Šta je novo?

m:ts roaming prevara!

gileip

Slavan
Učlanjen(a)
18.12.2005
Poena
360
Do pre neki dan na sajtu m:ts-a je stajalo da je u toku veliki letnji popust na roaming usuge iz inostranstva i to npr. za Grčku u Cosmte mreži sa USSD call back pozivom 26din+PDV,a 20din+PDV poruka! Medjutim onda su preko noći izmenili sajt i napisali da je cena 50din+PDV,čak mnogo skuplja nego prošle godine,a kao u toku je veliki letnji popust!?Pa ko koga ovde laže i ko odgovara za ono što napiše,a posle izbriše?Da li postoji pravo žalbe,zamislite nekoga ko je otišao i telefonira,a račun do neba iako je on računao da koristi ,,veliki letnji roaming popust"!Istovremeno u Telenoru je i dalje na snazi popust, gde je minut razgovora iz Grčke 26.61+PDV,a poruka 17,9+PDV u cosmote i vodafone(panafon) mreži!Kod njih se ništa nije menjalo,kako je postavljeno na sajtu tako i stoji.Takodje i m:ts promocija za Crnu Goru ne pije vodu,m:tel mreže i nema,a u T-Mobile Crna Gora naplaćuju pozive po drugim cenama,a svi dolazni pozivi nisu potpuno besplatni kako piše na sajtu(trenutno mi je sestra tamo pa je morala zbog toga da uzme njihovu karticu,mnogo je jeftinije)!Znači bez obzira što su 3 operatera i dalje se krade i otima!

Zna se šta je bio, a i ostao, mts.

Uvek je bilo najjeftinije da se zaboravi telefon kada se krene na odmor u inostranstvo... Ja ću morati da ga nosim zbog posla, ali ću ga koristiti minimalno, kao i prošle godine kada sam za 10 dana na Tasosu "nabio" roaminga za 8000 din. :)

Svugde u svetu imate kartice za tel. govornice, mnogo su jeftine a puno razgovora moze da se obavi... nema svrhe koristiti mobilni osim u hitnim slucajevima ili bas negde ako nema govornice a moras se javis/pozoves...

U Tunisu sam potrosio 10e na roaming (doduse Tuntel je oko 40 dindzi minut i poruka 6 dinara iovako ionako) jer je telefonska govornica ultra jeftina kod njih....

roming je papreno skup. nisu džabe evropljani spuštali cene na nivou unije, i tu nema šta da se mi bunimo mnogo, jer stranci imaju veći standard pa i veće cene sigurno

to što ovi menjaju iz dana u dan, ***, stoji ona klauzola sigurno, ***ima prava na izmenu cena

pogodi te to znam, ali džabe se nervirati...meni su prošle godine iz rominga skinuli 200 dinara ni zašta, imao sam post paid broj u crnoj gori, i nisam imao signal, i slučajno dva puta dobio vezu ali preo hrvata (što mi nikako neće biti jasno) od toga sam jednom zvao korisnički servis, a drugi nisam ni razgovarao samo je bila uspostavljena veza i ta dva puta po 100 djunti mi naplatili po nekom tamo cenovniku

apsolutno se slažem za kartice...jedino za sms-ove, oni umeju da budu koliko toliko pristupačni, pa nije loše za neku mladalačku *******ciju

Sto se tice Crne Gore,da ne biste lupali glavu jednostavno kupite tamo za 5e Pro monte karticu sa nekoliko evra kredita,i pricate bez bojazni da cje po povratku u Srbiju da vas fenduju posto niste imali para da platite telefonski racun:D:d

@Thunderdome
sto se tice tvog komentara samo cju napisati ROFL,isti taj vas bajni 063 vam naplacjuje smrdljivi call centar,pa se malo razmislite ko je gori;)

Poslednja izmena:
Zna se šta je bio, a i ostao, mts.

Imate prijatelje,a? More mrsh u p**** ******** !:mad: :mad: :mad:

Jeste da sam mts post paid korisnik,ali ovo je bezobrazluk...:smash:

Ocekujem i thread u toku leta :" Telenor roaming prevara":d

Nešto sa sajtom nije u redu, po čitav dan u kolima reklamiraju 30% niže tarife za Grčku i Tursku, kao i fantastične cifre u CG - skoro ko da nije na roamingu uopšte. Prosto ne mogu da verujem da lažu i na radiu - pre će biti da je sajt neažuran.

Sa druge strane, ja nigde nisam našao cifre za GPRS u roamingu, čisto da se proveri neki mailić, ali jednostavno to ne postoji u cenovnicima.

Poslednja izmena:
@ Nidza

Ako govoris o MTS-u, onda ovo ignorisi.
Telenor GPRS Roaming

p.s. Već mesecima koristim GPRS Roaming (Telenor), u raznim zemljama u okruzenju, i uvek je račun bio sasvim korektan. Druga je stvar što je meni trebalo malo vremena da naučim kako da ne trošim bespotrebno puno para... :)

Poslednja izmena:
Imam i ja pravo na predrasude.
Jeste, naplaćuju ali nemam potrebu da ih zovem pa mi ne smeta :)

Kako komentarisati ovo: banka naplaćuje proveru računa sa bankomata.
Onda, recimo, odeš u minus 2,97din. jer keš nije legao pa ti stigne opomena i troškovi iste 100din?
Jaka utakmica - sve se plaća.

mali off, čisto za primer.

roming je papreno skup. nisu džabe evropljani spuštali cene na nivou unije, i tu nema šta da se mi bunimo mnogo, jer stranci imaju veći standard pa i veće cene sigurno

to što ovi menjaju iz dana u dan, ***, stoji ona klauzola sigurno, ***ima prava na izmenu cena

pogodi te to znam, ali džabe se nervirati...meni su prošle godine iz rominga skinuli 200 dinara ni zašta, imao sam post paid broj u crnoj gori, i nisam imao signal, i slučajno dva puta dobio vezu ali preo hrvata (što mi nikako neće biti jasno) od toga sam jednom zvao korisnički servis, a drugi nisam ni razgovarao samo je bila uspostavljena veza i ta dva puta po 100 djunti mi naplatili po nekom tamo cenovniku

apsolutno se slažem za kartice...jedino za sms-ove, oni umeju da budu koliko toliko pristupačni, pa nije loše za neku mladalačku *******ciju

Pa, nisam bash siguran.Proslogodisnje iskustvo je da je najeftinije da tebe zovu kada si u rumingu, jer tacno se zna koliko kosta minut.U Bugarskoj je prosle godine obracun bio na 1 minutu i svaki zapoceti razgovor je kostao cca.100 din, a SMS oko 30 (ako se dobro secam) sto je ekvivalentno bilo razgovoru od oko 1 minuta za onog ko te zove iz Srbije.(mts cene)

Nešto sa sajtom nije u redu, po čitav dan u kolima reklamiraju 30% niže tarife za Grčku i Tursku, kao i fantastične cifre u CG - skoro ko da nije na roamingu uopšte. Prosto ne mogu da verujem da lažu i na radiu - pre će biti da je sajt neažuran.
Na sajtu je prvo stajao taj letnji roaming popust,a onda su ga iznenada izbrisali!? Onda sam zvao operatere i oni se prave ludi,kažu : nikad čuli?! Ko ovde koga zaj.....?!?!?!?:mad:

Za koj deo mog posta?:)

Hteo sam da kazem da ni slanje SMS-ova u roomingu nije bas tako jeftino i da ume da napravi prilican trosak,ako je to ono sto si hteo da kazes.Ako sam te pogresno shvatio, izvini, citiranje je bilo samo da pokusam da objasnim koje je najekonomicnija komunikacija, kada odes u inostranstvo.

Imate prijatelje,a? More mrsh u p**** ******** !:mad: :mad: :mad:

Jeste da sam mts post paid korisnik,ali ovo je bezobrazluk...:smash:

Ocekujem i thread u toku leta :" Telenor roaming prevara":d

MTS je ubedljivo NAJGORA mreza koja je ikada postojala. 2004. godine sam potpisao ugovor na 2 godine za post-paid broj sa tim da u Avgustu 2006. jasno pise u ugovoru da mogu posle tog perioda (znaci 2 godine) da predjem na pre-paid...ja odem prosle godine u Avgustu kada mi tip ladno kaze da to vise ne vazi i da je taj broj zauvek post-paid....LAZOVI, LOPOVI, PREVARANTI! NASA POSLA!

I nije toliko losa koliko ljudi koji tamo rade nemaju vezu sa vezom sa poslom kojim se bave narocito u korisnickom servisu.

Posle 2 godine da pređeš na prepaid?

Prvi put čujem za takvu varijantu, pošto, koliko mi je poznato, prelazak sa postpaid na prepaid nikad nije postojao kao usluga.

Posle 2 godine da pređeš na prepaid?

Prvi put čujem za takvu varijantu, pošto, koliko mi je poznato, prelazak sa postpaid na prepaid nikad nije postojao kao usluga.

:D :D :D Sto volim kada me neko pravi ludim, ova zemlja polako dobija ono sto zasluzuje a to je bas zbog ljudi koji u njoj zive, fino ostajemo izolovani od ostatka sveta...brate znam sta sam potpisao i bas zato sam i napravio ugovor da ne moram da budem pod obavezom za post-paid, sada ispade da su oni bez mog znanja menjali ugovor a meni ostale te stare kopije zbog kojih sam i potpisao ugovor. Zemlja lazi i pljacke.

