Šta je novo?

Ludi japanci

Ludi^Procesor

Čuven
Učlanjen(a)
06.03.2004
Poena
609
Sad sam ovo iskopao na nekom forumu. Lep skor a? :eyebrows:

Prilozi

• ludi japanci.gif
    ludi japanci.gif
    57.4 KB · Pregleda: 356
pa covece to je svakoj komponenti prekorachena nominalna frekvencija...i memorija i fsb i proc...ma sveee to su izgleda radili ogled na plutonu gde je -200 i ne znam koliko 🙂

http://www.akiba-pc.com/news.php

Nisu japanci, vec finci 🙂

P.S. Pogledajte FX-53 i X800XT PE na delu. Pere Intela 925X i 6800 SLI. Jos malo pa kad se pojave AMD64+ ploce sa PCI-E arhitekturom prso je Intel 😀

Poslednja izmena:
Poslednja izmena:
Bane® je napisao(la):
Zar nismo o ovome već pričali?

Pricali smo kada su o/c na 5GHz, sada smo dosli do 6GHz 🙂

kako tako mala voltaza ? :zgran:

Pa vec je bila tema o ovom slucaju. Hladili su tecnim azotom

pa LN2 kao i uvek. Za te stvari nema bolje stvari zato sto mislim da bi nize temperature napravile vise stete nego koristi, mada se vec na LN2 temperaturama javljaju problemi zbog preteranog hladjenja ostalih komponenti.

milenkoc23 je napisao(la):
pa LN2 kao i uvek. Za te stvari nema bolje stvari zato sto mislim da bi nize temperature napravile vise stete nego koristi, mada se vec na LN2 temperaturama javljaju problemi zbog preteranog hladjenja ostalih komponenti.

Jel ima neceg "ladnijeg" od LN2-a sto moze da se koristi za O/C kompa?

Ne verujem, jer jedino tecni azot moze relativno lako da se nabavi... (alternativa je da lansiras kompjuter u univerzum, tamo je konstantna temperatura od -270 °C :d ).

Mada i ove budzevine sa tecnim azotom nisu pogodne za stalni rad kompjutera, vec samo za obaranje rekorda.

pa i LN2 teoretski moze da dostigne "apsolutnu nulu" (-270C) koristi se za kriogenicko zamrzavanje (krio komore za zamrzavanje ljudi&stuff 😀 ) E sad sto se problema tice, zamrznuti ljudi se jos nisu bunili :d

brate, sto volim kada ljudi ovako lupe nesto.
Znaci za LN2 tacka isparavanja je -196 stepeni, tako da prilikom isparavanja on pravi tu temperaturu, to sto on onstaje u tecnom stanju i na apsolutnoj nuli (koja je usput -273.14) nema nikakve veze sa njegovim koriscenjem za hladjenje necega. Ako te zanima nesto ekstramnije mogao bi da koristis tecni helijum (tacka isparavanja je 4K, ali on je mnogo skup i nemozes nigde da ga zadrzis).

i sta sam ja tu lupio ? ukucaj u google ln2 cooling i videces. A i sam si rekao ono sto sam ja mislio.

gx-x je napisao(la):
i sta sam ja tu lupio ?...

Uzmi recnik u ruke i procitaj sta znaci rec zamrzavanje 😛

a dooobroooo de 😀 😉 sad me nadje.... ako cemo tako, sta je "recnik" ? mislio si na "rečnik" ? 😛

znas da sam mislio na "deep freezing" ili lose spelovano: kriogenicko (za)smrzavanje na - xyz temperaturama

Da, tecni azot isparava na -196C, dakle to je najniza temperatura do koje oni teorijski mogu da ohlade CPU, prakticno tesko.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno