Ne bi trebalo da moze fizicki nista da uradi parketu. Ja imam slicnu susilicu, jedino sto ugreje kao grejalica sve oko sebe i u mom slucaju kupatilo, ali nije to toliko da moze da osteti lak na parketu.Jedno mozda glupo pitanje, da li susilica sa toplotnom pumpom sme na parket, tj da li ce ga ostetiti ? Dobili smo Beko 7412 a trenutno smo u iznajmljenom stanu gde je neka mala ves masina dubine 40cm i ne moze na nju pa nam je jedina opcija u ofis na parket. Mozda nesto kao onaj stitnik za pod u ikei za kanc stolice ?
Moze li objasnjenje zasto ove marke u odnosu na bosch?Bolje za te pare gledaj Aeg/Electrolux ili Miele ako nadjes za te pare sa tp.
Prve dve iskreno ne znam kakve su, znam da je Miele klasa iznad svih što se bele tehnike tiče ali su im cene papreneMoze li objasnjenje zasto ove marke u odnosu na bosch?
Neće ništa mašina za sušenje da ošteti.Jedno mozda glupo pitanje, da li susilica sa toplotnom pumpom sme na parket, tj da li ce ga ostetiti ? Dobili smo Beko 7412 a trenutno smo u iznajmljenom stanu gde je neka mala ves masina dubine 40cm i ne moze na nju pa nam je jedina opcija u ofis na parket. Mozda nesto kao onaj stitnik za pod u ikei za kanc stolice ?
Najbolji izbor je klasična mašina za sušenje sa grejačem.Treba mi jedan savet, dvoumim se između 2 mašine. Hteo sam da za nekih 300e kupim novu kondenzacionu mašinu marke beko ili candy, nisam hteo da dajem nešto previše novca, ali mi skoro iskocila ponuda za bosch sa toplotnom pumpom ali polovna sa 6 meseci garancije za 350e. Šta je po vama bolji izbor? Nisam siguran koji model je tačno u pitanju ali vidim da te bosch sa toplotnom pumpom idu za 700+e nove.
Evo ja trošim treću godinu electrolux (model bez tp) i nemam nikakvih zamerki na rad. Ne smanjuje veš, ne uništava itd. Kada se upali lampica isperem kondezator i teraj dalje. Pri tom stara mašina za pranje je imala samo 800 obrtaja tako da nije mogla da iscedi toliko veš.Prve dve iskreno ne znam kakve su, znam da je Miele klasa iznad svih što se bele tehnike tiče ali su im cene paprene
Samo novo.I to sto ima 5 godija garancije.Treba mi jedan savet, dvoumim se između 2 mašine. Hteo sam da za nekih 300e kupim novu kondenzacionu mašinu marke beko ili candy, nisam hteo da dajem nešto previše novca, ali mi skoro iskocila ponuda za bosch sa toplotnom pumpom ali polovna sa 6 meseci garancije za 350e. Šta je po vama bolji izbor? Nisam siguran koji model je tačno u pitanju ali vidim da te bosch sa toplotnom pumpom idu za 700+e nove.
Aeg/electrolux imaju dosta krace programe iako je sa tp jer ima bolji protok vazduha.Bilo je zalbi da Bosch sa tp unistava ves tj susi na visokoj temparaturi iako je sa tp.Po meni ne vredi te pare uopste.Moze li objasnjenje zasto ove marke u odnosu na bosch?
P.S za Miele znam da je dimenzija za sebe.
Servis masina za susenje sa tp se radi na 5-6-7 godina u zavisnosti koliko se koristi.Servis podrazumeva kompletno rastavljanje i pranje isparivaca.Drugari, treba mi mala pomoć, zimi muku mučimo sa kondenzom u kući, pa smo razmišljali da uzmemo mašinu za sušenje veša i da je stavimo u kupatilo, e sad brine me što ove sa grejačem greju prostoriju poprilično, pa kontam da će u dodiru sa relativno hladnim zidom, ponovo doći do istog problema sa kondenzom? Ispravite me ako grešim. Pogotovo me interesuje, jel zaista toliko greju prostoriju, da bi mogle da izazovu pojavu kondenza?
