Šta je novo?

Lucent na hiljadu nacina

Celt

Čuven
Učlanjen(a)
30.01.2002
Poena
619
Ovako posto sam ustanovio da na mojoj centrali jedino rade modemi tipa Lucent i Ambient, a Lucent se pokazao kao "brzi" zanima me sledece:

1.Da li su svi noviji 56K modemi sa Lucent(Agere) cipom hardverski, ili u zavisnosti od cipa postoje i softverski i winmodemi?(jes' da mi to nije bitno al' cisto da se zna pre kupovine!!!)

2.Mogu li se na nasem trzistu naci neki "iole" brand name modemi sa Lucentovim cipom ( bar nesto poput Acorpa koji je ranije radio Motorolu SM56) koji nisu kao ovi noname sa kojih kada se duboko zadubis jedva uspevas da procitas serijski broj, a kamoli ime proizvodjaca i modelaFX

Pozdrav!

Svi su softverski. Sto se tice brand proizvodjaca, nikome se ne isplati da uvozi, tako da sumnjam da ih ima. Ko hoce da prodaje brand modeme uveze USR. Doduse razlike su ogromne od proizvodjaca do proizvodjaca iako su svi no name. U firmu gde radim su stizale tri serije u zadnje vreme i jedino za ovu zadnju se moze reci da je dobra (neki proizvodjac koji je zeleo da ostane anoniman se makar potrudio), jer nepravi nikakve probleme, normalno se konektuje i radi pod svim sistemima.
Verovatno kad bi neka jaca kompanija napravila modeme sa njihovim cipom (t.j. kad bi to doslo do nas) da bi to bili odlicni modemi. Ovako 10-ak eura vise za USR i ne boli glava.

Da li moze neko da napise kako izgleda
kutija i sama oznaka na nekom lucent(agere)
modemu sa kojim je imao dobra ili losa
iskustva
Ja sam kupio neki u crvenoj kutiji
pise
na kutiji je nacrtan neki laptop
inace pise agere chipset inside
Uopste nisam zadovoljan sa njim
jer se gotovo uvek konektuje na neku 31200 ili nize
samo ponekad 48000 (centrala je 60)
pozdrav

A ti si dobio i kutiju :)

Meni je kroz ruke prošlo 5-6, možda i više Lucenta (Agere i Acorp) i svi su dolazili samo u kesici, ali su radili odlično. Konkretno u mojoj mašini je jedan Agere i u 99% slučajeva se kači na 52000 i drži stabilno vezu, a download je odličan. E sad me mrzi baš da otvaram kućište i da pogledam oznake, ali ovih dana bi trebalo da čačkam nešto unutra pa ću ti javiti.

1.Moze li neko koje isprobao desetine Lucenta i kod koga je on sasvim lepo radio da kaze koji konkretno model (ili bar opis tog bezimenog modema sa Lucentovim cipom) pokazaoo kao najbrzi tj. najbrzi download i uspostaljanje veze i koje su bile brojke otprilike (mislim na brzinu uspostavljanja veze i download)???

2.Na centrali na kojoj lepo rade Lucent i Ambient da li mozda neki drugi modemi postizu vece brzine konekcije i downloada (ovi 56K interni koji se mogu naci trenutno na trzistu) ili je sto se brzina tice Lucent neprikosnoven bar sto se tice 56K PCI modema???

Ti u crvenoj kutiji su bili katastrofa. Ovi koji su najbolji do sada (barem od svih sa Agere cipom) su u tamnoplavoj kutiji, sa nekim space-shuttle-om na levoj strani kutije sa prednje strane. Crvenim slovima pise samo PCI V.92 56K data/fax/voice modem

uspeo sam da prodam modem za 25dem(kupio sam ga za 40)
vidi se da imam dara za obrtaj kapitala
pa posto ne bih hteo opet da se zaj*****
ima da prevrnem ceo grad dok ne nadjem te u plavoj kutiji
pa me interesuje ako moze da mi neko odgovori kada su ti modemi
u plavoj kutiji sa spaceshutlom bili na nasem trzistu

Nasao sam jedan sa nekakvim satelitom
na plavoj kutji i ima tabelu pozadi pa ako je neko probao taj modem
kako radi
pozdrav

Ma USR OEM

cca 35 €, jeste soft, ali ne cima komp kad okrece.
Prepoznaje busy, drzi i kaci se ko blesav.

