Šta je novo?

lsass glavobolja

kUdtiHaEX

Super ridža
Administrator
Učlanjen(a)
18.07.2001
Poena
1,445
Moja oprema  
CPU & Cooler
Intel® Core™ i5-9500F, NZXT Kraken Z63
GPU
Asus GTX 2070 Super
Storage
Samsung 980 Pro NVMe 1 TB
Kućište
NZXT H210i
Monitor
LG C2 42"
Miš & tastatura
Logitech G502, Keychron K8, Nuphy Air75, Ducky TKL One 2
Ostale periferije
Glupi HP štampač
Laptop
Apple Macbook Pro 14" M1
Tablet
Apple iPad Pro 11"
Mobilni telefon
Apple iPhone 13 Pro Max
Pametni uređaji
Apple Watch Ultra
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Pozdrav. Imam instaliran Windows 2003 Small Business server, sa svim zivim i nezivim updateovima koji postoje na Windows Update-u. Propisno je zasticen sa firewallom, antivirusom... ma nema sta nisam uradio, bukvalno.

Ali, ne znam ni sam kako, neko nekako uspeva da putem exploita da pokrene resetovanje sistema za 60s. Na koju foru mu to uspeva??

I ja sam imao slican problem. Virus se ne instalira, ali nekako uspe da mi resetuje racunar. Pokusaj da zatvoris port 135 (TCP) ka netu, pa vidi sta se desava. Kod mene je konkretno bio problem u tome sto je na lokalnu mrezu bio nakacen komp pun virusa (cimer zakacio da ga ocisti, mrzelo ga i ostavio ga onako). Saobracaj u LAN-u je bio pusten potpuno. Restartovao me je par puta, dok nisam provalio u cemu je stvar.

Vidis to je moguce... da je jedna masina u mrezi zarazena.. Dobra ideja, provericu.

Ides samo ovo: Run, services.msc, nadjes remote procedure call, properties, recovery, i na sva 3 stavis restart the service, restart.
Ja to radim na svakoj masini 😉

Automatika!

NiTro je napisao(la):
Ides samo ovo: Run, services.msc, nadjes remote procedure call, properties, recovery, i na sva 3 stavis restart the service, restart.
Ja to radim na svakoj masini 😉

E jesi car, keve mi! Ideja mi se mnogo dopala.

@kUdtiHaEX
Da li je resetujuci comp bio pod Admin nalogom ili kao limited USER?

Nazad
Vrh Dno