HDD nisam imao, pa sam ga rasklopio, ubacio HDD u svoj komp, uradio restore Install DVD-a na malu particiju i instalirao ga odatle.

Model je iMac G5 iz 2004. godine od 20 cola i jako fino radi.

Prilozi

• Picture 1.png
    Picture 1.png
    39.3 KB · Pregleda: 68
Model je iMac G5 iz 2004. godine od 20 cola i jako fino radi.

Imao si sreće što je reč o tom modelu, da je imao onaj sa kamericom rodio bu mečku dok bi ga otvorio, a vrlo verovatno bi i otkinuo kablić koji spaja kamericu sa pločom.

Ko nije nikada otvarao, da zna da ni ne pokušava da otvori bele iMacove, bilo G5 bilo Intel, koji imaju built-in iSight.

Imao si sreće što je reč o tom modelu, da je imao onaj sa kamericom rodio bu mečku dok bi ga otvorio, a vrlo verovatno bi i otkinuo kablić koji spaja kamericu sa pločom.

Ko nije nikada otvarao, da zna da ni ne pokušava da otvori bele iMacove, bilo G5 bilo Intel, koji imaju built-in iSight.

Već sam otvarao nekoliko, pa mi nije bilo frka. Jako lepo je sve raspoređeno unutra na ovim G5-icama.

dooyo je naš Apple guru. Dobro, avatar mu još uvek nije u vinklu, ali i to će da sredi. :) Molim bez dobacivanja sa drugog foruma, znamo mi kako da otvorimo kućište. :)

ope ne radi :-devil-: dzaba sve zapeo na jabuci i kraj vadio kabal na koji min kao sto mi rece i dzaba. Sinoc radio fino jutros i danas opet nista. Mozda je nocna ptica pa samo radi kad padne mrak

probo i nista. Sad mi opet zaglavljuje kao prije tamo kad prodje Mac Os X startup pa plava pozadina i mis. Pokusao sam i ponovo instal iz onog menija kad odabires hard disk proso setup i opet isto. :crash:

evo cisto da javim radi danas. opet sam ga reinstalirao ali ovaj put erase i install prosli put sam samo isao upgrade i za sad radi :banana: i bas je sav fancy ovaj Mac moram priznati mnogo mi se djasvi dooyo hvala puno

evo cisto da javim radi danas. opet sam ga reinstalirao ali ovaj put erase i install prosli put sam samo isao upgrade i za sad radi :banana: i bas je sav fancy ovaj Mac moram priznati mnogo mi se djasvi dooyo hvala puno

Nema na čemu :)

Hvala i tebi na pivu :)

Samo ti update na 10.4.11 i sve ostalo što ti ponudi, pa da vidiš kako sve piči kao ludo.

Ipak je to G5!

Nazad
Vrh Dno