Pozdrav!

Ja imam jedan Lucent 56K, stariji model sa veeelika Lucent chipa. To su oni odlicni modemi Lucent od pre 2 godine. E sad, oko 5. septembra mi stizu neki U.S. Robotics 56K Externi iz prijateljske zemlje, pa cu Lucent da prodajem - 15e. A mozda ce biti i jedan USR 56K Externi na prodaju, i to je USA model, strava i uzas, i ici ce zajedno sa trafoom, paralelnim kablom i pretvaracem 220 u 110 V. Cena, verovatno oko 50e.

Re: Ma USR OEM

Sasa je napisao(la):
cca 35 €, jeste soft, ali ne cima komp kad okrece.
Prepoznaje busy, drzi i kaci se ko blesav.

Pozdrav!

Ove USR koje sam ja video nisu ni U od USR-a :D, al dobro de i jeftiniji su oko 25-30€.

Re: Re: Ma USR OEM

Misko je napisao(la):
Ove USR koje sam ja video nisu ni U od USR-a :D, al dobro de i jeftiniji su oko 25-30€.

Tek ces videti sta tati stize za nekoliko dana. To su oni EXterni modeli koji se u USA prodaju kao novi za 150$, s tim sto su matori 3-4 godine.

Re: Re: Re: Ma USR OEM

notax je napisao(la):
Tek ces videti sta tati stize za nekoliko dana. To su oni EXterni modeli koji se u USA prodaju kao novi za 150$, s tim sto su matori 3-4 godine.

Tata ajd neka special cena :D + poklon zvucna.

Re: Re: Re: Re: Ma USR OEM

Misko je napisao(la):
Tata ajd neka special cena :D + poklon zvucna.

50e jeste special cena, ali ajde, simpatican si momak.
20e + ova budjava kartica + Teac 24X :D
Ali prvo da stigne. Ne volim da dogovaram nesto dok se nije sve slozilo.

Re: Re: Ma USR OEM

&Mancha& je napisao(la):
O tome ja pricam svo vreme. Evo ga i u mom slotu.

Gde to ima da se uzme?
Treba drugaru sto bolji modem....ima OK centralu (recimo da je analogna beogradskoj na trojku), pa mu treba za igrice online da dobro drzi vezu....sprzio mu grom jednog od ovih dobrih Lucenta :(

Re: Re: Re: Re: Re: Ma USR OEM

notax je napisao(la):
50e jeste special cena, ali ajde, simpatican si momak.
20e + ova budjava kartica + Teac 24X :D
Ali prvo da stigne. Ne volim da dogovaram nesto dok se nije sve slozilo.

Ma treba mi da bih overclockovao plocu, jer necu imati ni jednu karticu u PCI slotu :D, modem i zvucna idu na USB/COM. Teac-a da ti dam za te pare mozda ako mi slucajno padne saksija na glavu :D.

Re: Re: Re: Ma USR OEM

PJ je napisao(la):
Gde to ima da se uzme?
Treba drugaru sto bolji modem....ima OK centralu (recimo da je analogna beogradskoj na trojku), pa mu treba za igrice online da dobro drzi vezu....sprzio mu grom jednog od ovih dobrih Lucenta :(

Uvozi ih Flamingo, ali nisam siguran da od njih mozes da kupis direktno, pa probaj u bilo kojoj firmi (mozda Tehnikom, s obzirom da sam na njihovom FTP-u nasao drivere za njega). Inace modem sam dobio za 40dm umesto Lucenta koji je bio totalno s_r_a_nj_e. Tip ga je dao jer nije imao drivere za njega, a nije mogao da tera XP koji vec ima drivere.

Evo vam jedna mala pomoc oko lucent modema:

Obavezno skinite najnovije drajvere sa neta jer su brzi od starijih (koji se eventualno dobiju na CDu), i kao init string postavite AT%T19,0,2A da bi vam modem prepoznavao dialtone i busy.

Vrh Dno