Šta je novo?

Mac-like prezentacije i koji laptop?

demios

Čuven
Učlanjen(a)
07.12.2003
Poena
770
elem, totalni sam duduk shto se tiche mekova, mek os-ova i istih na pc-u.

drugar me je zamolio da mu nadjem neki laptop da zameni stari raspali, ali mi je usput spomenuo kako njegov kolega ima neki mekintosh i kako na njemu prezentacije izgledaju mnogo bolje nego na pc-u, nemamo obojica pojma kako se zovu ti programi (mozda je neki office za mek), ali moje pitanje glasi, postoji li mozda neki program za windows 7 koji omogucava da prezentacije u powerpointu izgledaju, kako on kaze, fensi i mnogo bolje, ili pak mora preko nekog vmware da se pokrece macos na winu pa u njemu onda ti programi ili ms ofice za mek, kako mi je jedan mac struchnjak rekao, ili treca varijanta da budzim nekako mac os ili dual boot na taj lap?
nisam mu predlagao macbook ove zbog cene.

hvala unapred

Poslednja izmena:
I prezentacije izgledaju "mnogo fensi bolje ludovanje" samo ako znaš da ih napraviš, sam interfejs je za nijansu našminkaniji od onog u Powerpointu ali suština je ista... Ako nemaš osećaja za dizajn, džaba i Keynote i PP.

Naravno, Keynote ne radi na non OSX mašinama. Budženje OSX-a na laptop je generalno vrlo zeznuta rabota tako da ne znam šta bih ti preporučio. Ako su samo prezentacije u pitanju, neki stariji Macbook, beli košta od 400 - 550 evra, zavisno od godišta, stanja i slično. Naravno, ima ih i za 700, ali to su optimisti ljudi :)

Tako da mu ne bi bilo loše da razmisli o nekoj tako "malo starijoj" mašinici ;)

:wave:

hvala sviam za info.

lapic je uzet, neki acer za ~350e, nije pod obavezno da se to namesti, tj ako je preveliko cimanje nema veze.

win 7 sam vec turio, pa ono, ako iko zna da li zome da se to zbudzi na njega, bilo bi extra, ako ne, nema veze.

ne isplati ti se mucenja, to ti je makar 2 dana posla, pod uslovom da postoji jak communitiy za taj model (kao za neke dell modele, npr) i da postoje prepravke za sve stnice za bas taj model. Mnogo je problema sa laptopima kada se "pravi hackintosh" od njih - sleep, reagovanje na zatvaranje poklopca, graficke karte, optimizacija potrosnje, toucpad, wifi... mnogo toga sto na desktopu nije bitno jer je hardware univerzalniji

ako neko zeli notebook/laptop hackintosh, taj ce bas traziti model na kome su ljudi vec postigli rezultate - tim putem je vrloo izvodljivo, ovako tesko

poz

Poslednja izmena:
da da i to sam chuo, zato sam i recimo odustao od toga. rekao sam mu da ako bash bude hteo, da mu nadjemo neki macbook za ~200-400e, pa ono, *** :D:D

hvala u svakom sluchaju svima josh jednom.

Vrh Dno