Šta je novo?

MAC OS laptop

pa ja nisam imao nikakvih dodirnih tacaka sa istim.. zato mi je komplikovano kolko tolko.. kontam da ako probam isti cu i na uciti :)

Evo par screen shot-ova od mog hackintosha u pitanju je hp probook 4530s sa i5 procesorom i itd,itd

Prilozi

• Screen Shot 2012-06-27 at 7.14.59 PM.jpg
    Screen Shot 2012-06-27 at 7.14.59 PM.jpg
    194.7 KB · Pregleda: 100
  • Screen Shot 2012-06-27 at 7.15.12 PM.jpg
    Screen Shot 2012-06-27 at 7.15.12 PM.jpg
    188.1 KB · Pregleda: 104
  • Screen Shot 2012-06-27 at 7.15.29 PM.jpg
    Screen Shot 2012-06-27 at 7.15.29 PM.jpg
    188.6 KB · Pregleda: 100
Da se ukljucim u ovu temu onako s neba u rebra, postto je neko izneo neistinu da hackintosh nikada ne radi kao pravi Mac, i da se nije usrecio. Imam iboot + retail OSX install na Gigabyte h61 ploci od 4000din, Intelu g620 i ati 5450. Sve sam instalirao iz prve, proradilo na prvom bootu bolje nego Win. Pre kupovine sam gledao da uzmem model ploce za koji ima dsdt.aml, tako da radi sleep i komplet power management. Znaci rock solid je. Stalno je 100% load masinica, jer radi boinc klijent non stop. Igram pomalo WoW, i cak pod hack-om radi primetno bolje nego pod win-om na ovom hw-u i slabasnoj karti. Kontam da je zbog toga sto su u Blizzard-u koji radi za Apple vise paznje posvetili kweakovnju za slabiji hw, jer apple laptopovi su cesto kvalitetni, skupi a hardverski slabi.

Nije neistina... nisi čitao pažljivo! To se odnosi na laptop a ne na desktop modele. Ti govoriš o desktop mašini a to je već nešto drugo, međutim na laptop mašinama ima značajno više posla pa i problema. Problema pre svega jer neretko neki deo hardvera nije Mac os kompatibilan pa je onda praktično nemoguće skockati propisno hackintosh. Drugim rečima potrebne su hardverske nadogradnje ukoliko ih je uopšte moguće izvesti. Što se tiče desktop mašina i naročito starijih LGA775 ploča, tu sve ide glatko i skoro da nema nikakvih problema.

istina da je lap top jako tesko nabosti da bude full hack, pogotovu sto sada u isti model ugradjuju 1000 i jednu verziju zvucnih i wifi kartica, a i tesko je naci modele koji se valjaju tamo po forumima. no ako se nadje, a ja imam jedan koji je 100% hack, tj sve mu radi, onda nije nista drugaciji od desktop modela.
koristim ga vec dve godine i stvarno sam prezadovoljan (dual boot). kao pravi, jedanput sam imao neki problem sa dugackim butom, ali to nije krivica budzevine, nego je greskao kod OSa koja se desi retko i random i trebao je reinstall, posto resenja nema ni za original mekove koji nalete na takav problem. prelazak meka na intel arhitekturu obradovao je mnoge korisnike koji nisu spremni da daju pare za mek hardver, a zele da uzivaju u sofveru ili samom OSu meka.
p.s. jedino sto ne radi koliko ja znam osim na jednoj ili dve kartice, uz veliku muku je HDMI sa zvukom?
p.s. 2 ali svakako da treba strpljenja, manje ili vise muke i volje za dobar hackbook. i uvek postoji rizik da nesto nije bas kao sto je napisano na nekom forumu. no ako se nabode uzivancija je ista, ako ne i veca... :)
svidja mi se to postoje gotova resenja sto je atmo postostovao, no i na gigatron sajtu, bas sam gledao ima 5 verzija istog naziva

Poslednja izmena:
Vrh Dno