Šta je novo?

Mašine za sušenje veša - sušare, sušilice - sa toplotnom pumpom

I dalje čekam, drugi mesec prodje.
Ako neko iz Boscha čita ovo nek se zapita o mom korisničkom iskustvu. Od ukupnih 60 meseci garancije uredjaj će uskoro biti neispravan 5% tog vremena. 95% je availability koji je potpuno neozbiljan.
Ja bi radio povracaj novca i dodao za neku novu

Igrao sam se malo sa obe masine, prao ves na 600 obrtaja, prilikom stavljanja u susaru, vidi se da je mokar ali i lepo mirisao na omeksivac, tj, intenzivnije nego kada ga iscedi na 1200.
Medjutim, susara ga susila skoro 6h :)

U proseku susi 3,5h u ovoj turi bilo neko cbe/dunjica za bebe to se lepo nacibalo vodom, dosta decije garderobe, verujem da su bile majce, sorcevi za odrasle da ne bi toliko susila

Cl. 53. i 55. Zakona o zastiti potrosaca i cl. 501-507 Zakona o obligacionim odnosima. Rok za popravku tehnickog uredjaja je 30 dana od dana podnošenja reklamacije-cl.55. st. 9. Zakona o zastiti potrosaca

Na moju žalost, ništa se ne dešava sa mojim žalbama Boschu. Juče sam ih zamolio u telefonskom razgovoru da ponude neko rešenje što pre (nekoliko dana pre toga poslao i mejl) i sad morm da nastavim u borbi - u ponedeljak ih prijavljujem tržišnoj inspekciji i spremam tužbu. Posle 2 meseca i 10 dana od prijave kvara ne vidim druge opcije.

Ako ne dodje do nekog dogovora idem na bosch-free strategiju u svojoj kući i kod svih koje znam. :(

Za neverovati koliko problema za uređaj koji je u garantnom roku. Ja ne znam koliki je zakonski rok da reše problem, ali su svakako trebali da brzo reaguju, bar za te uređaju u seriji 8 za koju tvrde da su navodno premijum uređaji.
Ja sam imao sa njima problem sa rernom (iz serije 2) kojoj je crkao ventilator par meseci nakon isteka garancije. Nisam mogao da dođem čak ni do informacije koliko košta servisiranje...

30 dana. Prošlo je 67.

Ja bi već podneo tuzbu

Mada to sve govori da kod bosha zapravo nije baš sjajno organizovan servis i nabavka...

Za glupavi Vox su bez reči zamenili ceo bubanj i pumpu bez pogovora a sirotinjska mašina

Za neverovati koliko problema za uređaj koji je u garantnom roku. Ja ne znam koliki je zakonski rok da reše problem, ali su svakako trebali da brzo reaguju, bar za te uređaju u seriji 8 za koju tvrde da su navodno premijum uređaji.
Ja sam imao sa njima problem sa rernom (iz serije 2) kojoj je crkao ventilator par meseci nakon isteka garancije. Nisam mogao da dođem čak ni do informacije koliko košta servisiranje...
Bolje i što nisi. Po isteku garancije za Boš, najbolje je naći nekog nezvaničnog servisera. Delove naravno nabaviti u Lorenu, nikako u Bošovom ovlašćenom servisu na NBGD jer razlika u ceni ide i po više od 5x.
Pisao sam već o ceni grejača za rernu i razlike od 6x u ceni, a pre neki dan kupih i filtere za usisivač po 2x nižoj ceni.

Pre par meseci je Momcilo, vlasnik servisa Specijal elektro, konacno u 77.godini resio da se penzionise i prodao je servis, msm da sada ima 2 nova vlasnika, rekose mi tacno i ko, jedan od suvlasnika je uvoznik nekog drugog brenda bele tehnike.

Moguce da je u ovoj prekompoziciji vlasnistva doslo i do reorganizacije, nazalost na stetu korisnika sto naravno nije nikakvo opravdanje. Bruka za Bosch.

