Šta je novo?

m3a posle flesovanja ne podize sistem

volk

Slavan
Učlanjen(a)
06.04.2006
Poena
301
na Asus m3a stavio sam phenom 9550 4 jezgra koji po defaultu radi na 2,2 Ghz. Medjutim od kada sam ga kupio on radi na 1,8. Posle flesovanja Biosa najnovijom verzijom windows je prepoznao procesor na 2.2 Ghz ali prilikom podizanja sistema cesto zaglavi na XP logo-u i onda moram da ga iskljucim na prekidac na pozadini kucista posle cega mi se butuje normalno. Ali cim ga iskljucim -* opet isto. Pritom, primetio sam da mi je posle flesovanja temperatura procesora kada ne radi nista oko 58 - 59 stepeni C a ploce oko 39- 40 C.
u windowsu mi vise ne dozvoljava da flashujem bios nekom ranijom verzijom a u samom biosu pod karticom utility / Asus flash utility jednostavno zaglavi i moram na dugme da ga restartujem. HM ....!"?>
Ima li pomoci ?...
Do pre flesovanja radio je normalno sem sto je procesor radio na 1.8 umesto na 2.2.

Vrati fleš iz dosa na neku raniju verziju.Oično najnovije verzije prave problem na početku dok se ne provere.I mene je večeras jedna namučila do bola!!!

Flesh iz windowsa pravi probleme tako da je preporucljivo da bios flesh-ujes sa Asus flash utility. Probaj da obradis clear cmos pa onda probaj da ga flash-ujes iz biosa. Ne zaboravi da izvadis bateriju kad budes radio clear cmos.

narezes bios na disk i kad se pali pritisnes valjda F2 za EZ flash utility.

Ja za to koristim USB flash sa FAT formatom. Skinem novi BIOS na njega, pa restartujem komp, udjem u stari BIOS i pokrenem update sa flesha. Lako i jednostavno.

Pa jes' ko ima FDD mada meni je ipak sigurnije sa USB stick.

Flopi je promašena tehnologija , mala količina statičkog i podaci na njemu mogu biti obrisani zato ili cd ili usb neigraj se može skupo da te košta .

na Asus m3a stavio sam phenom 9550 4 jezgra koji po defaultu radi na 2,2 Ghz. Medjutim od kada sam ga kupio on radi na 1,8. Posle flesovanja Biosa najnovijom verzijom windows je prepoznao procesor na 2.2 Ghz ali prilikom podizanja sistema cesto zaglavi na XP logo-u i onda moram da ga iskljucim na prekidac na pozadini kucista posle cega mi se butuje normalno. Ali cim ga iskljucim -* opet isto. Pritom, primetio sam da mi je posle flesovanja temperatura procesora kada ne radi nista oko 58 - 59 stepeni C a ploce oko 39- 40 C.

Isti problem sam imao sa m3a plocom, i 5600+ sise iz asus-support-a su me odjebali u fazonu ja se tripujem sve je uredu..
Izgleda da bios, u mom slucaju 1001 ima neki bug pa zabada pri bootovanju i ne ocitava temp. dobro.
Vratio sam neki starji i sad je ok, *** sta da ti kazem osudjen si na 1.8 GHz.

Nazad
Vrh Dno