Šta je novo?

Ludnica otkljucavanja se nastavlja sa Sempron 140 procesorom

Nedjo

Čuven
VIP član
Učlanjen(a)
12.07.2000
Poena
800
Najnovije AMD-ovo 45-nanometarsko cedo u "Entry-Level" segmentu, zvano Sempron 140 je na radost svih entuzijasta sa dzeparcem (u ovom rangu cena novcanik je "misaona imenica") putem ACC-a otkljucano u DualCore Regor!

http://www.vmodtech.com/main/article/sempron-140-unlock-two-cores/

validate.png

navodno je i u ovom slucaju rec o famoznoj 22-goj nedelji 2009.

Nedjo pošto je ovaj CPU ?Kad će se pojaviti kod nas?

Nedjo pošto je ovaj CPU ?Kad će se pojaviti kod nas?
pa CPU je na raspolaganju uvoznicima, tako da cim oni naprave ordere stize, a kad ce to biti i koliko ce kostati, zaista ti ne mogu dati pouzdanu informaciju, obzirom na niz finasijsko-ekonomskih varijabli.

Koliko ce da se greje ovo cudo

techpowerup:

A new chip from AMD is coming out within the next two weeks. It is the Sempron X1 140 -- an inexpensive, single-core CPU that will be selling for around $60 USD or so.

Codenamed "Sargas", you can imagine the Sempron X1 140 as single-core variant of the 45nm Athlon II X2 that goes by the codename of "Regor." Because this CPU has one core turned off, it looks like there is chance that through using the Advanced Clock Calibration (ACC) feature on some motherboards' BIOS, you could conceivably unlock a functional second core.

The Sempron X1 140 runs at 2.7 GHz, with a TDP of 45W. It also has 128K of L1 cache, 1MB of L2 cache, and a dual-channel DDR2/DDR3 memory interface.

The Sempron x1 140 will be battling cheap Intel dual-cores, such as the Celeron E1400 (2.0GHz), which also sells around $60.
To je ne(uspeli) athlon II 250 ako se ne varam

Poslednja izmena:
TDP 45w za te pare je pesma

E ja ne znam za vas ali ja sam sada siguran da cela prica oko otkljucavanja novih AMD u stvari ogroman marketinski trik...svaki 10-i cpu puste sa ispravnim jezgrom a prodaja poraste 5 puta...garant ima neke ogromne racunice...;)

Neverovatno,ali ljudi i ovako obozavaju da se kockaju i ko ce izdrzati...moguce da intelu slede i problemi sa prodajom zbog udaranja AMD na covekov najjaci porok...:D...cak sam se i ja vec upecao...:p

Pa naravno da je marketinski trik :) i to odlican :D igrali su na onu radoznalu stranu ljudske prirode i eto ti uspeha ;)
Ja sam mislio da je taj sempron bas jedno jezgarni procesor, a ne jos jedan phenomII sa iskljucena 3 jezgra :D

Pa naravno da je marketinski trik :) i to odlican :D igrali su na onu radoznalu stranu ljudske prirode i eto ti uspeha ;)
Ja sam mislio da je taj sempron bas jedno jezgarni procesor, a ne jos jedan phenomII sa iskljucena 3 jezgra :D

Samo sto nije Phenom II sa iskljucena 3 jezgra nego Athlon II sa iskljucenim jednim jezgrom ;)

:wave:

A Athlon II je Phenom II bez L3 i bez 2 jezgra :D u svakom slucaju ovo je moja sledeca kupovina :)

U svakom slucaju AMD je dao domaci sa dizajnom PII procesora :) kako bi rekli "pasteta" baciti :D

Da preformulisem, bez L3, bez 2 jezgra i sa L2 od dva mrtva jezgra dodeljen zivim jezgrima :D

Poslednja izmena:
Nema "dodeljivanja" L2 kesa "zivim" jezgrima :),to nije moguce.L2 kes je vezan za jezgro i ako je jezgro iskljuceno,L2 je neupotrebljiv.L3 u Deneb dizajnu je deljen i upotrebljiv.
Ovo je "nativni" :) dual core (Regor jezgro,2x1MB L2) sa jednim iskljucenim jezgrom,koje se lako da ukljuciti i testirati sa ACC opcijom u bios-u :D.

Poslednja izmena:
Nema "dodeljivanja" L2 kesa "zivim" jezgrima :),to nije moguce.L2 kes je vezan za jezgro i ako je jezgro iskljuceno,L2 je neupotrebljiv.L3 u Deneb dizajnu je deljen i upotrebljiv.
Ovo je "nativni" :) dual core (Regor jezgro,2x1MB L2) sa jednim iskljucenim jezgrom,koje se lako da ukljuciti i testirati sa ACC opcijom u bios-u :D.

Amin cheers

Znaci Regor je "native" dual core procesor, a Callisto je Phenom bez dva jezgra....

Kolko ce se ovo cudo klokovati, s obzirom da ce se grejati malo?:zgran:

Ovaj CPU ima TDP od 45W zbog toga sto ima samo jedno aktivno jezgro u odnosu na npr. Athlon II 240 koji ima TDP 65W. Kada se ovom Sempronu 140 "otkljuca" drugo jezgro dobije se TDP 65W.

Posto je isti stepping, ocekivati je isti o/c potencijal.
Negdje sam vec gledao ~3.7GHz.

P.S. Kad se otkljuca X2 550BE@ X4 ustedi se 50+ Eura, dok je u ovom slucaju 15-20Eura, ali Boze moj, nije sve u parama ... ;)

Nazad
Vrh Dno