Šta je novo?

Low GPU usage posle restarta

arcibalde

- Test subject -
Učlanjen(a)
30.08.2010
Poena
455
Imam AMD 955, GTX460 1Gb, 4Gb RAM na W7 64bit.
Instalirao sam Torchlight 2 i igra je radila katastrofalno. Na drugom kompu ( e5200, 3GbRAM GT 9800 512Mb na XP 32bit) igra je radila savrseno. U oba slucaja graficka podesavanja u igri su bila na max.

Na xp masini bili su 258 drajveri a na W7 masini 285 drajveri. Po tudjem savetu skinuo sam 258 drajvere za W7 i instalirao ih, prvo sam deinstalirao stare, pa otiso u safe mode pokrenuo tamo driver cleaner pro obriso nVidia, restartovo pokrenuo win normalno i instalirao drajvere a onda na kraju instalacije ponovo restartovao komp. Onda sam usao u T2 i igra je radila bez stucanja, tu i tamo bi fps opao na 30 pri velikim borbama. FPS sam gledao sa FRAPSom.

Sledeceg dana kada sam ukljucio T2 opet su se vratila kocenja i padanje fps na 2,3,10 pri bacanju neke magije.

Ukljucio sam MSI afterburner i video da mi je GPU usage 15% a kada bacim magiju padne na 10% a sa njime padne i fps.

Ponovo sam instalirao 258 drajvere i u T2 kada bacim magiju GPU usage skoci sa 15% na 30% a fps ostane isti sto je i normalno.

Da li iko ima ideju sta se to desava sa drajverima nakon restarta/iskljucivanja racunara?

Hvala.

P.S. U nekim igrama kao sto je Skyrim graficka radi normalno i dolazi i do 100%, ali u T2 i demou XCOM Enemy Unknown rade samo nakon instalacije, prvi restart/gasenje i ode mast u propast...

Resio. Uninstalirao sam Asus Gamer OSD, neki andrak koji ne znam ni kada sam instalirao (a nije bio instaliran na drugom kompu), sada kada sam ga zbrisao racunar lepo radi u XCOM-u, demou, imam 80% zauzeca gpu sa max grafickim podesavanjima.

Eto ako neko ima slican problem sada zna kako ga moze resiti :D

Resio. Uninstalirao sam Asus Gamer OSD, neki andrak koji ne znam ni kada sam instalirao (a nije bio instaliran na drugom kompu), sada kada sam ga zbrisao racunar lepo radi u XCOM-u, demou, imam 80% zauzeca gpu sa max grafickim podesavanjima.

Eto ako neko ima slican problem sada zna kako ga moze resiti :D

Ja sam imao LGU problem, sve dok nisam obrisao program i drajver od Logitech g15 tastature, od tada sve je radilo savrseno. Eto ako neko ima g15 najbolje nista da ne instalira...

Nazad
Vrh Dno