Meni je face id na laptopu poprilicno besmislen, touch id je vise nego dovoljan.
U kom smislu? Tipa spijuniranje korisnika, izvlacenje podataka u sta korisnik gleda na ekranu u marketinske svrhe i slicno?Tebi je Touch ID dovoljan, Apple-u nije![]()
U kom smislu? Tipa spijuniranje korisnika, izvlacenje podataka u sta korisnik gleda na ekranu u marketinske svrhe i slicno?
Slazem se ali videcemo sta Apple misli...Ja sam pricao iskljucivo iz perspektive korisnika i nacina upotrebe odredjenog uredjaja. Telefon ljudi otkljucavaju vise desetina puta dnevno i imaju veliki broj interakcija sa telefonom koje traju tipa 30 sekundi (npr. otkljucas, bacis pogled na nesto i odmah zakljucas). Kod laptopa je upotreba potpuno drugacija, broj otkljucavanja je verovatno manji od deset dnevno, duzina "sesije" nakon otkljucavanja je obicno preko pola sata itd. Na tolike duzine sesije je potpuno svejedno da li si morao da prislonis prst na senzor ili se laptop sam otkljucao. Mislim kapiram da je face id kul funkcionalnost, ali u ovom slucaju mi se cini da bi velika vecina korisnika pre odabrala nepostojanje notcha i zrtvovala face id.
Da...? ...to je nova normalnost...Od početka pandemije svi snimaju unapred.
Rekli su da je M1 Pro brzi 70% od M1, ocekivao sam da ce pokidati, ali ono je suludo skroz, pogotovo Max 👀Da, trebali smo ocekivati poredjenje sa intelom...
jer do iPhonea 13 Apple nikada nije poredio svoj mobile CPU sa drugim proizvodjacima vec je govorio koliko je brzi u odnosu na njih prethodni CPU.
Na prezentaciji iPhonea 13 po prvi put nisu rekli koliko je CPU brzi u odnosu na njihov prethodni CPU. Tako ni sada nismo saznali koliko su M1 Max i Pro brzi od M1.
Samo smo saznali da je konkurencija (intel) u debelom zaostatku
Da...? ...to je nova normalnost...
3899$16" model sa 1tb i 32gb rama je 3499$, 64gb ne smem ni da zamislim koliko je, niti ga vidim na sajtu.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari