Šta je novo?

Ludilo

• Začetnik teme Začetnik teme Lukija
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Lukija

Čuven
Učlanjen(a)
30.06.2000
Poena
775
Moja oprema  
CPU & Cooler
AMD Ryzen™ 9 9950X3D + Corsair Nautilus 360 RS
Matična ploča
Asus ROG Strix X870E-E Gaming WiFi7 Neo
RAM
Kingston Fury KF560C30BBEK2-64 2x32GB, 6000MHz@30-36-36-80, 1.40V
GPU
PowerColor Hellhound AMD Radeon™ RX 9070 XT 16GB GDDR6 RX9070XT (16G-L/OC)
Storage
Samusng 990 Pro 1TB, Kingston FURY Renegade SFYRD/2000G, 2 x WD4003FZEX (RAID1)
Zvuk
Realtek ALC4080, Altec Lansing 621
PSU
FSP Hydro Ti PRO 1000W (ATX3.1)
Kućište
HAVN BF 360, 4 x Fractal Design Momentum Black 14 Black
Monitor
Acer Predator XB273U NV
Miš & tastatura
Aula F108 Pro Zephyr Switch V3, Logitech G903 Hero
Laptop
MacBook Air M5 16/512
Mobilni telefon
OnePlus 15
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
http://www3.soneraplaza.fi/pelit/muropaketti/artikkeli/0,3573,7814_141423,00.html

Lele, nisi trebao ovaj link da dajes, sad ce Kokos da nam se iznervira i nece moci mirno da spava. :d:d

A zima jos nije na vidiku 🙂

Mora da im je bilo super kada su otapali onu plocu ("Prshti, prishti bela staza, j**u Deda Mraza") sve sa nekim sundjerichicima da upiju vodu :d

P.S.
Garant Kokos vec juri po Subotici gde moze da se kupi taj "liquid nitrogen" 😀

silverglider je napisao(la):
Mora da im je bilo super kada su otapali onu plocu ("Prshti, prishti bela staza, j**u Deda Mraza") sve sa nekim sundjerichicima da upiju vodu :d

P.S.
Garant Kokos vec juri po Subotici gde moze da se kupi taj "liquid nitrogen" 😀
Nisam neki strucnjak za hemiju, ali cini mi se da nema vode kada se otpa tecni azot!? 😕 :?:

Nisam ni ja strucnjak za hemiju, ali ne mogu da verujem da je onaj 'sneg i led' (po kondenzatorma, socket, itd) u stvari tecni azot koji im je iscureo svuda po ploci i ispod ploce - pre sam spreman da poverujem da se to uhvatila i kristalizovala vlaznost iz vazduha. Valjda ima neko ovde sa fizicke hemije ko bi mogao da razjasni ovo.

P.S.
Kada se otopi tecni azot, ostane samo Terminator2 :d

Da li neko zna da prevede sta je ispod posude sa tecnim azotom, naslanja se na procesor. Tecnog azota ima "svuda" (kozmeticari ga koriste za skidanje bradavica). Ako nekom treba, nek ponese termos i nek mi se javi na mail [email protected]

silverglider je napisao(la):
Nisam ni ja strucnjak za hemiju, ali ne mogu da verujem da je onaj 'sneg i led' (po kondenzatorma, socket, itd) u stvari tecni azot koji im je iscureo svuda po ploci i ispod ploce - pre sam spreman da poverujem da se to uhvatila i kristalizovala vlaznost iz vazduha. Valjda ima neko ovde sa fizicke hemije ko bi mogao da razjasni ovo.

P.S.
Kada se otopi tecni azot, ostane samo Terminator2 :d

Bas tako izgleda bilo sta poliveno tecnim azotom (oko -160). Vlaga iz vazduha se mrzne a tecni azot "kljuca" na sobnoj temperaturi i isparava (dim koji se vidi). U stvari momci koriste ( kao i kod nas komercijalno) tecni vazduh ( sa velikim procentom azota ) a to je "samo" -140 C.

[Mancha] je napisao(la):
Da,evo ga Kokos se zaleteo sa praznim buretom za kupus :beat:
😀 :mrgreen: 😀

Samo napred Kokose! Go! Go! Go! :beat:

[Mancha] je napisao(la):
Da,evo ga Kokos se zaleteo sa praznim buretom za kupus :beat:

Kakvo crno bure, malo je to, eno ga trazi cisternu u najam. :beat: :d:d

Lele 🙂 sad kad se nisam slogirao 🙂 Kokose iznajmljuj zamrzivac 🙂

Nesto mi je sumnjivo da su oni elektroliti blizu procesora preziveli "akciju"... :d

pa jeftin je azot,25evra galon...
jeftiniji od vapo-a.

Nazad
Vrh Dno