Šta je novo?

M2n-e?

nikola1505

Slavan
Učlanjen(a)
12.02.2007
Poena
309
Zdravo ljudi. Imam ovu ploču M2N-E i bilo šta da slušam uvek čujem pucketanja u zvučniku. Čuo sam da je rešenje za to flash biosa ali nisam nikada to radio. Može li neko da mi objasni kako to da uradim i koju verziju biosa da ubacim, kod mene je sad 0402? I da li mogu šta da zeznem?:mad:

To sto te zanima uglavnom pise u uputstvu koje si dobio sa plocom, mada pitanje je sad koliko ce ti to pomoci ako se ne razumes preterano. Ako ti je komplikovano suvise da flesujes BIOS sa flopijem instaliraj "asus update" koji imas na disku koji ti je dosao sa plocom. Skini novi bios raspakuj ga na desktop pokreni asus update i izaberi "update BIOS from file" izaberi file koji si downloadovao next, next...i to ti je to.

http://support.asus.com/download/download.aspx?SLanguage=en-us

skini ovaj prvi 0802...

Poslednja izmena:
Pokušaću. Instalirao sam asus update,da li je s'njim lakše?
:wave:

...pa posto kontam da se ne razumes u sve to oko flesovanja ovako ce ti sigurno biti lakse, tacnije sve je automatizovano :D . Ako i zabrljas nesto, mada sumnjam ubaci disk koji si dobio uz plocu i podigni sistm sa njim, to jest on ce sam vratiti stari BIOS...

Ja nemam flopy?:wall:

Ja ti i kazem da ti sa ASUS Update programom i ne treba flopi, USB disk ili sta vec...skini sa neta novi BIOS, raspakuj (extraktuj) ga gde hoces, i onda pokreni ASUS Update, izaberi opciju "Update Bios from file" nadji file koji si raspakovao i to ti je to...znaci ne treba ti flopi...

Asus Update je jedno od najelegantnijih resenja za Update BIOS-a. Bice sve OK, osim ako ti ne nestane struja... A i da nestane, ubacis disk od ploce, i sve sam flesne!

Zdravo ljudi. Imam ovu ploču M2N-E i bilo šta da slušam uvek čujem pucketanja u zvučniku. Čuo sam da je rešenje za to flash biosa ali nisam nikada to radio. Može li neko da mi objasni kako to da uradim i koju verziju biosa da ubacim, kod mene je sad 0402? I da li mogu šta da zeznem?:mad:

pre nego sto flashujes BIOS, probaj da uradis update drajvera za muzicku, sto je mnogo jednostavnije. skini nove drajvere sa realtec sajta i instaliraj ih. ja sam imao isti problem (sa drugom plocom) koji sam resio update-om.

pre nego sto flashujes BIOS, probaj da uradis update drajvera za muzicku, sto je mnogo jednostavnije. skini nove drajvere sa realtec sajta i instaliraj ih. ja sam imao isti problem (sa drugom plocom) koji sam resio update-om.

Ja sam licno tek posle drugog flesovanja BIOS_a i trece verzije drivera za zvucnu resio problem pucketanja. Nekima je sa prvim novijim BIOS_om sve reseno bilo, dok meni je trebalo iz drugog treceg pokusaja, sa razlicitim verzijama BIOS_a...

Ja sam licno tek posle drugog flesovanja BIOS_a i trece verzije drivera za zvucnu resio problem pucketanja. Nekima je sa prvim novijim BIOS_om sve reseno bilo, dok meni je trebalo iz drugog treceg pokusaja, sa razlicitim verzijama BIOS_a...

ja sam se izlečio posle običnog update-a driver-a koji sam skinuo sa realtec sajta ,)

Jel moze neko da postvi link ka najnovijim drajverima za zvuk ako nije problem,meni se jos uvek povremeno javlja to pucketanje.

Nazad
Vrh Dno