Šta je novo?

Low-end game konfa...

Rax13

Slavan
Učlanjen(a)
04.01.2005
Poena
319
Drug treba da uzme cpu, plocu, grafu i napajanje, a budzet mu je 200e (ni dinar vishe). Ja sam mu predlozio da uzme Semprona 2500+/2800+, AS K8NF4G-SATA2 i neko napajanje do 35e... A da posle skupi josh malo kinte i uzme neku grafu do 110e (6600GT, 7300GT...). Znaci komp bi uglavnom sluzio za igre (kao shto se iz naslova teme i moze videti). Interesuje me vashe mishljenje za ove komponente i neka druga kombinacija koja bi stala u taj budzet (znaci MAX 200e).

Hvala unapred :wave:

Samo da dodam da RAM(2x256MB), hard (40GB :( ) i sve ostalo (optiku, kucishte...) ima!
:wave:

Poslednja izmena:
Poslednja izmena:
E sad otvorila se josh jedna kombinacija:

- Venice 3000+ S939 - 104e
- GIGABYTE K8N51GMF-9 NF430 - 69e

Po meni ovo su poprilicno dobre cene (makar u Srbiji ;) ), ali nisam siguran po pitanju ploce, zato shto vidim po netu da ne mogu da se menjaju voltaze nijedne komponente.
Da li je bolja ova kombinacija (ukupno 173e) ili ona koju sam ja naveo (ukupno 122e). Ako uzme kombimaciju sa Sempronom moze da uzme kvalitetnije napajanje i da mu ostane vishe para za grafu.
Ako neko ima iskustva sa ovim plocama (narocito o njihovom OC potencijalu) molim da postuje ovde.
POZ i hvala!!!

Poslednja izmena:
I samo da dodam da mogu i predlozi za neke druge ploce (S939 ili S754) sa integrisanom grafickom. Mozda i neka kombinacija sa Intelom tj. Celeron-om (Cedar Mill).
POZ

Poslednja izmena:
Ja mislim da ne postoji nešto tako kao low-end game konfa!!?

Da saberemo reči:
low-end konfa (ploča, napajanje) = 50€ minimum
game (CPU, grafa) = 250€ minimum

Tako da si za bilo kakav game-expiriance kratak za nekih 100 €. Bez tih dodatnih 100 € ima konfa da pika samo minice i supaplex! Ajde da si rekao low-end (acummulating dust in the corner) konfa, onda bi moglo i za 150 € (komplet).

Worf je napisao(la):
Ja mislim da ne postoji nešto tako kao low-end game konfa!!?

Da saberemo reči:
low-end konfa (ploča, napajanje) = 50€ minimum
game (CPU, grafa) = 250€ minimum

Tako da si za bilo kakav game-expiriance kratak za nekih 100 €. Bez tih dodatnih 100 € ima konfa da pika samo minice i supaplex! Ajde da si rekao low-end (acummulating dust in the corner) konfa, onda bi moglo i za 150 € (komplet).
Ma znam, ali nije to za mene, to je za druga. Toliki mu je budzet (200e), ali planira da kasnije uzme i neku bolju grafu... Ja sam samo trazio neki predlog za platformu sa integrisanom grafom.

Rax13 je napisao(la):
I samo da dodam da mogu i predlozi za neke druge ploce (S939 ili S754) sa integrisanom grafickom. Mozda i neka kombinacija sa Intelom tj. Celeron-om (Cedar Mill).
POZ

Intelova integrisana resenja su prvenstveno namenjena za internet/office masine, za igranje su prakticno neupotrbljive. Isto vazi i za SIS/VIA integrisana resenja koja su najgori moguci izbor, ako zelis da se koliko-toliko igras ostaje ti samo nvidia integrisana grafika.

video sam tog gigabyte-a na delu. za te pare je skroz ok, mada ni asrock koji si prvi spomenuo nije los, a mislim da mu je oc i bolji.

inace budzet i zahtevi lice lice pricu o trudnci i nevinosti ;) . a to malo teze moze da se uklopi... nema ljutnje , ovo je samo sala. pozdrav svima:smash:

ile je napisao(la):
video sam tog gigabyte-a na delu. za te pare je skroz ok, mada ni asrock koji si prvi spomenuo nije los, a mislim da mu je oc i bolji.

inace budzet i zahtevi lice lice pricu o trudnci i nevinosti ;) . a to malo teze moze da se uklopi... nema ljutnje , ovo je samo sala. pozdrav svima:smash:
Bash tako... Ova Gigabyte ploca ne moze da menja napone nijedne komponente, a ASRock moze. Samim tim ima dosta veci OC potencijal, a i jeftinija je ta varijanta sa ASRock-om i Sempron-om, tako da ce najverovatnije nju i uzeti... :wave:

Poslednja izmena:
ma neka uzme asrocka i ne razmislja o specijalnim kombinacijama tastera za aktivaciju oc opcija u biosu i slicnim glupostima karakteristicnim za gigu. kod mnogih gigabyte ploca se i u boot screen-u pojavljuje poruka da je sistem klokovan, sto mene jako nervira. ovo je samo moj subjektivni sud i ne zelim nikoga da uvredim njime. gigabyte svakako ima i dugu tradiciju i respekt u it svetu, ali mi se cini da asrock nf 6100 i semp 2800 vrede svaki euro koji se za njih ;) izbroji.

Vrh Dno