Šta je novo?

Lucent i XP problem konekcija ...

pikac

Čuven
Učlanjen(a)
27.08.2000
Poena
609
Postavio sam na jednoj masini XP i lucent modem.
Problem je sto se cuje da zove ali nikako da spoji vezu!
Uopste se necuje slobodna veza nego odmah zove!

Wait for tone dial - je iskljuceno
i da napomenem da broj sa koga zovem podrzava tonsko biranje.

Dok je bio Win98 modem je lepo radio!

Normalno da se ne cuje "tu tu" kad si iskljucio "wait for dial tone"
Kod mene ista kommbinacija radi odlicno i XP sam prepoznaje modem.Ako si instalirao drajvere,skini ih,pa pusti da XP sam odradi posao

Ma sve sam pokusao , pustio sam da XP sam nadje .
cak sam mu nametnuo drivere sa CD-a ali nista.
Kad stavim query modem ( info ) u silnim komandama koje izbaci
pise ATX# not responding da nije tu nesto ...

znam da zvuci glupo ali mozda nisi lepo utakao sve kablove. Proveri ponovo, a mozda i regionalna podesavanja uticu. Znam da ti ne pomaze ali ja imam lucent i xp i sve radi super. I kod tebe ce sigurno da radi samo treba podesiti neku sitnu zezalicu, verovatno je neki banalan problem.

Stoji da je country USA jer nema Yugoslavia !
Mozda je to u pitanju !?

Stavi country na Italy, kod mene tada proradi... i naravno Use dialing rules, ali to pretpostavljam da si vec uradio jer inace ne bi radio cini mi se uopste...

Tako je.TAj modem je fenomenalan za analognr centrale.Obavezno definisi dialing rules.

Izgleda da ipak postoji problem sa nekim Lucent modemima i XP. Kod kuce imam tu kombinaciju koja odlicno radi. Komsija kupi nov racunar sa Lucent modemom i nikako nisam uspeo da ga podesim da radi pod XP. Jednostavno okrene broj i stoji. Sve sam podesio kao i na svom racunaru i nista ne vredi. Kako ima i WIN98, probam i iz cuga proradi. Probam ponovo XP i nista se ne desava.

imao sam slican problem,resenje je u novim driverima mislim da je verzija 6.05 najbolja ali i 6.00 bi trebalo da radi stvar

Nazad
Vrh Dno