Šta je novo?

Mašine za sušenje veša - sušare, sušilice - sa toplotnom pumpom

Pa covek od koga sam je kupio mi je rekao, kada krene da susi po 5h mora da se cisti.
Videcu koliko kosta ciscenje, da li zet i ja mozemo sami da je rasturimo i ocistimo pa ako je skuplja dara od meru kupimo drugu.
Ova je placena 150 ili 200e. za te pare nisam nasao novu sa tp da mi se gabaritom uklapa.

Ništa komplikovano za rasturanje, alat i polako, zapisuj i slikaj da bi lakše sklopio. Budi pažljiv kada todješ do TP i imenjivača toplote da slučajno ne oštetiš neki spoj i gas da ne iscuri. Kad rasturiš izmenjivače operi vodom.

ma to su price za prodaju... kad susi 5 sati ta je odavno vec trebala da bude rasklopljena ili bacena.

Sve te masine iz uvoza su uglavnom izbacene jer im se ne isplati servis,
i onda dodju kod domacih preprodavaca koji to malo izduvaju kompresorom, operu i u oglase za 250eur
"ko nova iz nemacke sa TP"

Kad rasturiš izmenjivače operi vodom.
Mora peracem pod pritiskom i posle da osusi kompresorom.

Dovoljan je i pritisak od 6 bari iz mreže samo uz odgovarajući pištolj. Ako to radi leti kompresor mu i nije potreban za sušenje, na suncu i 50+c. sve će da se osuši za sat vreme, samo nije loše motor tj. kompresor da se nečim zaštiti od jakog sunca.

pritisak u vodovodnoj mrezi je obicno do 2 bara a ne 6

Kako gde, jednom merio kod mene u Leskovcu bio 6 bari. Dobro ja sam u kući na početku ulice u blizini glavnog cevovoda.

Zdravo svima,

Ne razumem se bas u masine za susenje vesa, vodim se da uzmem kvalitetnije i vidim da samsung daje 20g garancije ako ne gresim.

E sad nije zakucano da moram da uzmem samsunga jer sam u gro slucajeva bio zadovoljan i sa gorenje masinom za ves na primer.

Stoga molim dobre ljude, koji se razumeju da posavetuju sta je trenutno najbolji odnos cene i kvaliteta, odnosno sta se pokazalo kao dobro u ovom segmentu u koji se ne razumem.

Hvala

Нико не даје 20 година гаранције на целу машину, можда за мотор нпр.

Video sam da Samsung daje garanciju na motor 20 godina za neke modele. Mogu i 50, ne bi bilo razlike :)

A neka preporuka sta da uzmem, stize mi prinova treba mi masina za susenje vesa, dajte neki model koji je dobar ok cena i kvalitet? Nisam bas razumeo iz komentara garancije na motor sta mi je ciniti
Video sam da Samsung daje garanciju na motor 20 godina za neke modele. Mogu i 50, ne bi bilo razlike :)

Uzmi Beko ili Gorenje, nije pevise para a imas solidnu mrezu servisa.
Na tebi je tj. tvom novcaniku da li ces sa toplotnom pumpom ili grejacem.
Mi uopste nismo pepglali stvari drugom detetu tj. bebi nego samo susenje i sklapanje.

Ova gorenje je jedno vreme mogla da se kupi veoma povoljno uz vaučer za 37000. Medjutim sada su im i početnu cenu povećali tako da po toj ceni ne verujem da će biti više, ali prati situaciju možda se desi neko veće sniženje.

Prilozi

• Screenshot_2024-09-05-22-02-24-85_96ead4550e6b2f35ccc02f4dc1d6aef3.jpg
    Screenshot_2024-09-05-22-02-24-85_96ead4550e6b2f35ccc02f4dc1d6aef3.jpg
    86.2 KB · Pregleda: 21
Hvala svima, narucio sam Beko B3T42242. 8kg kapacitet inverter motor, cena oko 60 000. Najpre zbog 5g garancije i 10 na motor.

Odlicno taman, napisi utiske posle 10ak osusenih masina, posto i mi kao planiramo da zamenimo ovu nasu i uzmemo novu

I kad ti stigne napiši da li ima i dole filter ispred kondezatora vlage. Neke Beko sušilice taj filter nemaju.

I kad ti stigne napiši da li ima i dole filter ispred kondezatora vlage. Neke Beko sušilice taj filter nemaju.
Ne razumem se bas, gde konkretno treba da je filter, kod izlaza u posudu za skupljanje kondzenzovane vode od susenja? Zasto je bitan filter?

