Šta je novo?

LTE konekcija i eSim aktivacija na smartwatchu

urkeep0z

Zapažen
Učlanjen(a)
12.08.2022
Poena
11
Da li neko ima iskustva sa eSim aktivacijom na smartwatch-u sa nekim od naših operatera (konkretno A1)? Da li je to moguće izvesti sa bilo kojim telefonom i da se sat osposobi za samostalno korišćenje kada nije bluetoothom povezan sa telefonom?
Samo aktivacija me zanima, nakon toga bih umrežio ta dva sa prosledjivanjem poziva i nije mi neophodan number sharing.
Sat o kome pričam je Samsung galaxy watch 5 pro lte verzija

Da li neko ima iskustva sa eSim aktivacijom na smartwatch-u sa nekim od naših operatera (konkretno A1)? Da li je to moguće izvesti sa bilo kojim telefonom i da se sat osposobi za samostalno korišćenje kada nije bluetoothom povezan sa telefonom?
Samo aktivacija me zanima, nakon toga bih umrežio ta dva sa prosledjivanjem poziva i nije mi neophodan number sharing.
Sat o kome pričam je Samsung galaxy watch 5 pro lte verzija
Meni su u samsungu rekli da lte ne radi u Srbiji za satove, tako da ću ja uzeti bt verziju

Meni su u samsungu rekli da lte ne radi u Srbiji za satove, tako da ću ja uzeti bt verziju
Ozbiljno? Kakva glupost. Sto onda uopste prodaju LTE verziju kod nas? I zasto i operateri prodaju LTE kad ne mogu da ponude esim uz sat...

dobio sam sat, galaxy watch 3. mislim da je LTE verzija. kako bih mogao da dodam eSIM?

Screen_20220830_130313.png
imam na njemu opciju mobilne mreze

Screen_20220830_130326.png
kad izaberem da su paketi kod istog provajdera, otvori mi se ovo na telefonu

Screenshot_20220830-130427_Galaxy Watch3 PlugIn.jpg
ali dalje ne reaguje ni na sta... kad izaberem da nisu usluge kod istog provajdera, samo izadje iz opcije mobilne mreze (na satu)

Prilozi

• Screen_20220830_131249.png
    Screen_20220830_131249.png
    18.4 KB · Pregleda: 8
gledao sam po netu, trebalo bi da mogu da dodam esim, da mi pojavi na telefonu opcija da skeniram QR kod ali ne dolazim do toga.. da li neko ima iskustva sa tim?

Mozda @zoranbkv moze da ti pomogne. Ali ako pokusavas isti broj da koristis na mobilnom i na satu -> nece da moze, samo odvojeni broj za sat.

UrkeepOz,
jesi li saznao nesto novo? Imam identicnu dilemu u A1 sam, nisam jos uzela sat, isto gledam gw 5 pro lte verziju, malo zbunjuje sto te verzije ima znacajno manje na nasem trzistu iz nekog razloga, uopste lte verzije satova...

UrkeepOz,
jesi li saznao nesto novo? Imam identicnu dilemu u A1 sam, nisam jos uzela sat, isto gledam gw 5 pro lte verziju, malo zbunjuje sto te verzije ima znacajno manje na nasem trzistu iz nekog razloga, uopste lte verzije satova...
Uzeo sam ja lte verziju u a1, za sada samo preko bt radi

Da da, rekli su i meni da je to za sada, da ce se menjati tj biti omoguceno, a preko A1 navodno samo huawei watch 3 pro ima ostvarivu mreznu konekciju u ovom trenutku. :)

UrkeepOz,
I ja sam bio juce do A1 i imaju ga (60k - 10% za kes) ali u poslovnici nisu mogli da mi daju odgovor da li radi na njihovoj mrezi.
Kupio sam jedan esim u Globaltelu da imam za test - ali bi mi znacilo ako neko vec ima iskustva sa GW4 ili 5 PRO - da ne kupujem pa da shvatim da ipak ne moze LTE u Srbistanu.

I ja sam bio juce do A1 i imaju ga (60k - 10% za kes) ali u poslovnici nisu mogli da mi daju odgovor da li radi na njihovoj mrezi.
Kupio sam jedan esim u Globaltelu da imam za test - ali bi mi znacilo ako neko vec ima iskustva sa GW4 ili 5 PRO - da ne kupujem pa da shvatim da ipak ne moze LTE u Srbistanu.
Ima gw5 pro lte i za sada ne može multi sim(a1 mreža)

Da li neko može da napiše šta se dobija dodatno ako kupim apple watch sa LTE? Da li taj sat dobija isti broj kak i telefon? Da li pozovi mogu da dolaze samo na sat, ako sam telefon ostavio kući?

Nasao sam vise verzija GW 4classic LTE, ima EU east, west, UAE...
Zna li neko koja verzija definitivno radi kod nas za esim i samsung wallet?
Gw4 classic lte nisam video u zvanicnim radnjama da se prodaju :unsure:

Nasao sam vise verzija GW 4classic LTE, ima EU east, west, UAE...
Zna li neko koja verzija definitivno radi kod nas za esim i samsung wallet?
Gw4 classic lte nisam video u zvanicnim radnjama da se prodaju :unsure:
Samsung pay ti ne radi kod nas bez obzira na sat. A ne znam ni sto bi to koristio kada niko ne koristi ni u zemljama gde je podržan.. Pored Google Pay nema šta da traži. eSim na EU verzijama treba da radi. Ima ljudi sa foruma koji koriste globaltel eSim

prvo sat i telefon moraju biti povezani blututom. poželjno je da je isti proizvođač i sata i telefona (onda će raditi sve opcije). instalacija esim na sat se može pokrenuti sa telefona iz wear aplikacije (samsung). ako su sim u telefonu i esim za sat od istog provajdera, onda će raditi i internet na satu, ako nisu, onda na satu rade samo pozivi i sms. troškovi za prepaid esim za sat su oko 300-400 dinara mesečno da bi bili dostupni za viber, watsap... sve radi, ali ako pokrenete youtube na satu i pustite muziku da slušate dok ste negde u prirodi, bez mobilnog telefona, baterija na satu će se isprazniti za par sati...

Ne, tvom satu je sve jedno dali tvoj telefon koristi eSim ili fizcku SIM karticu.
Wear aplilkacija nudi listu svih SIM kartica koje su u telefonu, pa ti izaberes karticu (mrezu) na koju ce se povezati eSIM na satu.

Nadam se da imaš aktivan broj u mobilnom telefonu...

kod mene je u pitanju galaxy watch 3, sa tizenom.. ima eSIM podrsku ali je za Nemacko trziste. ovo je ocigledno problem koje ne moze da se resi..? imam naravno aktivan broj u mobilnom telefon (a52).

možda je zaključan na njihovu mrežu
i moj sat je kupljen u nemačkoj, ali radi kod nas

Nazad
Vrh Dno