Šta je novo?

lossless na iPodu

Mladen

Čuven
Učlanjen(a)
16.12.2001
Poena
650
Posto ipod navodno ne podrzava flac, zanima me koje su varijante za slusanje losslessa na ipodu i kako vi to izvodite. Konvertovanje flac u apple lossless format? Cime izvesti to, posto je skoro sve na netu sto moze da se skine od losslessa flac ? Druga varijanta kako sam razumeo je ubacivanje nekog alternativnog firmwarea da bi se omogucio flac, pa me zanima ako neko zna nesto detaljnije

Poz

Iskreno mislim da je to preterivanje, jer je sasvim solidan zvuk mp3 , s'obzirom da Ipod ima dosta mesta ja kad konvertujem pesme stavim najbolji kvalitet, znam da imas Shure e4c ali stvarno mislim da je to preterano ... Ja iskreno kad zelim da slusam kvalitetnu muziku ne mogu u pokretu ( a Ipod je upravo za to ) , najvise volim da se izvalim u dnevnoj sobi i uzivam i pustam pesme bez ikakvog konvertovanja bilo mp3 ili flac ... PozZ

Zaista nije bilo pitanje da li ili ne lossless, nego kako, ali hvala na trudu u svakom slucaju :)

Izvini i ja bezveze filozofiram, ja sam isto jednom prilikom hteo ali sam video da od toga nema vajde ! POz

Ima vajde itekako, ako imas dobre sluske. Razlika je ocigledna izmedju mp3a sa manjim i vecim bitrateom, zasto ne bi bila i izmedju mp3a i losslessa (nije dzabe x puta veci file). Imam 30gb ipod, i trenutno 8gb popunjeno i tesko da mogu vise ovim sto ja slusam, tako da bi zaista bilo pametno iskoristiti taj prostor na racun kvaliteta.

@ipin

Googleao sam i ja pre nego sto sam postavio temu i bio na tom linku, prvi je za pretragu "flac ipod", ali rekoh da svejedno pitam, mozda je neko upucen pa zna koja je najbolja kombinacija. Inace oko sluski naravno da nije tajna, kupljene su na ebayu nove, mucio sam se neko vreme da nadjem prodavca koji je hteo ovamo da ih posalje, i krajnja cena je 196$ sa shippingom, plus sam odmah uzeo i paket od 10 parova "foam sleeves" (adaptera od sundjera) za 30$ jer oni daju na ovim sluskama najbolji seal, a prljaju se pa su potrosna roba. Sve u svemu odlicnu cenu sam dobio, imao sam srece

Druze, ako si avanturistickog duha, probaj rockbox firmware - www.rockbox.org. Vizuelno poprilicno oduzima, ali po svemu sudeci nudi poveci broj novih ali korisnih mogucnosti. :)

Nazad
Vrh Dno