Ovo je takvo smece od avanture da nemam reci. Zali boze vremena koje sam potrosio da je zavrsim (igra smrdi od samog starta, ali sam mazohista pa sam izgurao do kraja). Prvi nastavak, koji je uprkos svojim manama (gomila klisea i nelogicnih stvari u prici, malo kvalitetnih pazlova...) bio jos i solidna igra, je remek delo za drugi nastavak.
Moja preporuka je da izbegavate u sirokom luku.
Edit: napisacu i sta je u igri lose, cisto ako nekog zanima.
1) Prica je plitka za medalju. Povrh toga je i lose izvedena. Dijalozi izgledaju kao da ih je pisao neki osnovac. Likovi su bezivotni, logika kojom se vode je smehotres. Drugim recima sve je neuverljivo.
2) Igra ima samo nekoliko puzzle-ova koji su vidjeni vec zilion puta, sve ostalo su inventory-based problemi koji su manje-vise trivijalni. Dakle gotovo nikakav challenge ne postoji.
3) Povrh toga su potpuno bespotrebno i na silu (zbog konzola valjda) ubacili timed-evente koji ne sluze nicemu, a i realizovani su katastrofalno.
4) Igra ima dosta bagova, mora da se snima pozicija cesto (npr. lik mi je propao kroz pod prostorije i jedino resenje je load game).
5) Promenili su endzin, presli su na 3D. Verovatno su izgubili vreme, a vizuelno nisu dobili nista. Cak mi je lepse izgledala prva igra. Novi endzin je doveo do gore pomenutih bagova.
Ima jos toga sto mi smeta, ali mislim da je ovo sasvim dovoljno da steknete utisak o kakvoj igri se radi.