Koristite zastareli preglednik. Možda se neće pravilno prikazivati ova ili druge veb stranice. Trebalo bi da nadogradite ili koristite alternativni preglednik.
Problem je sto ne stampa iz DOS aplikacije nasa slova (win98 i DOS prozor). Stampac je nov i postavljen je na mesto starog Lx300 koji je stampao sve bez problema. Cuo sam da mu navodno treba neki poseban programcic pomocu koga se moze i to resiti.
Za stampanje nasih slova u dosu na tim matricnim lx/fx/lq epsonima ti treba YU eprom. Prodavalo je dosta nasih firmi (cena je varirala 8-12DM, otprilike). Otvoris printer, izvadis eprom cip, ubacis ovaj i zavrsis posao.
Nije ti potreban YU eprom - promeni mu kodnu stranu. U uputstvu ti piše kako se setuje printer (recimo držiš Font (ili koje li je kod tebe)dugme dok ga pališ, pa te on "pita" za jezik kojim ćete "komunicirati", pa mu paljenjem i gašenjem lampica isetuješ Character table na 852). Spremi dosta papira za "priču". Ako nabodeš koje je dugme za setovanje (neko je za self test), uputstvo ti nije ni potrebno jer te on sam navodi.
Kod matricnih printera koji nemaju mogucnost menjanja kodne strane (fixna cp437) eprom je jedini izlaz. A ako su poceli da ugradjuju razne kodne strane u eprome lq-ova otkako sam ja poslednji put propustio neki kroz ruke - onda je naravno ova kombinacija koju pominje VIA dobitna.
Ma setih se sad - nekada je pod dosom problem bio i zbog softvera koji uopste nije na to gledao; isporucis nasu tastaturu, podesi dos na yu radi tastature, stavis yu eprom na stampac i uvek ce davati nasa slova, bez obzira podrzavao softver druge kodne strane.
Kod matricnih printera koji nemaju mogucnost menjanja kodne strane (fixna cp437) eprom je jedini izlaz. A ako su poceli da ugradjuju razne kodne strane u eprome lq-ova otkako sam ja poslednji put propustio neki kroz ruke - onda je naravno ova kombinacija koju pominje VIA dobitna.