Šta je novo?

Mađari...

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.

poTTa20

Slavan
Učlanjen(a)
14.12.2008
Poena
310
Imam priliku da za vikend službeno odem do Subotice, pa sam mislio da produžim i do Segedina.
Mislio sam da pazarim nekog hw tamo jer svi odavno znamo da je jeftinije. Interesuje me gde se nalaze te čuvene radnje gde je moguće pokupiti stvari po toliko manjim cenama?

Imam priliku da za vikend službeno odem do Subotice, pa sam mislio da produžim i do Segedina.
Mislio sam da pazarim nekog hw tamo jer svi odavno znamo da je jeftinije. Interesuje me gde se nalaze te čuvene radnje gde je moguće pokupiti stvari po toliko manjim cenama?
Šteta što kp nema forum [emoji6]

Sent from my 6055K using Tapatalk

Yes :D :D :D
Baš me interesuje koliko je to tamo zaista jeftinije i koliko se isplati kupovati stvari tamo.

Najjeftinije je online porucivanje, slično kao kod nas na Emmi- ju
Malo istrazi na Google.

Xperia ZR

Poslednja izmena:
U Segedinu imaš samo 220volt, Extreme Digital, i Media Markt, i skoro ništa više za tehniku.

220volt je prčvarnica od oko 15kvm u kojoj nema gotovo ništa na lageru kada dođeš, sve se poručuje.

ED je nešto veća i uređenija, ali takođe, u radnji ima vrlo malo robe na lageru. Takođe rade na porudžbine.

Treća je veliki market tehnike, ali ima i nešto veće cene. A i tu ne možeš biti siguran da ćeš naći to što želiš, pogovo ako je nešto jako popularno.

Ima tehnike i u megamarketima, ali je izbor k'o i kod nas u Idea, Roda i sličnim radnjama. Dakle, tamo nećete naći SSD, grafičku, procesor... Možda neki povoljan TV, laptop, telefon srednje i niže klase.

Da bi cene iz HU uopšte imale smisla kod nas, moraš uzeti AFA (njihv PDV) nazad, koji kod Mađara nije mali. 27% za tehniku. To ne može odmah, već nakon iznošenja roba iz zemlje i overe papira kod mađarskog carinika (potvrđuje da si izneo robu), moraš vratiti u radnju da dobiješ nazad AFA. Tako je kod ED i 220volt. Kod MM, može odmah na granici da podigneš AFA, ali se moraš peške vratiti u HU, i posrednik ti izme 1/3 iznosa koji treba biti vraćen.

Kod ED i 220volt mora da se vraćaš. Kod MM mora preko posrednika.

Poslednja izmena:
Izvinjavam se, nisam stigao da pregledam teme, forum je preogroman :).
U svakom slučaju hvala na info, pročeprkaću malo.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno