Šta je novo?

M-Audio Fast Track USB

sysninja

Moderator
Super Moderator
Učlanjen(a)
21.11.2005
Poena
450
Dakle, zanima me koliko je dobar kvalitet reprodukcije na ovoj kartici, pošto sam rešio da zamenim SB! Live konačno zbog prelaska na x64 sistem jer na x64 sb live radi katastrofalno. Razmišljao sam se između M-Audio Audiophile 2496 (u PCI verziji), ali Audiophile nema baš odvojene ulaze za gitaru i za mikrofon, a koliko često slušam muziku toliko često snimam i gitare i vokale, a i plus mi je gužva sa PCI slotovima na matičnoj pa bi mi USB zvučna legla kao budali šamar. :) Verujem da Audiophile ima bolju reprodukciju, ali me zanima koliko bolju od Fast Track USB i uopšteno, koliko će biti bolji kvalitet reprodukcije u odnosu na SB Live sa bilo koje od ove dve karte.

Poslednja izmena:
kvalitet obe kartice/interfejsa je u svakom slučaju bolji od live-a (doduše nisi naveo model) samim tim što je 24-bit a to će ti značiti u produkciji. druga bitna stavka je preamp koji će ti trebati (ako nemaš) za snimanje preko bilo kojeg od ova 2 rešenja. u slučaju da nemaš ja bih na tvom mestu išao na Fast Track Pro koji ima integrisan preamp i 96kHz sample rate. imaš i jeftiniju varijantu sa preampom MobilePre USB ali ona je 16-bit 48kHz (što je u rangu sa live-om)

. . .hmm, mislim da je za produkciju bolje reshenje IEEE 1394..

Poslednja izmena:
Solo imam 4-5 godina na kojoj radim svakodnevno po 7-8 sati. Po meni ima dva nedostatka u onosu na fast track pro: nema zasebnu kontroli za slusalice i nema midi in/out.
Prednost je sto je firewire. Problem midi in/out-a je resiv kupovinom usb midi kontrolera (ako je potreban).

Dakle da bi koristio slusalice moras da iskljucis zvucnike a preamp za slusalice je dosta tih pa zahteva da pojacas do kraja. Vremenom ce potenciometar krenuti da krcka od silnog pojacavanja i utisavanja pri radu na monitorima i slusalicama.

Kod trekera je dobra varijanta sto su zasebne kontrole za monitore i slusalica pa odredis neku stalnu jacinu i ne diras, duze ce da traje.

Nije mi toliko bio dubok džep. ;)

Uzeo sam M-Audio Fast Track USB, ogroman skok u odnosu na SB! Live i u reprodukciji i u snimanju i sviđa mi se jednostavan panel (dva taba) i jednostavan mixer, ovako bi trebalo svi proizvođači da prave proizvode, a ne da stavljaju kurte murte u opcije. :) Posle kxproject drajvera za SB! Live i nameštanja ASIO-a ovo dođe kao veliko olakšanje. Hvala svima na odgovorima, a sad nazad na snimanje. :)

pa nek je sasrećom! njihovi drajveri i ASIO podrška su savršeni.

Poslednja izmena:
Hvala. :D

Pro Tools je odličan, sad ga baš čačkam.

PROBLEM M-AUDIO FAST TRACK 2 & PRO TOOLS SE!!!
Pozdrav ljudi! Imam problem sa instalacijom Pro Tools-a koji sam dobio uz ovu karticu.
Da li je neko imao slican problem i da li mi moze pomoci oko instalacije.
Veliki pozdrav!

A sta je tacno problem?

Vidi Felino. Instaliram karticu, ali iz kog bilo pokusaja da pro tools koji sam dobio uz tu karticu instaliram, nece da instalaciju odradi do kraja... Na forumima sam naleteo na isti problem gotovo kod svih. Ili ima neka caka ili su jednostavno pustili takvu seriju.... Dali si ti imao taj problem kojim slucajem u koliko si dolazio u dodir sa tom karticom i softverom? Rec je o M-audio fast track 2 & pro tools se.

Vidi Felino. Instaliram karticu, ali iz kog bilo pokusaja da pro tools koji sam dobio uz tu karticu instaliram, nece da instalaciju odradi do kraja... Na forumima sam naleteo na isti problem gotovo kod svih. Ili ima neka caka ili su jednostavno pustili takvu seriju.... Dali si ti imao taj problem kojim slucajem u koliko si dolazio u dodir sa tom karticom i softverom? Rec je o M-audio fast track 2 & pro tools se.

Ne koristim PT, imam par stvari od M-Audio, pitao sam te jer sam mislio da imas neki problem pri koriscenju. Raspitao sam se malo, ne znam hoce li ti pomoci.

- Kazu da se prvo instalira PT a onda HW.

Ako to ne pomaze:

- Izbrisi SW tipa Daemon Tools, Alcohol 120% itd.

-Izbrisi Symantec ako imas, (Norton itd).

-Deinstaliraj drajvere za zvuk za MB (za integrisanu zvucnu karticu).

-Naravno, pobrisi sve temp (npr iskoristi CCleaner), ocisti registry (opet CCleaner ili slicno).

-Restartuj komp.

-U BIOS-u onesposobi integrisanu karticu.

-Instaliraj najnoviji Flash player

-Prvo instaliraj PT a onda karticu.

-Neke starije verzije PT LE nude da instaliras njihov ASIO drajver sto treba uraditi, bar za Win XP a ti probaj i to ako nista drugo ne upali.

-Vidi ima li resenja na www.gearslutz.com (najpoznatiji i najveci forum za audio produkciju)

Hvala ti puno felino! Probacu kako si mi i preporucio. vELIKI POZDRAV!

Nazad
Vrh Dno