Šta je novo?

Mac OS preko virutelizacije na Windowsu

KurtK

Slavan
Učlanjen(a)
16.12.2010
Poena
245
Зна ли ко како да то одрадим, потребан ми је мекинтош само за пар ствари да не морам да се цимам стално до ортака, док не средим свој хекинтош. Претраживао сам нет и све неке буџевине теже него да га инсталирам на хекинтошу.

Претрага форума уопште не ради па зато питам, капирам да је већ неко то радио.

Poslednja izmena:
Ne postoji način. Zaboravi na to - ako uopšte uspeš potrošićeš enormno vremena. Apple ne dozvoljava po licenci da se to radi, pa niko od poznatih firmi to ne nudi kao opciju.

Ono što znam da je licencno moguće jeste da se Mac OS X Server virtuelizuje, ali da VMWare ili neko od njih to omogućava, ne znam. Potraži u tom pravcu, mada sam skeptičan.

Al ste ga umrsili. :p

Naravno da može. Više na PM.

Pa što odgovaraš na PM. Daj piši ovdje, čemu forum? I mene interesuje.

Sve što ću moći ovde da vam izložim je da se mogu "naći" VMware imidži sa instaliranim i podešenim OS X-om. :D

Koji rade kao pentium dvojke. Grafika je ocaj na svakoj VM...

Poslednja izmena:
Znam da je moguće da se Mac OS pokrene u VMWare-u i odlično radi (bar koliko sam ja video). E sad moje pitanje je dal neko tera Mac OS na mašini koja nema HW virtualizaciju :)

Jel pod tim podrazumevaš mašinu sa procesorom koji ne podržava Intel VT-x ili AMD-V instrukcije?

Ako jeste ja imam u kompu Core 2 Duo E7200 koji ne podržava VT-x. Ako 'oćeš mogu da ti testiram šta te zanima. Reci samo šta i kako da testiram.

A teram Mac OS X normalno nativno, kao hakintoš.

I primetio sam da programi za virtuelizaciju pod Mac OS X-om neće da emuliraju 64-bitni procesor, jer moj fizički procesor nema VT-x.

Poslednja izmena:
Ja sam uspeo da instaliram Snow Leo u VirtualBoxu posle mnogo zezanja. Nije mogao regularni SnowLeo vec sam morao da jurim neku budzevinu za hackintosha i instalirao sam Chameleona. Na kraju.. sve je proradilo ali je mnogo sporo. Hw akceleracija za grafiku ne postoji tako da ceo sistem laguje... Rezolucija je fixirana na 1024x768, zvuk ne postoji, nisam siguran ni da li rade USB portovi. Prakticno neupotrebljivo, bas kao i na pravoj masini.

Prilozi

• OSX u VM.jpg
    OSX u VM.jpg
    309.1 KB · Pregleda: 89
Џаба ништа ми ово не вреди, обзиром да сам провалио да ми за то треба више времена него за хекинтош, баталио сам. У сваком случају хвала ivan90BG на помоћи. У међувремену сам успео да средим хекинтош машину а то ћу постовати у теми за снежни леопард. :)

Jel pod tim podrazumevaš mašinu sa procesorom koji ne podržava Intel VT-x ili AMD-V instrukcije?

Ako jeste ja imam u kompu Core 2 Duo E7200 koji ne podržava VT-x. Ako 'oćeš mogu da ti testiram šta te zanima. Reci samo šta i kako da testiram.

Ja imam c2d t6600 na lap-u (ne podrzava VT-x) na kome bih podigao virtualnu masinu (VBox, VMWare) i sad kako li bi to radilo i na sta bi licilo, ako uopste moze, pojma nemam :) ali probacu ovih dana, posto sam trenutno u frci sa vremenom...

Uspe da pokrenem 10.5.5 preko VMware-a... Nikako nisam uspevao neki 10.6.x (ipak je potrebn procesor sa HW virtuelizacijom), jedino uspešno je da sam našao 10.5.5 vmware image i proradilo je. Performase su, pa onako lošije, ali ne i neupotrebljive ( svako ima neku svoju meru ) i za neko početničku (čisto da se skapira rad Mac OS-a ) upotrebu, za ljude koji su opušteni kada nešto neće trenutno da se izvrši - radi super :)
Da namestio sam rezoluciju i radi super na 1366 x 768 (kolika je rezolucija monitora laptop-a) i dodelio 2GB rama virtuelnoj mašini (mada nisam nikakvu razliku osetio i kada sam joj dodelio 1GB).

Danas ću probati na svom desktopu (moja mašina :) ) da vidim kako će se ponašati ovaj image ;) mada bih mogao i 10.6.x da probam

Prilozi

• Screenshot-Mac OS X Leopard - VMware Workstation.png
    Screenshot-Mac OS X Leopard - VMware Workstation.png
    394.9 KB · Pregleda: 42
  • Screenshot-Mac OS X Leopard - VMware Workstation-3.png
    Screenshot-Mac OS X Leopard - VMware Workstation-3.png
    669.9 KB · Pregleda: 42
Poslednja izmena:
Probao sada ovo isto (prethodni moj post) na "Mojoj Masini" i radi supeeer... Znaci mislim da ce na svakoj modernoj PC masini sa hw virtuelizacijom raditi cool. Razlika u radu izmedju ovoga i na mom laptop-u je kao nebo i zemlja. Ovde se sve trenutno izvrsava, namestena rezolucija, jedino zvuk pravi problema (uspeo neki driver za wmvare da instaliram, ali nije bas to to) i veoma sam zadovoljan generalno

Vrh Dno