Šta je novo?

Lucent i Linux

• Začetnik teme Začetnik teme mambo
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

mambo

Čuven
Učlanjen(a)
20.05.2002
Poena
619
E sbudzio sam Lucentov modem pre neki dan u komp i RH7.2 ga je izdetektovao (bar tako pise) medjutim kada probam da ukljucim neki dajler tu postoji opcija za query modema... sta god da namestim (u smilsu /dev/modem ... ima tu jos nekih stavki ) on javlja kako nemoze da open device ili ga tu nema. i tako to.. Sta bih ja sad voleo ako bi neko mogao da mi kaze gde se KONKRETNO podesava sve sto je vezano za modem posto u onom Kontrol Centru ga nema ... znaci ko sto u smrdljivom swinjdowsu ima device menager pa ako tako nesto postoji za Linux .. (nemojte bash mnogo da mi se smejete posto sam Linux stavio tek pre par dana prvi put u zivotu a voleo bih da namestim taj modem posto me on jos jedino koci da skroz ubijem swinjdows i da predjem na doticni)...Iili ako moze neko znaci redom da mi kaze sta treba da vidim u smislu : "1. Pogledaj sta pise u ovom fajlu.... 2.Vidi jer ti je ovo ovako namesteno... itd..." Takodje nemoj da mi je neko spomenuo FAQ o "modemi pod linuxom i drajveri generalno" Posto tamo jedino sto pise je da Lucentovi modemi sljakaju super pod linuxom i da treba da "batali multimediju na lin-u
za jedno godinu dve mozda dostigne nivo "njindonjsa" " i neke PCTV karte.. totalno nema 2 normalne recenice o podesavanju Modema (bolje da i moderatori to izbace iz FAQ-a).. Unapred zahvalan :wave;

Da si se imalo potrudio da kliknes na koji link tamo u tom FAQ-u, nasao bi sajtove koji sadrze novije drajvere kao i upustva kako se sta podesava, "u koji fajl treba pogledati za to-i-to", itd.
Razliciti modemi neretko imaju i razlicit nacin instalacije/podesavanja, pa tamo nije opisan konkretan nacin setapa, nego put gde se informacija moze naci.

Posto si nov sa linuxom, pogledaj prvo ovde, da razjasnis sebi neke stvari.

Prvi web site koji ce vam trebati uz linux je www.linuxdoc.org

Hvala

Oba linka su odlicna... jedan je kompletan HOWTO Linmodem a drugi je zanimljiv i koristan Linux sajt.... Hvala Silveru :wave; nadam se da cu uspeti da namestim modem ..

Mozes i da odes ovde i skines drajvere, samo izaberes distribuciju koju imas,verziju drajvera, skines i instaliras, svi su .rpm fajlovi tako da sve sami instaliraju.

A dali je potrebno da budzim te drajvere , ako je Linux detektovao normalno modem, kao Lucent-ov? Da li bi on trebao da radi i bez tih drugih drajvera ? Hvala i tebi Dusane cheers

Nazad
Vrh Dno