Sa druge strane, ako sam dobro razumeo mašine sa TP nemaju taj problem prevelikog zagrevanja, ali im je mana nemogućnost samostalnog održavanja, bez rasturanja cele mašine (zvanja servisera)...
+ manja potrosnja struje.Zar nije i niža temperatura sušenja prednost mašina sa toplotnom pumpom, manje oštećenje veša ?
Aha, ali opet ostaje ta stavka, koju bih potencijalno izbegao kupovinom klasične mašine, pod uslovom da mi ne bi pravila probleme sa vlagom (a očigledno da bi, ako se toliko greju).Servis masina za susenje sa tp se radi na 5-6-7 godina u zavisnosti koliko se koristi.Servis podrazumeva kompletno rastavljanje i pranje isparivaca.
Drugari, treba mi mala pomoć, zimi muku mučimo sa kondenzom u kući, pa smo razmišljali da uzmemo mašinu za sušenje veša i da je stavimo u kupatilo, e sad brine me što ove sa grejačem greju prostoriju poprilično, pa kontam da će u dodiru sa relativno hladnim zidom, ponovo doći do istog problema sa kondenzom? Ispravite me ako grešim. Pogotovo me interesuje, jel zaista toliko greju prostoriju, da bi mogle da izazovu pojavu kondenza?
Sa druge strane, ako sam dobro razumeo mašine sa TP nemaju taj problem prevelikog zagrevanja, ali im je mana nemogućnost samostalnog održavanja, bez rasturanja cele mašine (zvanja servisera)...
Svaka uništava veš. Nije da je taj proces rapidno brz, ali sve što ti ostane na filteru je od veša. To se najbolje vidi na peškirima koji su se vremeno istanjili i nisu onako debeli i pufnasti kao nekada. Posteljina takođe vremenom pousti i počne da se cepaEvo ja trošim treću godinu electrolux (model bez tp) i nemam nikakvih zamerki na rad. Ne smanjuje veš, ne uništava itd. Kada se upali lampica isperem kondezator i teraj dalje. Pri tom stara mašina za pranje je imala samo 800 obrtaja tako da nije mogla da iscedi toliko veš.
Џаба греје на нижу температуру, класична машина са грејачем не може да охлади кондензатор на коме се кондензује вода, и који буде све топлији и мање ефикасан како циклус сушења одмиче.Mislis da elektricni grejac ne moze da greje na nizu temperaturu?
Masina za susenje uklanja vlagu i zadrzava je u posudi ili je izbacuje u kanalizaciju, a ne da je stvaraAha, ali opet ostaje ta stavka, koju bih potencijalno izbegao kupovinom klasične mašine, pod uslovom da mi ne bi pravila probleme sa vlagom (a očigledno da bi, ako se toliko greju).
Ves se jednostavno trosi i haba brze u masini za susenje jer se aktivno rastresa i greje, a ta prasina su ostaci tkanine.Svaka uništava veš. Nije da je taj proces rapidno brz, ali sve što ti ostane na filteru je od veša. To se najbolje vidi na peškirima koji su se vremeno istanjili i nisu onako debeli i pufnasti kao nekada. Posteljina takođe vremenom pousti i počne da se cepa
Tako kaze teorija...Џаба греје на нижу температуру, класична машина са грејачем не може да охлади кондензатор на коме се кондензује вода, и који буде све топлији и мање ефикасан како циклус сушења одмиче.
U kupatilu bi već za posla sata napravila saunu.Није толика разлика, код тебе је предност јер ти је машина на тераси па се природно хлади, да стоји у некој просторији, купатилу или перионици такав рад би само прегрејао целу просторију. И са настављањем сушења би само било још горе и мање ефикасно.
Od tih masina sa tp najkrace suse miele i aeg/electrolux.Tako kaze teorija...
U praksi masina sa grejacem za sat i neki minut vremena moze da osusi 8-9kg vesa
TP pumpa nece biti ni na pola puta za to vreme, razlika je brutalna.