Ako imaš takav ugovor, tuži ih. Dobijaš sigurno, pohvališ se ovde na forumu, i to je to.
Gde je onda problem sa Srbijom?

Ako imaš takav ugovor, tuži ih. Dobijaš sigurno, pohvališ se ovde na forumu, i to je to.
Gde je onda problem sa Srbijom?

Ti mislis da ja sam mogu nesto protiv njih? Ajde ne budi smesan. Nisam jednom isao na zicer drzavi koja me zestoko *****ala pa da ne znam koje se fore koriste, meni (i meni slicnima) je u ovoj prevarantskoj zemlji jedino ostalo da pisem po forumima i da upozorim ljude koji mogu da nasednu na naske fazone.

За пример: 950kb у ромингу сам платио 1969.5 дин.

@ Nidza

Ako govoris o MTS-u, onda ovo ignorisi.
Telenor GPRS Roaming

p.s. Već mesecima koristim GPRS Roaming (Telenor), u raznim zemljama u okruzenju, i uvek je račun bio sasvim korektan. Druga je stvar što je meni trebalo malo vremena da naučim kako da ne trošim bespotrebno puno para... :)

Da li se to meni cini ili je GPRS u roamingu 10 x skuplji?

1 mb cirka 500 dinara + pdv?

Poslednja izmena:
За пример: 950kb у ромингу сам платио 1969.5 дин.
:zgran: :zgran: :zgran:
Posle navedenih par primera,definitivno cu iskljuciti tel. na odmoru pa kad se vratim,kome budem trebao-naci ce me;)

@ stoske: cene su od 490 do 990 din po MB, bez pdv-a.
Ali, vrlo lako ti se može desiti i ovo što i Mitrowskom - desilo se i meni. Više mi se ne dešava :)
Obrati pažnju, da se minimalno tarifira 100KB, a nakon toga na po 10. Ako ti GPRS često puca, mnooogo ćeš a platiš!
Telenor (ovdašnji) nema nikakve veze sa tim - to, po mom iskustvu, zavisi od provajdera kojeg si odabrao, jačine signala (posebno kritično dok putuješ), itd. Dobitne kombinacija za astronomski račun je: network select na automatic, i, pri tom, staviš automatsku POP3 proveru na, recimo, 10 minuta. A pri tome voziš :)
Čak, mislim da u svakoj zemlji postoje manje ili više pouzdani provajderi (ili sam ja to umislio), pa i o tome počneš voditi računa.
Uostalom - u listingu sve potpuno precizno piše.
Dobra strana je, da u svakoj zemlji, možeš odabrati bilo kog provajdera - cena je ista. Sjajna stvar koju je uveo Telenor. Koliko znam, sa 064 možeš proći jeftinije u roamingu, ako držiš sve na manual, i ako si do u tančine upoznat sa cenovnikom. A možeš i mnooogo skuplje da prođeš!

P.S. videću da okačim par primera iz svog listinga, uopšte nije strašno, a koristim Push e-mail, i MS Exchange Account.

Poslednja izmena:
slike - 1, 2.
videćeš da su cene od 49 do 99 din po MB, bez pdv-a.
Zona 1: 1kb je 0,49din. Jel se slazemo? 1 Mb ima 1024kb Jel se slazemo? 1Mb iznosi 501,76 din + PDV i to ispada da 1 Mb kosta "samo" 592,0768din sa PDVom Znaci da se za tih 7,31 Euro (81din-1Eur, ekonomsko zaokruzivanje) verovatno moze naci Internet cafe u kome mozes za taj novac da isurfujes mnogo vise od tog 1Mb.

Poslednja izmena:
Наравно да се може наћи интернет кафе, али бре, баш је јак трип (и скуп) кад си на трајекту 12000КМ од Београда, а четујеш преко месинџера са својом екипом. :d :d

ispravio sam, moja greška... ja sve računam na 100KB.

tu sam racunicu i ja dobio.

bolje mi je da kupim neki prepaid...

nosim MTS karticu, jer taj broj mi imaju svi i svugde radi... ali, izbegavam da zovem. uglavnom kupim lokalnu prepaid karticu a zovem medjunarodno iskljucivo preko skype. uostalom, wireless net imate svugde.

najveci je problem kad me negde u vojvodini prebaci na hrvatsku ili madjarsku mrezhu ne provalim, pa me oderu. u shidu cesce signal ima hrvatski VIP nego srpski MTS... bar meni.

Nazad
Vrh Dno