Šta je novo?

Low-budget monitor

Mrljesana

Slavan
Učlanjen(a)
26.06.2013
Poena
255
Treba mi neki monitor do cifre ~150e, 21.5". Ne treba mi nista specijalno, obrada slika, programiranje i eventualno LoL. Sta mislite o Asus VS229DA-W VA ? Meni je ok, FullHD, dobra osvetljenost, dobri uglovi jedina mana mi je VGA povezivanje ali nema veze, bitno mi je da radi. Hvala unapred na odgovorima. :)

Treba mi neki monitor do cifre ~150e, 21.5". Ne treba mi nista specijalno, obrada slika, programiranje i eventualno LoL. Sta mislite o Asus VS229DA-W VA ? Meni je ok, FullHD, dobra osvetljenost, dobri uglovi jedina mana mi je VGA povezivanje ali nema veze, bitno mi je da radi. Hvala unapred na odgovorima. :)

Ako ti nije potreban striktno 21.5", vijaj za te pare P2414H sa garancijom.

Kakav je taj Dell sto se tice igrica?
Razmisljao sam o njemu, a koristio bi se za filmove, igrice i surf.

I koja je razlika izmedju P i U verzije?

Poslednja izmena:
Kakav je taj Dell sto se tice igrica?
Razmisljao sam o njemu, a koristio bi se za filmove, igrice i surf.

I koja je razlika izmedju P i U verzije?

Ako si profi gejmer, trebaće ti neki monitor sa bržim odzivom. U suprotnom, apsolutno nema nikakvih problema.

u2414h je viša klasa od p2414h, ali po meni nedovoljno da opravda cenovnu razliku u trenutku kupovine.

Nece mu trebati brzi odziv za igranje. Input lag na P2414h je vrhunski (manji od 5ms), jedan od najboljih pixel odziva za IPS ekran 8ms (ali pravih 8ms, pusti specifikacije), moze da se overclockuje na 75/80hz za smanjeni motion blur.
Ja sam sa TN panela sa 2ms odziva presao na ovaj i sa 75hz je daleko manji motion blur nego sa onim TN-om.

Razlike izmedju U2414h i P2414h nema, osim u ceni i tankim ivicama na U2414h, apsolutno isti panel.

@Mrlesana Jok, drugi panel.

@ nemanja Sta ce ti USB3.0 na monitoru? Ionako stoji iza monitora, a DP je daleko bolji od HDMI ionako.
P2414h je bestbuy.

@Erik011
I to sto kazes...
Nego citam da je plastika na njemu losa, da se odlepljuje i da je loseg kvaliteta, kao i probijanje svetlosti koje je kod nekih malo ali kod nekih boga mi...

Moj U2414 radi na 75hz bez problema , usb3 je manje koristan jer se nalazi na losem mestu (kompromis zbog dizajna monitora) ja ga koristim da punim telefon. Probijanja svetlosti ima mnogo manje nego na staroj U2312 i P2414 seriji.

Input lag je neverovatno dobar ko na gejming monitorima od mnogih i bolji.

Sto se tice motion blur-a i odizva itd jedan od boljih je u ovoj klasi IPS panela ALI naravno posto je IPS panel i dalje ima motion blur profi gejmeri moraju da idu na TN panele za moje potrebe je vise nego dovoljno (igranje rad na racunaru medija itd), rekao bi da je overklokovanje pozeljno na 75hz razlika je primetna.
Boje predivne i dolazi prekalibrisan na sRGB preset.

Ekran ima mat zastitu protiv refleksija ali je ona mnogo slabija od starije serije (npr moj drugi monitor u2312 ima mnogo jacu mat presvlaku) tako da je super za jako ovestljene prostorije itd.
Naravno ljudi koji vole glossy treba da izbegavaju ove modele.

Touch dugmici smaraju i teska su glupost tj gimmick ... sva sreca pa postoji software sa kojim se podesavaju sve funkcije monitora iz OS-a te nemoraju da se koriste :) .
Postolje je super, stabilno i cvrsto rotira se u svakom smeru itd kao i na vecini Dell monitora.

P2414 jeste best buy u toj klasi, U2414 ima nerealno visoku cenu kod nas.
Ja sam ga pre 5 meseci uzeo za 26k

Poslednja izmena:
@nemanja
Ma kakvi, plastika je super, nista joj ne fali. Generalno je jako kvalitetan monitor, ceo je napravljen jako lepo, pogotovo sistem za nosenje monitora.
Sto se tice probijanja svetlosti sa IPS-om ti je to lutrija, koji god da uzmes jedino je sta te usere. Mene je usrao primerak sa mizernim probijanjem u jednom cosku sto se ni ne primecuje nikad.

@Storm
Profi FPS gamer ce uzeti iskljucivo monitor od 144hz i to je to, ali ovde niko nije pro fps gamer :p
U2414h i p2414h su isti monitori, tako da ne moze da bude manje probijanja na u2414h.

Hvala na opisu :)

Odlicno sto moze iz OS-a da se podesava, mada i to racunam kada jednom podesim vise necu dirati. Da li garancija pokriva to probijanje svetlosti (u slucaju da dobijem los primerak)? I da li se garancija narusava overklokom (ili mozda moze da se vrati ako bude trebala reklamacija)? Koliko uopste mrtvih piksela pokriva Dell-ova garancija?

Nisam ja nikakav pro gejmer, ali bih voleo da znam kako se ponasa u igrama u odnosu na ovaj moj vremesni iz potpisa?

Ako je U bolji od P radije cu dodati novac i kupiti njega, jer znam da ga necu menjati 2-3 godine sigurno.

P.S. Ne znam kakvi su za filmove ti od 144Hz, ali cena je koliko sam video duplo veca :D

Ja ti kazem da je isti monitor samo je okvir drugaciji a ti kako hoces, uostalom procitaj na tftcentralu. Overclock ne ostaje na monitoru, tako da em ne moze nista da mu se desi em niko ne moze da vidi.
Garancija je u zavisnosti od radnje, najbolje da narucis iz neke radnje preko neta, pa imas zakonski 14dana da vratis proizvod ako njime nisi zadovoljan, jer retko ko ce ti dozvoliti da otvoris i vidis da li ima probijanje itd...
Dell na P seriji daje valjda na 1 svetli ili 2 tamna, ali to je pitanje kako ovi nasi daju.

Filmovi imaju 25-30fps tako da ti nista ne znaci. Cena je mnogo veca a i grafa mora da bude u mogucnosti da istera 144 frejma, inace dzaba monitor.

Nazad
Vrh Dno