Ma slikaj masinu, da vidimo
bitan je jer se zapuse i onda mora cela da se rastura da bi se ocistilo.
Koleg ai koliginica imaju sa gfrejacem i sami je otvaraju i ciste a te sa TP su komlikovanije da se ciste.
Ja trebam moju da cistim ali nisam jos zvao coveka od koga sam je kupio da vidim koliko ce da trazi za ciscenje.
pricao sa zetom sami da je ocistimo pa da je saljem kod mojih na selo a ja da kupim novu. Svakako keva bi je pustala na jeftinu pa nista ne znaci dal susi ves 3 ili 4h, bitno da ne mora da prostire po radijatorima zimi

Ma slikaj masinu, da vidimo
bitan je jer se zapuse i onda mora cela da se rastura da bi se ocistilo.
Koleg ai koliginica imaju sa gfrejacem i sami je otvaraju i ciste a te sa TP su komlikovanije da se ciste.
Ja trebam moju da cistim ali nisam jos zvao coveka od koga sam je kupio da vidim koliko ce da trazi za ciscenje.
pricao sa zetom sami da je ocistimo pa da je saljem kod mojih na selo a ja da kupim novu. Svakako keva bi je pustala na jeftinu pa nista ne znaci dal susi ves 3 ili 4h, bitno da ne mora da prostire po radijatorima zimi
Treba da stigne u naredna dva dana pa cu da pogledam, vidim da neke od Beko masina imaju a neke nemaju deo koji se izvlaci i pere. Nadam se da ova ima.

Masine sa TP nemaju taj deo koji se izvlaci i pere, to imaju masine sa grejacem.

Ovde se misli na dodatni mrezasti ili sundjerasti filter koji se nalazi ispred kondenzatora

Imaš ispod koji se najverovatnije pere ali opet ode i mora kad tad da se otvara

Sušilice sa grejačem imaju kondezator koji se vadi i pere. Sušilice sa TP imaju kondezator koji se ne može izvaditi da se opere, ispred njega ima mrežasti i sundjerasti filter.

Kako je moguće da se mašina (WQG24500BY) i dalje nalazi na stanju kod naših prodavaca?

Pogledajte prilog 456394
Postovani,
Od ovog modela se traži sveukupno 7 komada aparata sa tačno izlistanim serijskim brojevima (vidljivo i u objavi koju ste poslali: Serijski brojevi: 463090530352008000; 463090530352008202; 463090530352008219; 463090530352008226; 463090530352008233; 463090530352008240 i 463090530352008257)
Opoziv se vrši usled potencijalnog problema sa povezivanjem kompresora.
Svi ostali komadi ovog istog modela nisu obuhvaćeni opozivom.
Tim Bosch kontaktnog centra
Robert Bosch d.o.o

Pozdrav, dvoumim se izmedju ova dva modela, a potpuno sam nov u ovoj tematici, pa ako moze mala pomoc u odabiru:
LG RH80V3AVBN
Bosch WTH83002BY

Stigla Beko B3T 42242. Mašina je velika, po kapacitetu odlična. Par puta smo je pustali, cuje se ali nije nista strašno. Ja sam je vezao na odvod jer mi je prakticnije da voda odlazi nego da je izvlacim posle svakog sušenja.
Sto se tice čišcenja, u donjem delu kada se otvori ima saće koje je prilicno uvučeno ka zadnjoj strani masine, ono se čisti nekom četkicom koja je dobijena uz mašinu. Takodje nakon svakog pranja dva filtera koji su uz sam bubanj budu puni prašine-prljavštine-dlaka i moraju se očistiti/isprazniti.
Nisam stigao da slikam taj donji deo.

Koliko vremena susi, ves koji perete na koliko obrtaja centrifuge ga perete?

Koliko vremena susi, ves koji perete na koliko obrtaja centrifuge ga perete?
Iskreno dao sam ženi da prouci sta i kako, znam da pusta cotton program za decije stvari i mixed za nase. Koliko traju ne znam, primetio sam da ves ostane i duze od trajanja programa i da masina dok se ne iskljuci a zavrsila je program obrne bubanj par puta svakih nekoliko minuta.

Rekao bih da je mixed 2h program a koliko obrtaja nemam pojma :)
Za cotton ne znam.

Sto se tice čišcenja, u donjem delu kada se otvori ima saće koje je prilicno uvučeno ka zadnjoj strani masine, ono se čisti nekom četkicom koja je dobijena uz mašinu.
Tu četkicu nikad nemoj da koristiš, jer ćeš sa njom samo još dublje gurnuti prašinu, usisivačem pa šta se izvuče.
Kada se otvori poklopac gde je to saće ima li tu nekog filtera ili se saće tj. kondezator odmah vidi? Ali čim ima dva filtera gore kod vrata dole naj verovatnije da nema.

Tu četkicu nikad nemoj da koristiš, jer ćeš sa njom samo još dublje gurnuti prašinu, usisivačem pa šta se izvuče.
Kada se otvori poklopac gde je to saće ima li tu nekog filtera ili se saće tj. kondezator odmah vidi? Ali čim ima dva filtera gore kod vrata dole naj verovatnije da nema.
Nema ispred nista :D da uzmem filter vazduha za auto da ukrojim? :D

Nazad
Vrh Dno