Šta je novo?

M.2 sarafi

sweredom

Cenjen
Učlanjen(a)
01.09.2012
Poena
170
Pozz peeps, imam jedan problem, nemam šaraf za m.2 drive. Koristim taichi x370 plocu i nemam nacin kako da ga zavrnem posto su ovi sarafi manji od onih koji idu u maticnu sa pljosnatom glavom. Da li neko slucajno ima ili moze da me uputi gde da nabavim. Hvala

Sta je saraf?

De de, ne stajte mu na muku. Ima nekih oglasa na kupujem prodajem, ali ne ulivaju poverenje. Najbolje bi bilo ako bi mogao da odes licno da preuzmes i poneses maticnu da probas na licu mesta. Ako ne, mozda bi mogao da kupis neku defektnu maticnu i da je iskoristis samo za s(a)raf.

Internet kaže da su šrafovi dimenzija M2x3mm (2mm prečnik, 3mm dužina) sa navojem od 0.4mm...
Trebalo bi da su standardni za svaku ploču pa bi trebalo da pasuju ti iz oglasa...mada, bolje da se raspita po kompjuterskim radnjama.

thanks, nazvacu danas neki servis. kompletan mi je idiotizam (iako znam da se oni razlikuju od maticne do maticne) da se to ne standardizuje i da ne dolaze uz hard disk, vec tipa kupis hard disk skupo ga platis i onda *****avancija zbog jednog srafa sarafa zavrtnja kakogod :D

najveci problem je sto nisu kao oni sto idu u maticnu vec jos manji mislim da je ovo za taichi x370

Screenshot_4.png

Pozz peeps, imam jedan problem, nemam šaraf za m.2 drive. Koristim taichi x370 plocu i nemam nacin kako da ga zavrnem posto su ovi sarafi manji od onih koji idu u maticnu sa pljosnatom glavom. Da li neko slucajno ima ili moze da me uputi gde da nabavim. Hvala
Imao sam isti problem sa prime x370, i rešio sam ga sa:
US $0.98 18%OFF | Hand Tool Mounting Kits Stand Off Screw Hex Nut for A-SUS PC Laptop M.2 SSD Motherboard 10 Set
Jedino što mora malo duže da se čeka. Trenutno ( odnosno ceo vikend )nisam kući. Pošalji P.P u ponedeljak da ti pošaljem komad,dva , ako je hitno

Ja sam u ploču prišrafio onaj odstojnik za matične ploče koliko je mogao (3/4 navoja) i preko običan šaraf za ploče.

saraf.JPG

hvala svima ljudi, pomogli su mi ljudi iz servisa u kraljice natalije u bgu. ali definitivno cu kupim neku vrecu ovoge nikad ne znas kad ce zafaliti :D

Pogledaj u pakovanju od matične da li si dobio ovakav odstojnik koji treba da ubaciš u odgovarajuću rupicu na matičnoj i rukom ga zavrneš.
Jeste da nije Asus već ASRock, ali sumnjam da im se da da za ovakve stvari izmišljaju toplu vodu.

Poslednja izmena:
Asus ima drugacije srafove, nemam pojma gde da nadjem, manji je precnik nego na osralim plocama, probao sam sa as rock btc pro i msi b450 a pro max, oba su sira...

Nazad
Vrh Dno