Šta je novo?

Hardver Mac mini m2 ili macbook air m1/m2

Procesori, matične ploče, memorije, hlađenje, grafičke kartice i ostale PC komponente

milos0888

Slavan
Učlanjen(a)
16.12.2013
Poena
305
Moja oprema  
CPU & Cooler
Ryzen 9 7900
Matična ploča
Asus TUF Gaming B650 PLUS WIFI
RAM
64gb DDR5 6000Mhz
GPU
RX 9070 XT
Storage
Samsung 970 1tb, 3xhdd
Zvuk
Marantz nr1510+ Polk R200+ 2x Fosi monoblok
PSU
Corsair RM850X
Kućište
Antec C8 Curved Wood
Monitor
LG 43' 4k
Miš & tastatura
Logitech MX
Laptop
Macbook Air M3
Mobilni telefon
Iphone 15 pro
Pametni uređaji
Apple watch SE-Huawei GT4
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Radim od kuće preko pretraživača, 20-40 tabova otvoreno i 3-4 sitna programa tipa whatsapp itd. Trenutno imam windows laptop r5 16/512 i PC iz poptisa. Koristim iphone i hteo bih da probam full eko sistem. Laptop koristim veoma retko, tj samo kad sam na odmoru, tipa 15-20 dana godišnje. Odnos cena ima je otprilike isti kao i kod windows laptop vs pc. Šta još gubim sa macmini osim monitora i mikrofona? U oba slučaja bih spojio na 4k tv kao monitor

Macmini je okej za posao, ali nisam siguran kakav je kad se prikaci na TV. Ako ti je zbog ekosistema onda baci pogled na feature koji imaju. Konkretno ja imam macbook koji koristim licno i za posao, i imao sam iphone - ali featuri nisu kao u americi, baci pogled na https://www.apple.com/ios/feature-availability/

tako da, ako ti konkretno trebaju neki od featura pogledaj da li ih prvo imas kod nas, a onda pogledaj jel ti trebaju. Handoff je odlican ako koristis, ja sam koristio dvaput i to je to, poruke/pozivi/sms - bukvalno mi je telefon uvek pored mene, tako da mi taj feature nije koristio.

Uzmi najbolje pogledaj koji feature iz ekosistema bi hteo da probas ili da koristis pa razmisli. Imas ljude kojima je sve to full, sad sve zavisi sta tacno oces da koristis.

Imao sam macmini (2014?) model, neki davno. Imao sam problem sa tekstom zbog rezolucije TV-a koji je koriscen kao monitor :D mislim da je tadasnji TV bio 1080i ili nesto tog tipa, kao da je blurry, cudan mi je tekst bio, musav.

Ovaj 5k apple studio monitor sto apple prodaje ima preko 200ppi. Na ovom tvom od 43" ako je 4k je 104 ppi, sto mu dodje duplo manje, pa se plasim da ces imati isti problem kao sto sam ja imao. Ako neko na forumu ima iskustva sa minimum rezolucijom i velicinom ekrana bilo bi odlicno, jer ako ti je monitor 4k mislim da ces mozda imati problema zbog broja piksela po inchu.

Misliš da će ih drugačije prikazivati nego windows ili ja nešto ne kapiram ? :D
Trenutno koristim taj isti TV sa windows-om i nema problema kako na 43" tako i na 55"

Vrh Dno