Šta je novo?

Lumia 920 ili Lumia 820

Goxy

Čuven
Učlanjen(a)
06.03.2002
Poena
710
Preporučite koji bi od ova 2 madela bio bolji. Razlika u ceni je oko 100e (da li opravdava razluku u kvalitetu, za neki duži period). Ovde ima svakakvih komentara te bih molio iskren savet od ljudi koji baš koriste neki od ova 2 modela. Ne ramišljam o Androidu.

ovako ja koristim wp8 ali ne 820 ili 920 vec ativ s koji je 270 e, sad da li opravdava cenu 920 sve zavisi sta koristis, 920 ima odlicnu kameru i vecini se svidja izgled, a 820 ima slabiju kameru, bateriju, manji i losiji ekran
ako ti ekran i kamera nisu toliko bitni idi na 820 ali ako volis da slikas i zelis veci ekran sa vecim ppi uzmi 920
ja sam zeleo sto veci ekran i za mene je savrseno 4,8'' a cena ativ s je 270 http://www.kupitel.com/mobilni-telefoni/samsung/ativ+s+i8750/
a njegove mane su : nema nikojine aplikacije, kao drive i ostalo (ima maps koja ima mogucnost za offline navigaciju), nema equilazer ali i dalje muzika nije toliko losa (ima bass nije kao sto govore po forumima, a negde sam citao da ima wulfsonov chip kao s3 ali to nzm :() i na kraju ne zna se da li ce dobijati updejtove posle gdr3, msm neki misle da nece neki misle da hoce... a prednosti su ekran (4,8'' hd) i baterija u odnosu na 820 (mislim da je razlika oko 600 mah) a sto se tice kamere tu su negde
ja sam se dugo razmisljao sta bi uzeo i za mene 920 ne opravdava cenu od 400 E ali za neke je mozda to savrsen telefon tako da moras da znas sta ti treba :D
ja sam za sad prezadovoljan ovim telefonom :D

molim te objasni mi zasto 820 ne opravdava cenu ?
samo je molo losiji od 920 u pitanju kamere i ekrana i malo manja baterija a razlika je 200 e
a i kad uzimas nokiju znas daces dobijati updejtove duze vreme sto se ne moze reci sa androidima u tom cenovnom rangu, jedino najbolji androidi dobijaju updejtove vise od godinu dana msm koliko sam ja primetio :(

A i apdejtovi su im malo jaci,omogucuju ono sto android ima poodavno.
Ja ne vidim koja je to onda prednost. . .

molim te objasni mi zasto 820 ne opravdava cenu ?
samo je molo losiji od 920 u pitanju kamere i ekrana i malo manja baterija a razlika je 200 e
a i kad uzimas nokiju znas daces dobijati updejtove duze vreme sto se ne moze reci sa androidima u tom cenovnom rangu, jedino najbolji androidi dobijaju updejtove vise od godinu dana msm koliko sam ja primetio :(

Zato što za dosta manje para dobiješ tek malo lošije telefone lumije 720, 620, 520.

:D
da li si gledao cene 720?
ona je kod nas oko 290 malo vise malo manje isto ko 820, jedino sto ima malo bolju kameru ali zato ima 512 ram i 1ghz cpu, 620 je slabija u svemu a 520 je ocajan telefon u odnosu na 820, zbog ekrana i prednje kamere ali za tu cenu je odlican (i za njega sam razmisljao ali sam na kraju uzeo ativ s :D)
i samo da kazem da je cpu u 820 malo slabiji od galaxy s3 u nekim testovima a gpu je bolji kod 820 a gs3 kosta 350...
tako da meni 820 opravdava cenu ali 920 ne jer kamera jeste odlicna ali nije za 100 e :/
msm svako ima svoje misljenje ovo je moje :D

Suki, kako si zadovoljan sa ATIV S? Gledao sam juče poređenje na tube-u sa 920, nahvalili su oba, svaki ima dobre i loše strane. Izrada i kamera na strani Nokie, a memorija i baterija, kao i super amoled ekran su prednosti samsunga... nekako mi mnogo 130e dati više za nokiju samo zarad softvera?

