Šta je novo?

Mac + network stampac (win) = muka :(

Bad Habbit

Slavan
Učlanjen(a)
23.07.2005
Poena
390
Imam macbook air i mavericks os i imao sam neki stariji desktop racunar sa win xp-om na njemu, na koji je zakacen stampac (canon lbp2900). Koristeci ovo uputstvo stampao sam preko mac-a i kucne mreze bez problema sa mac-a. Pre neki dan uzeo sam novi desktop racunar i stavio win7 (x64) na njega. I od tada se ubijam, pokusavajuci da podesim da mi radi stampac preko mac-a i nema sanse.

Moze li neko da mi pomogne oko ovoga? :(

daj jos neki info.

dokle si stigao, gde si zapeo?

da li ti radi file sharing sa te Windows 7 mashine na Mac-u?

Sustinski zapeo sam vec na tacki 3 (Step 3: Emulated Postscript Printer). Kada to odradim i na kraju pritisnem print test page, test page nece da se odstampa. Ipak, idradio sam tutorial do kraja, ukljucujuci i ovaj deo sa mac-om i jednostavno nece da radi. :(

hm... za canon lbp2900 postoje driveri za Mac http://www.canon-europe.com/Support/Consumer_Products/products/printers/Laser/i-SENSYS_LBP2900.aspx (doduse ne pise za koju verziju! - pogotovo sto su u Mavericku izbacili drivere za stampace iz instalacije i forsiraju online instalaciju)
dakle probaj da nadjes mrezni stampac iz system preferences>printers>+>Windows (koji si prethodni sherovao iz Win XPa)
ako ga vidis u tom prozoru, probaj da ga dodas: za driver mu ili daj PCL ili odaberi Canon LBP2900 ako se pojavi (pre toga instaliraj driver!)

Ovako. Na ovom linku se nalazi nesto, ne verujem da je to drajver. Zove se NetSpot device installer. Probao sam da instaliram to ipak, ali dobijam nesto sto pokusava da pronadje neki uredjaj i napise da nije nista nasao.

Kada pokusam rucno da dodam stampac, preko windows opcije, vidim stampac i dodam ga (ne znam da li treba da uzmem obo duplexer, mada probao sam i sa i bez toga), medjutim kada pokusam nesto da odstampam, ne radi. Upisao sam PCL printer. Ne znam jedino sta da upisem pod location, mada probao sam i bez icega, a probao sam i da upisem ip adresu kompjutera na kome je stampac.

Hvala ti za ovo. Nisam ipak uspeo nista da uradim. Doduse, kada sam odradio sve ovo iz videa, uspeo sam da dobijem ime stampaca u bazi stampaca i uspeo sam da ga dodam da radi kada je nakacen direktno na macbook, preko usb-a. Medjutim kada je povezan kako je povezan, a to je na win7 x64 desktop racunar i kada pokusam da ga dodam kao mrezni stampac, to ne ide. Doduse uspevam kada idem na + windows da vidim i ime workgroup-e i ime racunara i ime samog stampaca koji je nakacen na taj racunar, medjutim iako ga on formalno uspesno doda, kada stavim print, stoji onaj job par sekundi, nestane i to je to, papir ne izlazi, niti se stampac oglasava.

Znam tacno sta pricas, kod mene ista stvar, imam lbp2900 :), odlican stampac, steta ako se ne nadje resenje...
Ako kojim slucajem nateras mac da proradi sa njim tako sto je nakacen na win mrezu pisi ovde ;)

:( ok

Uspeo sam preko XP-a, ali sada sa win7 nece.

Probaj ako te ne mrzi ovo sto sam okacio u prvom postu. Mozda uspes nesto da uradis.

To je uputstvo samo za win xp i stampac na njemu ?

Uputstvo je pisano za XP i meni je radilo na XP-u, ali isto znam da sam se mnogo namucio i da je na kraju neka sitnica, dal i duplex stampac ili tako neka glupost upalila i to je proradilo. Sada sam primenio to isto uputstvo za win7 i u sustini ne bi trebalo da bude nekih bitnih promena, bar ja mislim. Ali nece da radi. Imam neki osecaj da je opet neka sitnica, glupost, u pitanju, ali ne mogu nikako da je provalim. Zato sam mislio mozda, posto vec imas isti problem, ako te ne mrzi, da probas, mozda uspes nesto da uradis.

Da li radi normalno hp1018 ili 1020 ako moze info od nekog ko je probao, ali takodje iz win share mreze.

Nazad
Vrh Dno