Dva pravna lica su vlasnici sa po 50% udela.

Odobren mi je povrat novca po računu iz 2019. - 90k din. Može i zamena ali ne serija 8 za seriju 8 nego u tom iznosu.
Šta ima u ponudi za 90-110k din sa 5 ili više godina garancije?

Sta rece da ti je bio problem sa masinom?
Mislim da si super prosao iako mozda ti to ne izgleda kao ono sto si zeleo
Tehnicki si koristio masinu za dzabe sve ove godine i sada placas jedino inflaciju ako kupis istu seriju nov model :)

Odobren mi je povrat novca po računu iz 2019. - 90k din. Može i zamena ali ne serija 8 za seriju 8 nego u tom iznosu.
Šta ima u ponudi za 90-110k din sa 5 ili više godina garancije?
Ja sada iz principa ne bih kupio Bosch. Čekao si 70 dana da bi ponudili apsolutni minimum. Očekivao sam da ako nemaju isti model u ponudi, da onda ponude neki sličan (dakle opet seriju 8).
Koliko ja znam, sa 5 godina garancije Gorenje, Beko, Haier, Electrolux.

Ja sada iz principa ne bih kupio Bosch. Čekao si 70 dana da bi ponudili apsolutni minimum. Očekivao sam da ako nemaju isti model u ponudi, da onda ponude neki sličan (dakle opet seriju 8).
Koliko ja znam, sa 5 godina garancije Gorenje, Beko, Haier, Electrolux.
Ne bih ni ja, ali necu da mu stajem na muku.
A i nema bas neke slicne masine poput toga sto nudi bosch

@jaksa a i taman ti je masina sigurno vec bila zrela za servis, tako da nisi lose prosao.

Ne znam ja se nisam sa tim nikad opterecivao. Znam da se sipa u onu pregradu gde ima ona mrezica voda, pokrene se program samociscenja i to je to 20 minuta do pola sata cisti.

Ne bih ni ja, ali necu da mu stajem na muku.
A i nema bas neke slicne masine poput toga sto nudi bosch

@jaksa a i taman ti je masina sigurno vec bila zrela za servis, tako da nisi lose prosao.
Pa i nije - slabo sam je koristio, za kimono i peškire i naročito pernate jastuke a kondenzator je čist kao 1.dana, kačio sam slike.
Ok je ako se gleda na to da sam je koristio 4,5 godina i vratio za iste novce (koje još nisam dobio).

Kad dodju novci, rešiću šta dalje.

I to čekanje da uplate ume da potraje...
Miele, nemaju 5 god garancije, ali su na nekim popustima. LINK

Gde se prave Miele mašine?

Prao li je neko i susio perjane jastuke?
Jedan sam oprao 2x susio u masini onda izneo ceo dan na suncu i ok je ali drugi zeznem operem ga 2x na 1200 centrifugu i iznesem napolje ono kad bese prosle nedelje pakao, medjutim usmrdeo se.
Posle toga sam ga 2x prao i susio u masini i iznesem na suncu i nista, kupih i teniske loptice pa sam sa njima ga oprao ali on iz masinu izadje smrdljiv.
Ne znam dal d ga pustam na higijena program posto on kao najvise vodu koristi ili da ga lepo rucno potopim u kadicu pa onda nekoliko centrifuga sa lopticama i susenje

Operi ga sa sirćetom, ili ako se ne plašiš da će da tkanina promeni boju, varikinom, pa ga suši u sušari dok po težini ne osetiš da je potpuno suv.

A sad moja muka:
Šta je bolje da gledam, AEG ili Electrolux?

Poslednja izmena:
Sircetom u masini umesto deterdzenta?
Ja imam AEG ali polovnu cepa drugu godinu, koliko je stara nemam pojma.
REeceno mi je kada krene da susi preko 5h mora da se rastura i cisti.

Nazad
Vrh Dno