ativ s je odlican, ekran je isti kao na s3 (a sto se tice u odnosu na s3 mnogo je lepsi i ne izgleda kao sapun,ako ti je s3 prevelik oda bolje uzmi 820 :D) i telefon stvarno elegantno izgleda msm da je on vise za poslovne ljude :D
da vidim nekog sefa sa crvenom lumiom ne slaze se nekako :D
ako ti ne smeta sto neces imati drive,cinemograph i tako neke aplikacije od nokie uzmi ativ s
ja sam se razmisljao izmedju 820,520 i ativ s, a ativ s sam uzeo zbog veceg i boljeg ekrana u odnosu na 820, baterija i ako se dobrosecam 820 ima 8GB
memorija je 16 GB to je meni sasvim dovolno i imas slot za micro sim
baterija je odlicna, normalno koriscenje moze da izdrzi dva dana ali jedva (malo igranje igrica,surf,sms i tako to, baterija je 2300 mah)
ja mislim da nijedan telefon ne vredi vise od 400 e, lumija 920 da je kostala 330 e mozda bi je onda uzeo ali sve iznad toga ne bi uzeo :D
jedini fon za koji bi mozda dao 400 e je lenovo k900 i prezalio bi sto je android :D

Ja sam razmisljao da uzmem lumiu 920 i odem danas do telenora,reko' da licno proverim kakav je telefon.
Skinem onaj board expres za tapatalk kad ono medjutim. . .
Nema ni jednog foruma koji na tapatalku posecujem.
Cemu onda sluzi ta aplikacija ako nicega nema?
To je za sad jedina stvar koja me odvraca od wp8,nemanje tapatalka:)
Inace telefon je odlican,ekran mi se svidja kao i sam rad wp-a,kameru nisam mogao nesto testirati ali verujem da je ok.

Ja sam skinuo neku lite verziju i ne moze nista zivo od nasih firuma da nadje,ima i neka pro verzija koja se placa ali nju nisam mogao probati.

Ljudi, treba mi savet. Jel zna neko gde mogu da se kupe telefoni skinuti sa mreze po nekim normalnim cenama? Pisem post u ovoj temi jer hocu da uzmem Lumiu 920, ali nikako ne mogu da je nadjem po nekoj normalnoj realnoj ceni za telefon skinut sa mreze(sto je po meni nekih 300-310e za Lumiu 920). Na mobilnisvet kace oglase traze po 400-450e, jer pise da je u radnjama cena 550+ evra i onda, da li zato sto su neinformisani ili zato sto hoce nekoga da zavrnu(pre ce biti da je ovo drugo), Lumia ne moze da se nadje za manje od 400e...

lumia 920 za 310 e nema sanse da nadjes :/
http://www.telekoplus.com/model.php?proiz=Nokia&model=Lumia 920 379e < bela/zuta(mislim da je garancija 2 god)
http://www.mobilnishop.com/mobilni-telefoni/nokia/Lumia-920-2152/ 365 e <crna/crvena
http://www.kupitel.com/mobilni-telefoni/nokia/lumia+920/ 349 e <crna / sve ostale boje su skuplje
sad ja bi ti preporucio da sacekas jos malo jer ce fon najverovatnije da pojeftini posle 925, 928 i ove nokie sa 41 mp kamerom :D
lumia 920 bi trebalo da kosta 330 ni manje ni vise :D a to sto si ti reko da treba da kosta 310 je stvarno previse mala cena za ovakav telefon jer dobijas nokijin support, aplikacije itd... a da ne pricamo o kameri koja parira sgs4 :D

Ja sam rekao da skinute sa mreze treba da kostaju 300-310e, posto po radnjama kostaju kao sto si napisao 350-380. Pa ne mogu da kostaju isto u shopovima i kad neko prodaje telefon skinut sa mreze preko oglasa, to nikad nije bivalo...

Nazad
Vrh Dno