Šta je novo?
  • Novi Benchmark sajt 🎉

Sa velikim ponosom želimo da podelimo informaciju da je Benchmark, nakon 8 godina, dobio novi sajt! 💪

Jako mnogo truda, rada i energije smo uložili u prethodne dve godine kako bi mogli da ga predstavimo danas.

Pozivamo vas da posetite novi sajt i da ostavite komentar i utiske u ovoj temi.

Mašine za pranje sudova - sudomašine

Daki_81

Poštovan
Učlanjen(a)
02.07.2020
Poena
85
Pojedini modeli imaju to preciznije; podešavanje prema stvarnoj tvrdoći za svaki stepen (dH). Recimo, ako je tvrdoća 14, tako se tačno i podesi.
Samo je malo teže saznati baš tačan podatak.

Mislim da to nije nikakva novotarija jer je i moja stara mašina iz 2009. imala u uputstvu tabelu na koliko podesiti so u odnosu na tvrdoću vode. Jedina je dilema kako to izmeriti...

desp

Čuven
Učlanjen(a)
24.12.2002
Poena
985
Nisam mislio na tabelu, već na tačnu cifru. Npr. ako je tvrdoća vode 12 postavi se na 12, ako je tvrdoća 17 postavi se na 17, itd... tako u rasponu 1 - 40. Za tvrdoću preko 40 ide tabelarno tipa "od-do". Slažem se, nije uopšte novotarija, imaju to i stariji modeli.
Ne znam kako izmeriti, a neke orijentacione vrednosti se mogu pogledati na sajtu vodovoda.

bakara

Znamenit
Učlanjen(a)
22.01.2005
Poena
1,015
Ima da se kupe trakice za merenje tvrdoce vode.
uz beko masine dobijes uz masinu da izmeris tvrdocu.

desp

Čuven
Učlanjen(a)
24.12.2002
Poena
985
To je vrlo ugrubo.
Preciznije je na sajtu vodovoda (bar na sajtu Beogradskog vodovoda toga ima).

NShappy

Čuven
VIP član
Učlanjen(a)
24.05.2004
Poena
545
Moja oprema  
Mobilni telefon
Huawei P30
Na sajtu NS vodovda piše da je voda oko 15dH.
Poznanstvo na PMF-u u NS mi reče da je to to.

desp

Čuven
Učlanjen(a)
24.12.2002
Poena
985
Super, verovatno su onda tačne vrednosti i za BG. Piše 13-15 za stari deo grada, odnosno 16-18 za Novi Beograd i Zemun.

Zli bokser

Slavan
Učlanjen(a)
06.10.2005
Poena
350
Gledao sam ovaj model sa inverter motorom
Dvoumim se izmedju njega i Miele koji ima obican motor

Jel ima neko iskustva sa Smeg masinama?

desp

Čuven
Učlanjen(a)
24.12.2002
Poena
985
Smeg uređaji se kupuju uglavnom zbog dizajna, ne kvaliteta i trajnosti.
Miele ni ne navodi tip motora jer im to nije prodajni adut niti nešto što je bitno u njihovom slučaju.
Po meni, alternativa za Miele može da bude neki kvalitetniji model Bosch mašina (npr. iz serije 8). Smeg ipak ne.

Poslednja izmena:

daxyco

Slavan
Učlanjen(a)
24.06.2009
Poena
295
Moja oprema  
Pristup internetu
  1. Optički internet
Baš sam juče bio u stanu kod prijatelja, prvi put od kad su se uselili, neka skupa novogradnja, lom para ulupali u stan. Bela tehnika kompletna Smeg, i izgleda oooozbiljno dobro (i skupo). I još ja pričam kako je vrh, kako nisam čuo nikad za tu marku i da mora da je top, oni krenuše da pljuju, kako nisu zadovoljni, u kući imaju Miele i 100x je bolji. Tako da, eto posredno, mogu da potvrdim da je Smeg ispod Miele.

BurgosNew

Zapažen
Učlanjen(a)
14.03.2023
Poena
2
Mi smo u kancelariji imali Smeg frižidere nisu se pokazali dobrim - na jednom već posle godinu dana nisu mogla da se zatvore vrata. Svi njihovi uređaji su lepi, ali glomazni - prošle nedelje nam je stigao aparat za kafu, toster, i kuvalo - sve tri smo vratili istog dana - aparat za kafu zauzima više mesta nego stoni mikser.

Laza

Čuven
Učlanjen(a)
05.09.2001
Poena
750
Ja imam preporuku da ako je ikako moguće uzmeš širu mašinu 60cm.

Oswajac

Slavan
Učlanjen(a)
16.03.2009
Poena
215
Juce mi zabagovala Beko sudomasina. Pustih je kao i inace na 65C, odoh na posao i stize mi video od supruge masina zabagovala, stalno izbacuje vodu kada je ukljucena samo treperi u gornjem desnom ugli linija, kada stavi programator na OFF isto izbacuje vodu. 7ako je radila kada smo je namestali i u zurbi kreteni nismo skinuli cep na odvodu u sifon pa nije vodu mogla da izbaci.
Dodjem kuci skinem odvodno crevo ukljucim na osigurac ona kao izbaci par kapi vode, drzim dugme za reset nista. uzmem izvucem iz kuhinjskog elementa ,upalim je ona izbaci to malo vode sto imala i poce da radi normalno. E sada nasao sam mali delic kostii od rebra proslo kroz filter dole na dnu masine, u posudi u kojoj je isteklo to malo vode nsiam nsita nasao samo vodu.
Zasto i kako je pocela da radi kada sam je izvukao ispod elementa nije mi jasno, crevo odvodno nije bilo ustipano.

veljkoka

Slavan
Učlanjen(a)
15.07.2009
Poena
255
Doslo vreme za obnavljanje kucne tehnike, pored ves masine ttebala bi mi i jedna masina za sudove, sta moze da se kupi za nekih 60 000 okvirno?

Vrh Dno