Šta je novo?

Mac OS na HP ProBook 4530s! Noob guide?

ProMaster

Slavan
Učlanjen(a)
17.02.2011
Poena
375
Poz svima..
Posedujem HP Probook 4530s:
Intel pentium dual core B940
Ram:3GB DDR3
Grafika: ATI mobility radeon HD 6490 1 gb DDR5
HD: 320 gb
To je ono bitno, ako je potrebno masa racunara je 2.30kg.. :)
E sad mene interesuje posto sam naveo da sam noob kad je mac os u pitanju, sta bi ja mogao da instaliram na kojoj kantici a da radi lepo i naravno ukoliko je moguce u dual boot-u sa win7.. I ako neko moze da mi ostavi neko uputstvo.. Hvala!

Na toj mišini koliko se sećam bi tebalo sve da radi ko na pravom MacBook-u! Dual boot možeš da napraviš i na jednom disku ako baš želiš, ali je to varijanta koja malo komplikuje celu stvar i ne bih ti je preporučio za početak...

Sad, obrni okreni, moraćeš da preformatizuješ ceo HDD da ti bude pod GUID partition tabelom, a onda dalje možeš na tako formatizovanom disku napraviti i FAT što će biti dovoljno da Windows to registruje i ponudi ti instalaciju na tako formatizovanom disku.

Što se tiče same instalacije to ćeš već morati sam da odradiš. Google je svima dostupan pa izvoli proguglaj malo celu stvar i vidi šta ćeš dobiti. Ne bi trebalo da je teško, insanelymac ili tonymac sajtovi će ti cenim verovatno završiti posao brzo… A početnicima je nekako najzgodnije da krenu od nekog distro izdanja, recimo iAtkos L2 i tome sl...

Poslednja izmena:
Ok, hvala.. Naravno da je google za sve tu, cak sam nesto i isceprkao.. Cekam da sednem za komp pa prelistam sve, nego sam ovde citao o nekim raznim metodama, pa sam mislio da mi neko preporuci neku koja je noob friendly.. :)

A kako pravite bootabilni usb iz windows 7-ice ako imamo .dmg fajl? (sorry za hijack, nekako mi se ovde cinilo najpogodnije da stavim zbog ovog noob guide :D)

A šta će mu butabilni fleš kada ima distro koji ide na disku! Kad podigne Loina posle neka pravi butabilni fleš za Mountin Liona ako želi, ali u startu mu ne treba. Premda i to može, ali uz pomoć iPC-X DL izdanja koje predstavlja Live verziju Mac os-a, a može da podigne i neki OS X preko virtualne mašine, pa onda odatle. Ima načina samo se nisi dovljno raspitao...

ProMaster, da li si uspeo? Da li ti radi WiFi na Mac OS X?

Ej nisam probao, stavio sam Linux jer mi treba za fax.. S ovim cu da se prcam kasnije.. :) U svakom slucaju javljam kad probam.. :)

Ja sam instalirao 10.7 retail uz dosta peripetija na 4530s jedino sto je moja konfiguracija sa i3 i hd3000. Radi sve osim dsub izlaza. Evo jedan odlican izvor informacija upravo za 4530s a ima i za jos nekoliko modela. http://www.tonymacx86.com/hp-probook-4530s/

Imam istu konfiguraciju, i3 2330M, samo bih ram trebao da povecam posto je 2GB malo.

Ja sam instalirao Mountain Lion, ali takodje je bilo puno prepreka. Pocev od UNIBEAST-a 1.5.3 verzije koja nije htela na napravi butabilni disk, pa sam uspeo sa 1.5. Ali opet problem, neki bug na butabilnom disku, trebalo fajlove izbrisati. Pa konacno instalirao na hard disk, instalirao HP Probook dodatke. Kad ono sad nece da butuje sa hard diska, ispostavilo se da mi je hard disk Advanced format, i opet neki fix odradio iz terminala. Itd... Sad je 10.8.2 sa svim updates. Jedino mi ne radi wireless, cekam da stigne Atheros kartica iz Kine. Dsub izlaz nisam probao, za HDMI sam procitao da treba da radi.

I naravno nista od ovoga ne bi bilo moguce bez pomoci tonymacx86 foruma. :)

Danas je stigla Atheros kartica iz Hong Konga, za samo 9 dana. Nisam ocekivao da ce stici tako brzo. :D Ubacio sam je umesto Realtek kartice i WiFi je odmah proradio. Sa 8GB rama ovo je sad prilicno solidna developer masina.

IMG169.jpg

Poslednja izmena:
Vrh Dno